به گزارش خبرگزاری شبستان، نشست «خدمات متقابل فلسفه و علوم انسانی ـ اجتماعی در ایران معاصر» با حضور مالک ﺷﺠﺎعی ﺟﺸﻮﻗﺎنی برگزار می شود.
بنابراین گزارش، محور بحث این نشست در باب چند و چون نسبت فلسفه و علوم انسانی ـ اجتماعی است. ادبیات نسبتا قابل ملاحظه ای در جهان و تا حدودی ـ در قیاس با ایران ـ در دنیای عرب وجود دارد. در ایران معاصر اما با طیفی از دیدگاه ها در باب چیستی، امکان و سطوح تعامل این دو حوزه کلان معرفتی مواجه ایم؛ طیفی که در یک سوی آن بر وابستگی حداکثری علوم انسانی-اجتماعی به فلسفه (عمدتا از سوی بعضی فیلسوفان و فلسفه پژوهان) و در سوی دیگر بر استقلال حداکثری و حتی بی نیازی علوم انسانی ـ اجتماعی از فلسفه (عمدتا از سوی بعضی اصحاب و اساتید علوم انسانی - اجتماعی)، تاکید می شود.
در این میان، البته با تنوعی از دیدگاه ها مواجه ایم که در این نشست سعی می شود ضمن مروری کوتاه به این دیدگاه ها، به بحث در باب دیدگاه برگزیده، یعنی تامل در باب وجوه چندگانه و دیالکتیکی این رابطه و امکانات و محدودیت های نظری -تاریخی آن پرداخته شود.
گفتنی است، این نشست شنبه، ۱۴ شهریور از ساعت ۱۷ تا ۱۹ در محل سالن کنفرانس انجمن جامعه شناسی ایران واقع در بزرگراه جلال آل احمد، زیرپل گیشا، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، نیم طبقه اول برگزار می شود.
نظر شما