حسین عابدی، مدیر جهادکشاورزی شهرستان علی آباد کتول، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در علی آباد کتول اظهار داشت: با توجه به بحران کم آبی استان، ما درشهرستان علی آباد کتول تلاش کردیم تا در خصوص انتقال آب و آبیاری تحت فشار اقداماتی را به انجام برسانیم که تا کنون نزدیک به ۱۳.۵ کیلومتر عملیات انتقال آب داشته ایم و این امر تاثیرات زیادی را در بهینه سازی مصرف آب داشته است.
وی اضافه کرد: در سال 94 در زمینه آبیاری تحت فشار میزان 114 هکتار افتتاح و بهره برداری داشته ایم که نشان از تلاش مضاعف و هدف مشترک ما و کشاورزان در جهت بهره وری هرچه بهتر از آب است.
عابدی اذعان داشت: در سطح شهرستان علی آباد کتول تا کنون 2 هزار و 340 هکتار آبیاری تحت فشار انجام شده که در مجموع بیش از 60 کیلومتر لوله کشی انتقال آب صورت گرفته است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان علی آباد کتول همچنین اظهار داشت: با توجه به خشکسالی استان و توصیه های اداره ترویج کشاورزی در کشت تابستان امسال، شاهد کاهش 50 درصدی کشت تابستانه و به خصوص برنج در شهرستان علی آباد کتول بودیم.
عابدی می گوید: در خصوص کشت برنج در سال گذشته نزدیک به 8 هزار هکتار داشتیم اما در سال جاری به 3 هزار و 800 هکتار کاهش یافته است که نشان می دهد کشاورزان ما نیز متوجه کم آبی در استان شده اند و سفارشات کارشناسان را جدی گرفته اند.
مدیر جهاد کشاورزی علی آباد کتول تصریح کرد: البته تعدادی از کشاورزان ما نیز خسارت دیده اند؛ بطور مثال در دهنه زرین گل بخشی از اراضی نسقی ما دچار کم آبی شدند و خشک شدن برخی اراضی را در برداشته که درصدی از آن نتیجه کم توجهی به توصیه ها و هشدارهای کارشناسان است.
عابدی گفت: از اهداف عالی سازمان جهاد کشاورزی این است که ما در بهره وری آب، تمام تلاشمان را بکار بگیریم تا بتوانیم شرایط بحرانی و کمبود آب را با مدیریت صحیح در نوع کشت و مدیریت مصرف آب به خوبی پشت سر بگذاریم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه جلوگیری از فرسایش خاک یک ضرورت است، می گوید: احداث باغات مثمر در اراضی شیب دار شهرستان در بالا دست یکی دیگر از اقدامات مدیریت جهادکشاورزی شهرستان علی آبادکتول است که در بحث جلوگیری از فرسایش خاک امری بسیار ضروری است.
عابدی همچنین خاطرنشان کرد: در احداث باغات مثمر در اراضی شیب دار قبلا فقط درخت گردو کشت می شد اما در حال حاضر درختانی مثل درخت بِه، گیلاس و آلبالو و سایر درختانی که توانایی باردهی در بالا دست را دارند کشت می شود.
مدیرجهادکشاورزی علی آباد کتول با بیان اینکه در اراضی پایین دست درخت زیتون توصیه و کشت می شود، افزود: از سال 93 که مراحل اجرایی آن در سال 94 به انجام رسیده تاکنون در 30 هکتار از اراضی شیب دار پایین دست شهرستان علی آباد کتول گردو و زیتون کشت شده است.
نظر شما