تاکید بزرگان حوزه بر تهذیب نفس و گسترش ذی طلبگی در میان طلاب

خبرگزاری شبستان: مراسم آغاز به کار سال تحصیلی جدید حوزه های علمیه امروز (۱۵ شهریور) با حضور آیت الله نوری همدانی از مراجع عظام تقلید قم در مدرسه عالی دارالشفا برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری مدیر حوزه های علمیه در این مراسم گفت: هر ساله این جلسه برگزار می شود و امروز نه تنها در قم، بلکه در اکثر استان ها و شهرستان ها مراسم آغاز سال تحصیلی را خواهیم داشت.

وی بیان داشت: توجه دارید که از نیمه خرداد تا الان که دروس حوزه تعطیل بوده است، به حمدالله حوزه مشغول کار تبلیغی بوده است، در ماه رمضان طلاب مشغول کار تبلیغ بوده اند.

مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور با بیان اینکه قصد جواب دادن به کسانی که می گویند تعطیلی حوزه زیاد است نداریم، گفت: یکی از برنامه های ما اردوهای طلبگی در فصل تابستانی به منظور برنامه درسی بوده که در حال برنامه ریزی بوده و هستیم.

 

*ارائه آموزش زبان عربی به طلاب

آیت الله حسینی بوشهری افزود: آموزش زبان عربی یکی دیگر از مسائل بوده که در کنار کار محققان و آموزش و پژوهش بوده اند و نمی توان گفت که حوزه تعطیل است.

وی گفت: حوزه ما بالنده و زنده و تلاشی مجاهدانه و فداکارانه در راه رسالتی که دارد همچنان همت می گمارد و تلاش می کند که روز به روز بالنده تر شود.

مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) گفت: انسان ها در طول زندگی از سه فرصت برخوردارند که یک فرصت آن زمانی است که از عمر ما به اتمام رسیده و به هیچ عنوان قابل برگشت نیست.

 

*طلاب حضور در کلاس را جدی بگیرند

وی تصریح کرد: بخش دوم فرصت زندگی ما آن فرصتی است که در آن قرار داریم که امام صادق(ع) تاکید دارند از همه لحظات و دقایق این فرصت استفاده کنیم. طلاب باید به درس و بحث و کمال پرداخته و از این فرصت کمال استفاده را ببرند.

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به شرایط قبلی حوزه ها گفت: شرایط در گذشته بسیار بد بود و در خارج از دید ماموران دستگاه ستمکار پهلوی مجبور به درس خواندن بودند اما امروز به برکت نظام اسلامی شاهد شرایط بسیار خوبی هستیم.

مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور گفت: باید همه در زمینه حضور در کلاس حاضر شوند و ما نیاز به حاضر و غایب کردن نداشته باشیم.

وی ادامه داد: سومین فرصت از دیدگاه امام صادق(ع) فرصت آینده است که باید به فکر آینده باشیم و برنامه داشته باشیم و بتوانیم از این فرصت های آینده نهایت استفاده را ببریم.

 

*پاسخگویی به شبهات وظیفه ذاتی طلاب است

آیت الله حسینی بوشهری با اشاره به شبهات دشمنان گفت: باید طلاب خود را برای پاسخگویی به شبهات آماده کنند و حوزه امروز ما حوزه به روز و بالنده است که باید قدر آن را بدانیم.

مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور گفت: طلبه نباید یک لحظه هم وقت بیکار داشته باشد که باید یا مشغول تحصیل، یا تدریس، یا نوشتن کتاب، یا تبلیغ و.... باشد.

وی گفت: به صراحت عرض می کنم که چنین فرصتی تاکنون در حوزه وجود نداشته است و باید از این فرصت استفاده کنیم.

وی با اشاره به جایگاه روحانیت و حوزه گفت: هیچ گاه حوزه و روحانیت در این جایگاه نبوده و البته این را هم باید بدانیم که به همان مقدار که روحانیت رشد یافته دشمنان نیز بر علیه روحانیت بیشتر شده است.

آیت الله حسینی بوشهری گفت: در چه زمان دشمن فکر می کرد که امام را بعد از این همه زندان انداختن، باز هم مجبور به تسلیم شوند و مسئولیت ما با گذشته قابل قیاس نیست.

وی گفت: اگر تمام شبانه روز ما صرف خواندن و نوشتن و تعلیم و پاسخ به شبهات داشته باشیم باز هم وقت کم خواهیم آورد، اما اگر طلبه ای از این فرصت استفاده نکند و به وظیفه سرباز امام زمان(عج) بودنش فکر نکند دچار مشکل می شویم.

