از بیان دغدغه های فعالان قرآنی کردستان تا تشکیل جلسات پیگیری مشکلات در وزارت ارشاد

خبرگزاری شبستان: مطالبات و دغدغه های فعالان قرآنی کردستان در نشستی با حضور معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد بیان شد که این معاونت نسبت به تشکیل جلسات پیگیری مشکلات با حضور ۵ نفر از فعالان استان در وزارت فرهنگ و ارشاد قول مساعد داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، جلسه هم اندیشی اصحاب قرآن و عترت کردستان با معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز ( 10 شهریور) در مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج تشکیل شد که در این جلسه جمعی از فعالان قرآنی کردستان به بیان دغدغه های خود در زمینه علوم قرانی پرداختند.

 

منوچهر گرامیاری، از مدرسان قرآنی کردستان در ابتدای این جلسه بیمه فعالان قرآنی، حمایت از کلاس های سنتی مساجد، حمایت اندک از موسسات قرآنی، خانه های نور و کانون های مساجد را به عنوان مهمترین مشکلات این عرصه مطرح کرد و گفت: لازم است برگزاری برنامه های فرهنگی هنری، برپایی نمایشگاه های قرآن و حج اساتید بیشتر مورد توجه مسئولان باشد.

 

وی با بیان اینکه استان کردستان پتانسیل های زیادی در زمینه قرائت قرآن دارد، اظهار داشت: استفاده از صاحبنظران حوزه علوم قرآنی، تشکیل شورای شایستگی در استان، برگزاری دوره های ارتقای سطح مربیان و حمایت از برگزاری محافل انس با قرآن از جمله مطالبات جامعه قرآنی کردستان است.

 

امین اسدی، معلم آموزش و پرورش و قاری برجسته کشوری قرآن نیز در ادامه خواستار بومی سازی فعالیت های قرآنی در هر منطقه و استان شد و افزود: بومی نبودن و مغایرت داشتن سطح فعالیت های قرآنی یکی از مسائلی که باعث شده کلاس های قرآنی در این استان با ظرفیت کمتری تشکیل شود.

 

وی ادامه داد: اول باید اعتقادات و فرهنگ مردم منطقه را شناخت و متناسب با این فرهنگ در راستای برگزاری کلاس های قرآنی اقدام کرد.

 

فواد مولودی، قاری جوان کردستانی نیز به کمبود کرسی های تلاوت قرآن اشاره کرد و خواستار به کار گیری مسئولان متخصص در زمینه قرآنی در پست های دولتی شد.

 

سید عباس حسینی، مدیر موسسه تعلیم ذکر الحکیم سنندج نیز بی توجهی مسئولان مرکزی را به ظرفیت های منطقه را متذکر شد و بیان کرد: از روز گذشته شاهد برگزاری سی امین دوره مسابقات قرآن و عترت دانشجویی در کردستان هستیم اما متاسفانه با وجود ظرفیت های بالقوه کردستان و اذعان خیلی از مسئولان به این امر، از حتی یک نفر برای داوری این مسابقات بهره گیری نشده است.

 

وی اختلاف مذهب را یک فرصت دانست و افزود: لازم است از مذاهب به عنوان فرصت بهره بگیریم و از موارد اختلافی دوری کنیم.

 

سید بهاالدین حسینی، از فعالان قرآنی کردستان و عضو شورای شهر سنندج نیز گفت: قسمت اعظم مردم استان شافعی مذهب هستند و این یک مزیت برای ایران است که باید از این فرصت استفاده کنیم.

 

وی با بیان اینکه شاخص های فرهنگی ما مبتنی بر قرآن است، بیان کرد: ما متولی قرآن زیادی داریم اما نتیجه این مسئله بسیار کم است.

