به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، صدیقه مهدوی شب گذشته (8 شهریور) در سومین جلسه شورای آموزش و پرورش استان قزوین که در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: نهضت سواد آموزی از سال 58 با دستور امام راحل شروع به فعالیت کرد.
وی افزود: سوادآموزی مقوله ای اجتماعی است و هر فرد بی سواد باید داوطلبانه برای مهارت آموزی و تغییر رویکرد زندگی خود اقدام کند.
معاون نهضت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین خاطر نشان کرد: نهضت سوادآموزی از سال 57 تا به امروز توانسته به دستاوردهای مناسبی دست یابد به طوری که سطح باسوادی جامعه از 48 درصد به بیش از 96 درصد افزایش یافته است.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت مطلوب استان قزوین در بحث سوادآموزی عنوان کرد: در سال 93 بانک اطلاعاتی در سطح کشور تشکیل شد و افراد بی سوادی که اولیای دانش آموزان هستند شناسایی و بر همین اساس جذب سوادآموزی شدند که استان قزوین نسبت به سال 92، 177 درصد پیشرفت داشت.
مهدوی افزود: این امر نشان می دهد که با داشتن اطلاعات جامع و مشخص بودن مکان و شماره تماس افراد به راحتی می توان افراد بی سواد را جذب و در مسیر آموزش همگانی قرار داد.
وی در ادامه با اشاره به رتبه عملکرد استان نسبت به سال گذشته گفت: استان قزوین در سال جاری، رتبه پنجم کشوری را در میان سایر استان ها به خود اختصاص داده است.
معاون نهضت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین تصریح کرد: هر سال نسبت به سال گذشته شناسایی و جذب افراد بی سواد برای حرکت در مسیر سوادآموزی دشوار تر می شود زیرا تنها افرادی از سوادآموزی بازمانده اند که در مقابل این امر مقاوم بودند به ویژه آنکه هیچ سیستمی نمی تواند با جبر در این زمینه فعالیت کند.
وی ادامه داد: از سوی نهضت سوادآموزی در طول دو سال اخیر، برخی اهرم های تشویقی به منظور هدایت سوادآموزان صورت گرفته که از اسفند سال گذشته در سطح کشور اجرایی شد.
مهدوی خاطر نشان کرد: بر اساس مصوبه هیئت دوت اشخاصی که دارای مدرک سوادآموزی تا پایه سوم ابتدایی هستند با سواد تلقی می شوند این افراد باید علاوه بر روخوانی فارسی قادر به روان خوانی قرآن و انجام برخی محاسبات ریاضی باشند.
وی اظهار کرد: متولی آموزش، نهضت سواد آموزی معرفی شده که زیر نظر شورای هماهنگی و با مسئولیت استاندار به وظایف تعریف شده خود عمل می کند.
معاون نهضت سوادآموزی استان قزوین با اشاره به موارد تشویقی گفت: برای پیشرفت وضعیت سواد آموزی، 3 مشوق اصلی در نظر گرفته شده است بر این اساس در ازای اخذ مدرک سوادآموزی در صورتی که فرد خود آموز باشد 700 هزار تومان وجه نقد به حساب فرد واریز می شود و اگر تحت آموزش فرد آموزش دهنده باشد از 150 تا 200 هزار تومان به حساب فرد سوادآموز واریز می شود.
وی تاکید کرد: اجرای اهرم های تشویقی و یا تنبیهی فقط به منظور ترغیب افراد برای حضور داوطلبانه در عرصه سوادآموزی است و برای تسهیل در این امر، مراکز یادگیری محلی را هم در نظر گرفیتم.
مهدوی عنوان کرد: باید در برنامه ریزی ها سایر نهادها و ارگان ها همچون صدا و سیما حضور جدی داشته باشند و با ساخت و پخش برنامه های جذاب در راستای گرایش افراد بی سواد برای یادگیری و سواد آموزی فعالیت کنند همچنین می توان از ظرفیت تشکل های مردمی و افراد خیر در این زمینه بهره گرفت.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در هر مرکز آموزشی تنها 75 فرد آموزش داده می شوند و در سال جاری 11 هزار و 750 نفر تحت سوادآموزی قرار خواهند گرفت نیاز به هم افزایی سایر دستگاه ها برای مسدود کردن کامل راههای ورودی بی سوادی به خوبی مشخص است.
معاون نهضت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین در پایان یادآور شد: پیشنهاد می شود برای ارزیابی روند پیشرفت سوادآموزی در مناطق مختلف و بررسی موانع و ارائه راهکار برای رفع مشکلات احتمالی، جلسات شورای پشتیبانی سوادآموزی هر 3 ماه یکبار برگزار شود.
نظر شما