 

*تلاش برای گسترش مباحث اخلاقی در جامعه

مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور گسترش مباحث اخلاقی در جامعه را بسیار ضروری را دانست و گفت: باید حوزه ها نسبت به این امر اهتمام داشته و ابتدا به خودسازی پرداخته و سپس به گسترش مباحث اخلاقی در جامعه بپردازند.

آیت الله حسینی بوشهری گفت: ابتدا باید به عیوب خود پرداخته و بعد سراغ دیگران برویم، امروز باید زمان شناس باشیم و بدانیم که در کجا زندگی می کنیم و رابطه ما با انقلاب در چه جایی است و این وظیفه یک طلبه است.

 

*طلاب به رفع دغدغه های رهبری بپردازند

وی با اشاره به نعمت ولایت فقیه گفت: رهبر معظم انقلاب مرتب همه مسائل را رصد می کنند و دغدغه های ایشان را باید طلاب برطرف کنند و این راه اصلی برای ما خواهد بود.

مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور گفت: در مسائل اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، تحول حوزه و.... نیازمند همراهی طلاب هستیم که امیدواریم ما را یاری کنند.

آیت الله حسینی بوشهری تاکید کرد: ما مرزبان هستیم و باید شرایط و حوزه مرزبانی را بدانیم و متوجه باشیم که وظیفه بسیار سنگینی بر دوش داریم.

وی گفت: در برنامه ریزی امسال در سطح یک با اقداماتی که شورای عالی انجام داده اند، باعث شده که از نظر درسی تغییراتی را انجام دهیم که سوم راهنمایی و دیپلم و بالاتر سطح درسی آنها متفاوت باشد.

 

*برگزاری دوره میثاق طلبی برای طلاب جدید الورود

مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور گفت: از سوی دیگر طرح میثاق طلبگی داریم که طلاب یک ماه با ذی طلبگی آشنا می شود که بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.

آیت الله حسینی بوشهری تصریح کرد: حضور و غیاب دروس آزاد حوزه را داریم که توسط مدیریت استان قم در حال بررسی است، امیدواریم که امسال شروع و پایان سال تحصیلی با حضور جدی طلاب مواجه باشد.

وی گفت: 12 هزار اثر پژوهشی از سوی طلاب جوان رسیده است و از سوی دیگر استفاده از استعدادهای برتر حوزه را در نظر خواهیم گرفت و همایشی نیز در این راستا هفته آینده با حضور آیت الله مکارم شیرازی خواهیم داشت.

مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور گفت: نشریات حوزوی ما رو به گسترش است، 50 نشریه حوزی، 60 نشریه تخصصی و 16 نشریه مکتبی داریم و کرسی های نظریه پردازی و آزاد اندیشی نیز راه اندازی کرده ایم.

آیت الله حسینی بوشهری به اجرای طرح بینات اشاره کرد و گفت: در این طرح هر مدرسه با 50 پایگاه در ارتباط خواهند بود و می کوشند تا در این زمینه اقدامات فرهنگی را انجام خواهند داد.

 

*نیت خالص طلاب موجب رشد و سعادت آنها خواهد شد

آیت الله مرتضی مقتدایی دبیر شورای عالی حوزه های علمیه نیز در این مراسم گفت: درس خواندن طلاب یک عبادت بالا بود و یک جهاد است که باید به آن بپردازیم.

وی عنوان داشت: طبق روایات هر قدمی که بر می داریم ثواب است و باید قدر خود را بدانید و در گسترش این جایگاه بکوشید.

دبیر شورای عالی حوزه های علمیه گفت: امروز حرکت عظیم علمی در حوزه ها آغاز شده که باید از این نعمت قدردانی کرده و در گسترش آن بکوشیم.

وی طلب علوم دینی را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: کسی که به دنبال طلب علم است، ثواب روزه و عبادت شبانه روزی نصیب او خواهد شد و تاثیر بسیاری نیز خواهد داشت.

آیت الله مقتدایی با اشاره به ویژگی های طلاب گفت: یک فرد طلبه باید زهد، تقوا و ساده زیستی در کارها داشته باشد و همگان باید در این مسئولیت مهمی که دارند توجه کنند.

وی با تاکید بر گسترش اخلاص در میان طلاب گفت: این موضوع سرمنشا زندگی طلاب باید قرار گیرد و این وظیفه بسیار سنگینی است که نباید از آن غافل شد.