 

حسینی با تاکید بر حمایت از جلسات سنتی قرآن در استان خواستار تسهیل در پروسه و فرایند صدور مجوزهای قرآنی شد و گفت: هر فردی که پست قرآنی می گیرد باید نسبت به فعالیت های این عرصه اشنایی داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه مردم استان امیدواری زیادی به دولت تدبیر و امید در راستای ارتقای سطح فرهنگ قرآنی دارند، خاطر نشان کرد: واگذاری خانه های تاریخی به موسسات قرآن، رفع ضعف های آموزش و پرورش در زمینه قرآن و ترویج جذب موقوفات قرآنی مورد توجه مسئولان باشد.

 

عبدالملکی از دیگر قاریان برجسته کردستان نیز خواستار بصیرت افزایی، ترویج نهضت آموزش قرآن، ارتقای سطح کمی و کیفی قاریان، پرهیز از موازی کاری، مدیریت و ساماندهی فعالیت های قرآنی شد.

 

زهرا زندی، مدیر عامل اتحادیه انجمن های قرآن کردستان نیز با بیان اینکه بیان مطالبات و دغدغه ها دیگر از حوصله فعالان این عرصه خارج است، اظهار کرد: مدتهاست منتظر راهکار هستیم و امیدواریم این جلسه فتح بابی برای رفع مشکلات فعالان قرآنی باشد.

 

وی با بیان اینکه مشکلات موسسات قرآنی در موضعیت بحران است، خاطر نشان کرد: به کار گیری کارشناس مسئول متخصص، اگاه و دلسوز عمده مطالبه فعالان این عرصه است که لازم است به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.

 

فرید عزت پور، از مربیان قرآن استان نیر در این جلسه با بیان اینکه هنوز بعد از 10 سال موفق به اخذ مجوز برای موسسه اش نشده است، اذعان کرد: متاسفانه رنگ و بویی از کلاس های سنتی گذشته که در همه مساجد به صورت خودجوش برگزار می شد نمانده است.

 

وی با بیان اینکه ما فقط می خواهیم در زمینه تقویت و ترویج علوم قرآنی کار کنیم اضافه کرد: مناسفانه پدیده سلفی گری به شدت در حال افزایش است که لازم است مسئولان برای رفغ این مشکل چاره اندیشی کنند.

 

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بعد از اینکه با صبر و حوصله به دغدغه های فعالان قرآنی کردستان گوش داد، اظهار امیدواری کرد که به آنچه تعهد می کنیم عمل کنیم.

 

حجت الاسلام علیرضا حشمتی با بیان اینکه پیگیر رفع مشکلات کردستان هستیم، اظهار داشت: ما در سطح ملی برای فعالیت های قرآنی برنامه ریزی می کنیم و برای سطح منطقه ای و استانی باید فعالان این عرصه به ما بگویند چکار کنیم.

 

وی از حمایت از کلاس های سنتی خبر داد و افزود: برگزاری کلاس های سنتی در مساجد جز اولویت های ماست و در برگزاری این کلاس ها هیچ دخالتی نمی کنیم.

 

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بابیان اینکه نکات خوب و مفیدی در این جلسه عنوان شد، بیان کرد: از 5 نفر از مربیان و فعالان قرانی کردستان می خواهم به صورت مستقیم با معاونت قرآن و عترت وارتخانه در ارتباط باشند و با برگزاری مجموعه نشست هایی برای جبران عقب ماندگی های قرانی استان تلاش کنند.

 

حجت الاسلام حشمتی با بیان اینکه انحرافات و اختلافات ما به خاطر دوری از قرآن است، خاطر نشان کرد: وقتی دردهای برای جامعه پیش می آید باید به قرآن تمسک جست و از کلام وحی برای رفع مشکلات بهره گرفت.

 

وی نسبت به رفع مشکلات بیمه فعالان قرآنی، پیگیری فعالیت تخصصی موسسات، به کارگیری طرح های استانی و رفع موانع و مشکلات در حد توان قول مساعد داد.

 

کد خبر 483400

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha