به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، جولیان باجینی، فیلسوف انگلیسی و ازجمله بنیانگذاران و سردبیر ارشد مجله فلسفه (The Philosophers' Magazine) است. او نویسنده کتابهای بسیاری است که در آنها تلاش می کند از مفاهیم ساده برای آموزههای فلسفی و اخلاقی به مردم عادی استفاده کند.
لازمه فیلسوف بودن این است که متن فلسفی را طوری نخوانیم که گویی بهحدی موثق است که جز پذیرفتن آن کار دیگری برایمان نمانده است، بلکه باید آن را یکی از طرفهای گفتوگویی محسوب کنیم که خود ما نیز در آن شریکایم. باید موضوع را نقادانه بخوانیم، البته نقدی که سازنده است. باید بین جستوجوی نادرستیهای استدلال و جستوجوی حقایق و بصیرتهای موجود در استدلال توازن برقرار کنیم.
مهم است که از آنچه در صفحه پیش رویتان نوشته شده فراتر بروید. باید بکوشید انگیزه پس پشت استدلالها را پیدا کنید. اگر مقدماتی در پس استدلالها وجود دارد اما بیان نشده است، آنها را بیابید و ببینید چگونه میتوانید استدلال را به پیش ببرید. هر متنی که میخوانیم تقریباً همیشه آغاز یک پژوهش است نه پایانش.
از گذشته های دور و از آغاز فلسفه از اصلی ترین نیازهای روحی بشر بوده است و از نیاز به دانستن و فهمیدن برخاسته است. نیاز به دانستن و فهمیدن نیازی همیشگی است.
ارسطو می گوید:فلسفه با شگفتی و حیرت در برابر جهان آغاز شد، بنابراین هر انسانی به نوعی فیلسوف و تحت تاثیر فلسفه است؛ چرا که زندگی خود را هر چند ناخودآگاه، بر اساس جوابهایی که به این سئوالات بنیادین می دهد، بنا می نهد؛ با این تفاوت که فیلسوف رسمی و واقعی، این پرسش ها را به طور جدی و منظم پی گیری کرده، جواب هایی را که تا کنون داده شده است در بوته نقد نهاده و به جستجوی را ه حل های نو می پردازد.
کتاب «مسائل کلیدی فلسفه»نوشته جولیان باجینی و ترجمه حمیده بحرینی در ۲۵۶ صفحه، قطع رقعی و با قیمت ۱۶ هزار تومان در نشر قطره منتشر شده است.
نظر شما