دبیر شورای عالی حوزه های علمیه افزود: باید طلاب در کارهای خود نیت خالص داشته باشند و بدانند که اگر انسان به مقام و جایگاهی می رسد قطعا به دلیل نیست خالصانه آن فرد است.

آیت الله مقتدایی با ذکر خاطره ای از آیت الله برودجردی گفت: بنده در محضر ایشان تحصیل می کردم و ایشان قسم می خوردند که حتی یک قدم هم برای رسیدن به مرجعیت بر نداشتم، اما شاهد بودیم که چون نیت ایشان خالصانه بود به این مقام والا رسیدند.

وی گفت: از طلاب انتظار می رود که ذی طلبگی داشته باشند و همواره با زهد و تقوا و همچنین ساده زیستی در مسیر سعادت قدم بردارند.

 

*حوزه موضوع برجام را بررسی کند

آیت الله حسین نوری همدانی از مراجع عظام تقید نیز گفت: از اینکه در این جمع حاضر هستم بسیار خرسندم و به خود می بالم.

وی گفت: حوزه های علمیه در راستای نشر معارف اسلام و نگهداری دین و پاسخ به دشمنان اسلام تاسیس شده و تداوم یافته است.

این مرجع تقلید افزود: حوزه علمیه قم بسیار نقش اساسی در گسترش دین داشته است و از همان ابتدا که خفقان بود، حوزه علمیه قم تلاش جدی در گسترش مباحث دینی داشت.

آیت الله نوری همدانی ابراز داشت: حوزه علیه قم زمانی آغاز شد که دشمن سیلی ها خورده بود و دشمن می خواست دین و روحانیت را به کلی نابود کند اما موفق نشد.

وی گفت: طبق روایات در آخر الزمان بساط علم در قم پهن شده و صدای اسلام از قم به کل دنیا می رسد و این زمان ما است و امام صادق(ع) به مردم قم سلام فرستاده اند که باید قدر خود را بدانیم.

این مرجع تقلید با تاکید بر جایگاه طلاب گفت: وظیفه طلاب بسیار مهم است و نباید از نقش خود غافل شوند، افتخار ما این است که سرباز امام عصر(عج) هستیم.

 

*اولین شرط طلبگی اخلاص است

آیت الله نوری همدانی با تاکید بر اخلاص توسط طلاب گفت: اولین موضوع اساسی و نخستین شرط طلبگی اخلاص است و اگر اخلاص نباشد اخلاق نخواهد بود.

وی گفت: نباید به علم کم راضی باشیم و این راه احتیاج به جدیت دارد و نباید غافل شویم و باید با اراده و تصمیم قاطع کارهای خود را دنبال کنیم.

این مرجع تقلید گفت: طلاب باید الگو برای دیگران باشند و به قدری نظم داشته باشند که همه از آنها درس بگیرند و یکی از عوامل توفیق انسان داشتن نظم است.

آیت الله نوری همدانی خطاب به طلاب گفت: باید همه شما اهل قلم و دارای نویسندگی باشید و با ادبیات قوی بکوشید تا نویسنده خوبی شوید.

وی گفت: تهجد و نماز شب یکی دیگر از مسائلی است که باید طلاب به آن اهتمام ورزند و بدانند که تنها با این موضوع به نتیجه مطلوب خواهند رسید و مسیر سعادت را پیدا می کنند.

 

*تحول در حوزه گسترش یابد

این مرجع تقلید گفت: آیت الله بروجردی موجب تحول در حوزه بودند و باید شرح حال ایشان را مطالعه کرده و بکوشیم تا همواره از این بزرگان الگو بگیریم.

وی با اشاره به رهبری مقام معظم رهبری گفت: ایشان کار بسیار بزرگی انجام می دهند و کار ما طلاب نیز بسیار است و باید بدانیم که دنیا به ما طلاب نگاه می کند و باید آنقدر عمق به تحصیل خود ببخشیم تا بتوانیم الگو باشیم.

آیت الله نوری همدانی با بیان اینکه حوزه باید در همه مسائل نظر خود را ارائه دهد گفت: مثلا در موضوع برجام که هم اکنون در مجلس در دست بررسی است، حوزه نیز باید نظارت داشته و نظر خود را بگوید.

وی گفت: این نیازمند این است که یک کارگروه ویژه ایجاد شده و باید زیرساخت ها در این عرصه در حوزه ها ایجاد شود.

 

گزارش از سید مهدی حسینی

عکس از محمد علی جلالی

کد خبر 484368

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha