استاندارد نبودن تجهیزات بازی مهدها و پیش دبستانی ها/ استاندارد سازی، معطوف به دستگاه خاصی نیست

خبرگزاری شبستان: مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی خراسان شمالی با اشاره به رعایت نشدن استاندارد در تجهیزات و وسایل بازی و ورزشی در پارک ها، مهدهای کودک و پیش دبستانی های استان گفت: با بررسی تجهیزات بازی و ورزشی، اکنون نواقص مشخص شده و در حال رفع است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ فهیمه مهمان نواز، مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی خراسان شمالی، امروز (دهم شهریور) در جلسه شورای استاندارد استان با اشاره به رعایت نشدن استاندارد در تجهیزات و وسایل بازی و ورزشی در پارک ها، مهدهای کودک و پیش دبستانی های استان گفت: با بررسی تجهیزات بازی و ورزشی، اکنون نواقص مشخص شده که با رفع آن، اوضاع رو به بهبود است.

وی با تاکید بر اینکه اداره های آموزش و پرورش و بهزیستی باید در صدور مجوز تاسیس مهدها و پیش دبستانی ها، شرط داشتن تاییدیه استاندارد وسایل بازی این اماکن را لحاظ کنند، افزود: بر اساس قانون، مراکز پیش دبستانی نیاز به تجهیزات بازی ندارد.

وی عنوان کرد: مهد یا پیش دبستانی که دارای وسایل بازی است باید تاییدیه استاندارد تجهیزات بازی را داشته باشد و در صورت نداشتن تاییدیه، مکلف به اصلاح معایب تجهیزات شود، در غیر این صورت باید وسایل بازی را جمع آوری کند.

مهمان نواز با اشاره به آزمودن وسایل بازی 33 مهد کودک استان اضافه کرد: در آزمون استاندارد سنجی بازی های این مهدها، تجهیزات بازی هر 33 مهد در آزمون استاندارد سنجی مردود شد و عدم انطباق آنها با استاندارد از مرحله جزئی و عمده گذشته و بلکه بحرانی بود.

مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان، با تاکید بر اینکه یکی از معضلات استان در حوزه استاندارد، کنترل نداشتن بر وسایل بازی پارک های سطح استان است، تصریح کرد: متاسفانه تجهیزات ورزشی و بازی در روستاها وجود دارد که بجث استاندارد در آنها لحاظ نشده است و دهیاری ها باید ملزم به استانداردسازی این وسایل شوند.

وی با اشاره به اینکه هشدارها و اطلاع رسانی برای استاندارد سازی وسایل بازی مهدها و پارک های استان از زمستان سال گذشته شروع شده است، گفت: استاندارد سازی تجهیزات ورزشی مکان های عمومی و تجهیزات بازی و تفریحی هم باید از سوی شهرداری ها مدنظر قرار گیرد و نصب کفپوش در محل بازی پارک ها الزامی و درخواست تاییدیه استاندارد به عنوان شرط نخست عقد قرارداد شهرداری ها با پیمانکاران لحاظ شود.

مهمان نواز با بیان اینکه ضمن تهیه وسایل بازی و ورزشی استاندارد، باید بازرسی حین نصب برای جانمایی و نصب استاندارد وسایل هم لحاظ شود، افزود: باید از سوی دفتر امور فنی استانداری برای تهیه و نصب تجهیزات ورزشی و بدنسازی استاندارد، ابلاغ شود.

وی عنوان کرد: بر اساس قانون نظام صنفی کشور، مراکز تولید و عرضه مواد غذایی هم باید رصد شود به طوری که سال گذشته، سه هزار و 414 بازرسی از واحدهای صنفی داشتیم که هزار و 104 قلم کالا که شامل 14 هزار و 245 فرآورده می شد، علامت استاندارد نداشت.

وی افزود: در 5 ماهه نخست سال جاری هم هزار و 488 بازدید از واحدهای صنفی انجام شده است که 370 قلم کالا شامل 4هزار و 202 فرآورده، بدون علامت استاندارد بود.

مهمان نواز اظهار داشت: با انجام فرهنگ سازی برای اصناف و مهلت 10 روزه برای عرضه کالای استاندارد و علی رغم هشدارها و برنامه های انجام شده، باز هم کالای غیر استاندارد در بازار عرضه می شود.

وی گفت: متاسفانه در بازدیدها، کالاهای تاریخ مصرف گذشته هم وجود داشت، هم چنین تاریخ انقضای برخی کالاها مخدوش بود، بنابراین همراهی و همکاری ما با واحدهای صنفی چندان نتیجه بخش نبود و ناگزیر به اقدام قانونی در این زمینه هستیم.

مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی خراسان شمالی، بیان کرد: برگشت کالای غیر استاندارد به واحد تولیدی هم راه درستی نیست، چرا که این کالا با بسته بندی دیگر دوباره به بازار عرضه و یا به استان دیگری ارسال می شود، بنابراین معدوم کردن کالای غیر استاندارد باید مورد توجه باشد.

وی اظهار کرد: در مکاتبه با سازمان صنعت معدن و تجارت، برای برگزاری جلسه آموزشی با جامعه هدف اصناف و نیز ارائه گزارش سه ماهه اقدامات استاندارد سازی عرضه محصولات، متاسفانه هنوز پاسخی دریافت نکرده ایم.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان هم از داشتن استاندارد کالاهایی که شامل استاندارد اجباری است، از تولید تا عرضه خبر داد و گفت: در صورت مشاهده تخلف در این خصوص، اداره استاندارد مجاز به ارائه مهلت به متخلف نیست و قانونی که تصویب می شود، قابلیت اجرا پس از 15 روز دارد، اما نمی دانم در استان چرا به گونه ای دیگر عمل می شود.

جودکی افزود: به محض مشاهده کالای غیر استاندارد باید آن را جمع آوری کرد و مهلت برای اصلاح نقص را باید دیوان عدالت اداری صادر کند.

وی با تاکید بر اینکه کالاهای واحدهای تولیدی سراسر کشور بررسی و در صورت تخلف توقیف و برخورد می شود، افزود: شاید 10 درصد اصناف کالای غیر استاندارد عرضه می کنند و علت آن هم سود آوری بیش از حد این کالاها نسبت به کالاهای استاندارد است.

وی با بیان اینکه در مدت دو سال گذشته فقط چهار پرونده در بحث استاندارد به تعزیرات استان ارسال شده است، خواستار عمل جدی در این حوزه برای تامین سلامت شهروندان شد.

رحیمی، نماینده اداره کل آموزش و پرورش هم در این جلسه پیشنهاد آموزش و پرورش استان برای لحاظ کردن استاندارد سازی وسایل بازی مهدها و پیش دبستانی ها به عنوان شرط اخذ مجوز به وزارت آموزش و پرورش خبر داد و گفت: در حال استاندارد سازی سیستم های گرمایشی تمام مدارس استان از گازکشی به موتورخانه هستیم به گونه ای که سیستم گازکشی بیش از 600 مدرسه برچیده و موتورخانه نصب شده است.

وی با بیان اینکه 17 هزار دانش اموز پایه اول در پیش دبستانی ها خواهیم داشت که باید از روز اول بازی های مهدها و پیش دبستانی استاندارد سازی شود، افزود: در زمینه آموزش و ترویج فرهنگ استاندارد بین دانش آموزان و خانواده هایشان آمادگی داریم با اداره کل استاندارد همکاری داشته باشیم.

وی عنوان کرد: تمام مدارس جدید در حال ساخت استان قادر به استفاده از تجهیزات و امکانات استاندارد است، اما مدارس قدیمی برای استاندارد سازی نیاز به زمان و هزینه زیادی دارد.

خاکشور، معاون خدمات شهری شهرداری بجنورد هم از جمع آوری 30 درصد وسایل بازی و تجهیزات ورزشی غیر استاندارد اماکن عمومی بجنورد خبر داد و گفت: 50 درصد وسایل بازی هم استاندارد سازی شده است.

وی اظهار کرد: متاسفانه در زمان خرید وسایل بازی، شرکت ها، مدعی داشتن استاندارد برای وسایل هستند اما در زمان نصب متوجه می شویم از استاندارد خبری نیست.

وی با بیان اینکه نیروهای شهرداری هم اطلاع دقیقی از استاندارد این وسایل ندارند، گفت: آموزش بخش مغفول حلقه استاندارد است به گونه ای که شرکت وسایل را بدون تعهد برای ارائه استاندارد به فروش می رساند و برخی مواقع هم صحنه های دلخراشی پیش می آید که به شکایت می انجامد.

محمود دلپسند، معاون نیروی انسانی استانداری خراسان شمالی هم با اشاره به اینکه استاندارد سازی کالاها و محصولات معطوف به دستگاه خاصی نیست، گفت: باید با سیاست گذاری درست و فرهنگ سازی و کمک از تشکل های فعال جامعه، اقدام جمعی برای تسری استاندارد به زندگی افراد در راستای سلامت جامعه و کاهش خظرات اجتماعی انجام دهیم.

وی عنوان کرد: باید با نظارت در بازار از تولید کالاهای زیر زمینی، بدون نام و فاقد استاندارد جلوگیری کنیم و تولید توأم با کیفیت با رعایت حقوق شهروندی را ترویج دهیم.

وی تصریح کرد: بر وسایل شهربازی ها و پارک ها به دلیل نداشتن ناظر و کاربر نظارت دقیق نداریم، بنابراین باید دستگاه های دولتی، شهرداری ها و دهیاری ها ملزم و مکلف به خرید وسیله هاس استاندارد شوند که کارایی آنها هم درسا و استاندارد باشد نه اینکه صرفا دارای علامت استاندارد باشد.

دلپسند اضافه کرد: باید با جدیت مانع استفاده و عرضه وسایل و محصولات غیر استاندارد شد، چرا که جبران خطرات آنها سخت و یا غیر ممکن است، بنابراین مهدها و پیش دبستانی ها باید لوازم بازی را استاندارد سازی و یا جمع آوری کنند.

وی با بیان اینکه تصویب در شورای استاندارد استان، به معنای تکلیف برای دستگاه هاست، گفت: شهرداری ها هم مجموعه های خود را بیمه کنند و هزینه آزمون بلانکیت(جوهر قند) در نان و آرد را هم اتحادیه مربوطه باید بپردازد.

وی عنوان کرد: برگشت کالای غیر استاندارد هم معنا ندارد و باید برخورد قانونی از سوی تعزیرات انجام شود.

 

کد خبر 483326

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha