به گزارش خبرنگار قران و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام علیرضا شاهسونی، دبیر طرح رحله و مدیر مؤسسه قرآنی بیت الاحزان پیش از ظهر امروز در نشست خبری برگزاری آیین اختتامیه این طرح گفت: طرح رحله برای نخستین بار در کشور و با همکاری معاونت قرآنی وزارت ارشاد، معاونت قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور و موسسه بیت الاحزان اجرا شد.
32 مرکز در 16 استان کشور به صورت شبانه روزی مسئولیت این طرح را بر عهده داشتند. این طرح به صورت ویژه برای برادران گروه سنی 14 تا 22 سال اجرا شد و به جز سه مرکز که به حفظ خواهران اختصاص داشت مابقی موسسات و مراکز تحت پوشش، مختص برادران بود.
وی افزود: این طرح از نظر جغرافیایی تمام سطح کشور را در بر می گرفت و مراسم اختتامیه آن 9 صبح روز یکشنبه 15 شهریور در حرم حضرت امام خمینی (ره) برگزار می شود.
اختتامیه طرح با سخنرانی رییس سازمان اوقاف و امور خیریه
حجت الاسلام شاهسونیدر رابطه با برنامه های پیش بینی شده برای آیین اختتامیه طرح رحله اعلام کرد: شرکت کنندگان در این طرح که از سراسر کشور هستند روز جمعه به سمت تهران و قم حرکت کرده و پس از زیارت حرم حضرت معصومه (س) و حضرت عبدالعظیم در حرم حضرت امام خمینی (ره) مستقر می شوند و صبح یکشنبه نیز مراسم اختتامیه طرح اجرا می شود.
حجت الاسلام محمدی، رییس سازمان اوقاف و امور خیریه در مراسم اختتامیه طرح سخنرانی می کند و از اعضای فراکسیون قرآن و عترت مجلس، معاونت های وزارت ارشاد و سازمان اوقاف نیز برای حضور در این آیین دعوت شده است.
ارایه گزارشی از عملیات طرح رحله، اجرای برنامه توسط گروه تواشیح از مرند، همخوانی شرکت کنندگان که به صورت نمادین یک صفحه از قرآن را همخوانی می کنند و تقدیر از برگزیدگان، مدیران و موسسات برتر و ارائه گواهینامه به شرکت کنندگان از دیگر برنامه های آیین اختتامیه است که شاهسوندی به آنها اشاره کرد.
حفظ 4 جزء در اوقات فراغت دو ماهه تابستان
حجت الاسلام شاهسونی یادآور شد: مرحله دوم این طرح تابستان سال آینده اجرا می شود و شرکت کنندگان در مرحله اول 4 جزء دوم را حفظ می کنند و شرکت کنندگان دور جدید نیز از 4 جزء آخر قرآن فعالیت های حفظ قرآن خود را آغاز خواهند کرد.
وی در رابطه با ادامه ارتباط با اعضای شرکت کننده در این طرح خاطرنشان کرد: برنامه هایی پیش بینی شده است که به شکل مجازی با دوستان شرکت کننده در طرح در ارتباط باشیم تا از این طریق هم محفوظات خود را مرور کرده و هم آمادگی های لازم برای ورود به دوره های جدید حفظ را داشته باشند.
ضمن اینکه نخبگان این طرح و افرادی که موفق به کسب گواهینامه می شوند در طرح حفظ یکساله موسسه بیت الاحزان شرکت می کنند. در دوره های دو ماهه نیز نیز پیش بینی می شود افراد در طول شش تابستان بتوانند حافظ کل قرآن شوند.
مطالبات قرانی رهبری کاملا قابل تحقق است
دبیر اجرایی طرح رحله در ادامه با مطالبات مقام معظم رهبری در رابطه با تربیت 10 میلیون حافظ قرآن در کشور تصریح کرد: این مطالبه دور از دسترس نیست و یک مطالبه قابل تحقق و با توجه به ظرفیت های موجود در کشور است، اگر حتی موسسه بیت الاحزان به عنوان یک موسسه فعال قرانی بتواند هر سال ظرفیت خود را نسبت به سال قبل، دو برابر افزایش دهد در عرض 14 سال رقم 10 میلیون را پشت سر خواهیم گذاشت به عنوان مثال اگر سال بعد به جای 1500 نفر، سه هزار نفر از طریق مدارس تحت پوشش موسسه قرآنی بیت الاحزان جزء حافظان قرآن شوند می توان به رقم مورد نظر مقام معظم رهبری رسید.
وی در خصوص هزینه های انجام شده برای اجرای طرح رحله گفت: طرح رحله قریب به 2 میلیارد تومان هزینه داشته است که به صورت کلی 40 درصد هزینه توسط ادارات و نهادهای دولتی و 60 درصد بقیه با کمک های مردمی تامین شده است. از این میزان 160 میلیون تومان توسط معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد، 300 میلیون از طرف معاونت قرآن و عترت سازمان اوقاف، 100 میلیون توسط ادارات استانی سازمان اوقاف و 500 میلیون تومان نیز از طرف اتحادیه تشکل های قرانی کمک شده
وی در ادامه هزینه مورد نیاز برای تربیت یک حافظ قران در طول یک سال را چیزی قریب به 6 تا 7 میلیون تومان عنوان کرد و افزود: شاید در نگاه اول این میزان هزینه رقم بسیار بالایی به نظر برسد اما اگر این هزینه را با هزینه ای که برای هر دانش آموز در هر یک سال تحصیلی مصرف می شود (از فضای آموزشی، لوازم آموزشی، معلم، آزمون و ...) برای اینکه از یک مقطع به مقطع بالاتر برود مقایسه کنید قطعا بیش از این خواهد بود.
در حالی که هر یک نفر که در طرح یکساله حفظ قرآن، به عنوان حافظ کل تربیت می شوند خود یک جهادگر قرآنی است که می تواند در سطح کشور در عرصه فعالیت های قرآنی جریان ساز باشد.
80 درصد مدیران و اساتید طرح از طلاب و حوزویان هستند
حجت الاسلام شاهسونی با اشاره به طرح وزارت آموزش و پرورش برای اختصاص بودجه برای توزیع شیر بین دانش آموزان کشور گفت: چندی قبل از طرف وزارت آموزش و پرورش اعلام شد که هزینه ای بالغ بر 500 میلیارد تومان بودجه برای این طرح در نظر گرفته شده است که البته ما معتقدیم می بایست بیش از این بودجه اختصاص داده می شود اما آیا حفظ قرآن برای دانش آموزان که موجب ایجاد مصونیت روحی برای آنها می شود به اندازه مصونیت جسمی اهمیت ندارد؟ ما به عینه آثار و نتایج تربیتی طرح رحله را بر اعضای شرکت کننده مشاهده می کنیم ضمن اینکه هزینه کردن در این راستا در اصل سرمایه گذاری برای جامعه و نسل های بعدی ماست.
دبیر طرح رحله همچنین تصریح کرد: اکثر مجریان، اساتید و مدیران این طرح از طلاب حوزه های علمیه بوده اند که از نظر آماری 80 درصد از میان طلاب و 20 درصد از میان دانشجویان هستند.
نظر شما