به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حسن رضا یزدانی امروز (14 شهریور) در جلسه اعضای شورای هماهنگی امور بانکهای استان با نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: هم اکنون 34 بانک و موسسه مالی در استان فعال هستند که 23 مورد از آنان با عضویت در کمیسیون هماهنگی بانکها ماهانه جلساتی برگزار و مسائل بانکی استان را بررسی میکنند.
وی افزود: در استان خراسان جنوبی ۴۸۸ دستگاه خودپرداز بانک نصب شده و بیش از ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار کارت بانکی در استان صادر شده است.
رئیس اداره امور شعب بانک ملی در خراسان جنوبی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۳۴ هزار دستگاه کارتخوان در پایگاههای فروش و مراکز تجاری استان برای انجام مبادلات روزانه نصب شده، گفت: گردش مالی بالای این دستگاهها موجب کاهش حجم شعب و مراجعه مردم به سیستم بانکی شده است.
یزدانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه منابع استان در پایان سال ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بود، تصریح کرد: این منابع در مردادماه امسال با افزایش 9 درصدی به ۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
وی ادامه داد: اگر ۱۵ درصد ذخیره قانونی از این منابع کسر شود آنچه در اختیار بانکها است تقریبا ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان خواهد بود اما در مقابل تسهیلاتی که پرداخت شده 3 میلیارد و 700 میلیون تومان بوده است که حدود 30 درصد منابع استان به عنوان تسهیلات پرداخت شده است.
رئیس اداره امور شعب بانک ملی در خراسان جنوبی منابع قرض الحسنه استان ار 270 میلیارد تومان دانست و افزود: 290 میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه پرداخت شده یعنی بیشتر از آنچه که باید پرداخت کردهایم.
یزدانی مطالبات بانکی ادامه داد: مطالبات بانکی استان در مقایسه با پایان سال ۳۸ درصد رشد کرده و به رقم ۱۸۰ میلیارد تومان رسیده است.
وی کمبود منابع بانکی را بزرگترین مشکل سیستم بانکی استان دانست و تصریح کرد: بالغ بر 130 درصد منابع پرداخت شده و باید تعادل را رعایت کنیم و از طرفی درخواستهای مردم را اولویت است در همین راستا با بازگشت مجدد 180 میلیارد تومان مطالبات بانکی به چرخه اقتصادی استان میتواند بخش زیادی از مشکلات سیستم بانکی و واحدهای تولیدی استان را حل کند.
رئیس اداره امور شعب بانک ملی در خراسان جنوبی گفت: با توجه به خشکسالی چندین ساله و تکالیف اشتغال و وام ازدواج که بر عهده بانک ها گذاشته شده مشکل اصلی دیگر منابع قرض الحسنه است چرا که رغبت مردم به قرض الحسنه کم شده است.
وی درخواست کرد بانک مرکزی منابع بانکی استان خراسان جنوبی را افزایش دهد.
یزدانی با بیان اینکه بانک ملی سال گذشته 3 میلیارد تومان قرض الحسنه پرداخت کرد، عنوان کرد: باید مردم بیشتر از اثرات قرض الحسنه و کارگشایی آن آگاه شوند.
رئیس اداره امور شعب بانک ملی در خراسان جنوبی در ادامه با تاکید بر اینکه هیچ واحد تولیدی را بدون هماهنگی شورای تامین استان تملیک نکردهایم، گفت: اما برخی مواقعی مجبور هستیم برای واحدهای تولید که چندین سال رها شدهاند، اقدام کنیم تا برای راهاندازی مجدد به مدیریت جدیدی واگذار شود.
یزدانی با اشاره به اینکه سال گذشته ۹۵۰ میلیارد تومان سیستم بانکی استان تسهیلات پرداخت کرده است، گفت: در پنج ماهه ابتدای امسال ۴۶۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
وی خاطرنشان کرد: برای تثبیت اشتغال و رفع موانع تولیدی استان آمادگی همکاری با واحدهای تولیدی داریم.
نظر شما