خبرگزاری شبستان:روزنامه انگلیسی گاردین در تازه ترین شماره اش صفحه ای را به تحلیل فیلم محمد (ص) اختصاص داد.
این روزنامه در ابتدا جمله ای از مجیدی را نقل کرد مبنی بر اینکه فیلم های بیشتری از این دست باید ساخته شود تا به فهم اسلام در سراسر جهان کمک کند.
در گزارش گاردین امده است: با واکنش هایی که پیش از اکران فیلم (ص) از طرف گروه های سنی جهان شاهد آن بودیم این فیلم می توانست به یکی از فتنه انگیزترین پروژه های سینمایی در سال های اخیر تبدیل شود اما این فیلم نه تنها تا کنون حادثه ای به وجود نیاورده بلکه به طو تعجب آوری باعث نزدیکی میان گروه های مذهبی شیعه و سنی شده است.
گاردین نوشت: با این وجود باز هم گروهی از از افراد که حتی حاضر به تماشای این فیلم نشده اند پس از اکران فیلم سینمایی محمد (ص) در مونترال در مقابل سینمایی که آن را به نمایش گذشته بود تجمع کردند و اعتراض خود را نسبت به نشان دادن چهره پیامبر (ص) در این فیلم نشان دادند.
این در حالی است که کارگردان فیلم بارها این مسئله که نقدهایی در مورد آن منتشر شده را رد کرده است.
مجیدی اخیرا در صحبتهایش به شایعات اخیر دربارهی نمایش چهره حضرت محمد (ص) در این فیلم اشاره کرد و این مطالب را نادرست خواند و توضیح داد که در این فیلم حتی چهرهای از حضرت محمد (ص) در دوران کودکی هم به نمایش درنیامده است.
گاردین می نویسد که با این حال فضای داخلی کنفرانس مطبوعاتی در مورد فیلم محمد (ص) در مونترال کاملا آرام بود و مجیدی از یک تیم قطری دعوت کرد تا برای پروژه های دیگر با مضامین اسلامی در آینده با هم همکاری کنند.
بر اساس گزارش گاردین مجیدی با اشاره به اینکه هر چقدر فیلم درباره شخصیت و زندگی پیامبر (ص) ساخته شود بهتر است ابراز امیدواری کرد که تیم قطری تفسیر درستی از اسلام داشته باشد تا استقبال خوبی از آنها برای همکاری در پروژه های سینمایی در ایران شود.
خبرگزاری رویترز هم در گزارشی نوشت که پیش بینی می شود فیلم محمد (ص) نیز پس از اکران در سینماهای ایران رکورد دار شود اما برخی علمای سنی در جهان عرب خواستار توقف آن در ایران شده اند.
رویترز همچنین به بودجه 40 میلیون دلاری این فیلم اشاره کرده و آن را پر هزینه ترین فیلم تاریخ سینمای ایران دانسته است.
این خبرگزاری به نقل از مجید مجیدی آورده است :من تصمیم گرفته ام تا این فیلم رابرای مبارزه با موج جدید اسلام هراسی در غرب بسازم زیرا تفسیر غربی از اسلام پر از خشونت و تروریسم است.
بر اساس این گزارش ،با وجود اینکه هنوز انتقاداتی از سوی علمای سنی در مورد فیلم محمد (ص) وجود دارد و معتقدند حتی اگر چهره پیامبر در فیلم نشان داده نشده باز هم جای اشکال وجود دارد، سامی یوسف، خواننده مشهور ترانه های مذهبی در واکنش به این اظهارات در گفگتو با رویترز گفت:من اطمینان دارم منتقدان فیلم محمد (ص) هنوز این فیلم را ندیده اند.
وی خاطرنشان کرد که که اگر علمای الازهر مصر این فیلم را ببینند حتما نظرشان در مورد انتقاداتی که از آن دارند تغییر می کند.
گفتنی است، رسانه های فرانسوی اولین رسانه هایی بوده اند که نسبت به این مسئله واکنش نشان داده اند.
فرانس 24 و خبرگزاری فرانسه در اولین روز اکران فیلم محمد (ص) در سینماهای ایران به این مسئله پرداخته عنوان کردند که هدف مجیدی از ساخت این فیلم ، پایان دادن به تصویر خشونت بار از اسلام است که این روزها رسانه های غربی به آن دامن می زنند .
خبرگزاری فرانسه به نقل از مجیدی نوشت:هدف از ساخت این فیلم 171 دقیقه ای از بین بردن چهره خشن اسلام با ارائه تصویر درستی از زندگی حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) است.
اکنون پس از گذشت 5 روز از اکران این فیلم در سینماهای ایران شاهد آن هستیم که همان طور که انتظار می رفت توجه دیگر رسانه های جهان نیز به این مسئله جلب شده است.
اسکای نیوز در گزارشی در مورد فیلم محمد (ص) مطالب منتشر شده در رسانه های فرانسوی را مرود تایید قرار داد و نوشت: این فیلم برای از بین بردن چهره خشنی که این روزها از اسلام در جهان معرفی شده ساخته شده است.
در این گزارش آمده است که گروه های افراطی مانند داعش نام اسلام را لکه دار کرده اند و فیلم محمد (ص) ساخته شده تا این تصاویر غلط را از اذهان عمومی پاک کند.
مجید مجیدی هم هفته گذشته در این رابطه گفت که افراط گرایانی مانند گروه تروریستی داعش نام اسلام را به یغما برده اند.
نظر شما