به گزارش خبرنگار شبستان، حسین نوش آبادی امروز در نشست خبری خود با اهالی رسانه گفت: شورای عالی فضای مجازی به ریاست رییس جمهور تشکیل شده است که اعضای آن 4 نفر از وزرا هستند. کمیته ای برای ساماندهی امور مجازی و مدیریت آن فضا و کارآمدتر کردن فضای مجازی متناسب با فرهنگ دینی و ملی تشکیل شده است.
نوش آبادی ادامه داد: وزارت ارشاد عضو فعال این شورا است و مسئولیت سالم سازی فضای مجازی را بر عهده دارد و فعالیت هایی را که در عرصه مجازی صورت می گیرد، رصد می کند.
وی تصریح کرد: وظیفه رسانه ها این است که به کاربران فضای مجازی آموزش دهند که چگونه از امکانات این فضا برای پیشرفت فرهنگ استفاده بهینه داشته باشند. بنای دولت بر فرهنگسازی و کیفیت مناسب فضاهای مجازی است.
سخنگوی وزیر ارشاد در مورد حضور رهبر ارکستر آلمان در ایران اظهار داشت: ما از بازی های پشت پرده صهیونیسم مطلع نیستیم، سیاست های جمهوری اسلامی ایران و مواضع اصولی و مستحکمی که جزو باورهای ماست را اعلام کردیم و هراسی نداریم با دنیا تعامل فرهنگی داشته باشیم زیرا فرهنگ و هنر ایران در دنیا سرآمد است.
نوش آبادی خاطرنشان کرد: ملت ما صاحب تمدن و پیشینه فرهنگی هنری قوی است، ما هر جا احساس کنیم در قالب تیم ورزشی، هنری و رسانه ای وابستگی یا شائبه وابستگی به رژیم صهیونیستی وجود دارد، برخورد می کنیم.
وی با بیان اینکه به درخواست ارکستر سمفونیک آلمان برای سفر به ایران جواب رد دادیم، گفت: بررسی شد ابعاد این سفر و گروه سمفونیک آلمان و مشخص شد رهبر این گروه از نظر ملیتی و هویتی به اسراییل وابسته است، در اسراییل بزرگ شده و پدر و مادرش در اسراییل زندگی می کنند و ما برای اینکه فضای فرهنگی را مصون سازی کنیم با این سفر مخالفت کردیم. گروه سمفونیک آلمان می تواند با تغییر مدیریت خود درخواست سفر به ایران را ارایه دهد.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد جدا شدن بخش بین المللی از بخش داخلی جشنواره فیلم فجر عنوان کرد: ما مدیون فجر و انقلاب هستیم و همه ارزش های ما از دهه فجر برخواسته است، اینکه به این نتیجه رسیدیم بخش داخلی را از بخش بین المللی جشنواره فیلم فجر جدا کنیم به معنای برداشته شدن فجر و بی توجهی به اصول انقلاب نیست.
نوش آبادی ادامه داد: همواره این سوال بود که آیا جشنواره فجر کیفیت لازم را دارد و امکان ارایه فیلم های بین المللی را فراهم می کند؟ برای افزایش کیفیت جشنواره فیلم فجر و عرضه مناسب فیلم های خارجی تصمیم گرفتیم بخش بین الملل را جدا کنیم.
وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی به معنای حذف بودجه های فرهنگی نیست، گفت: فرهنگ به تعبیر مقام معظم رهبری در صدر مسایل است، ما هرچه برای فرهنگ هزینه کنیم، کم است؛ در ضمن جدا کردن بخش داخلی و بین المللی جشنواره فیلم فجر هزینه اضافی به وجود نمی آورد.
سخنگوی وزیر ارشاد در مورد تاثیرات پس تحریم بر فرهنگ کشور بیان کرد: معتقدیم اگر فضای بین المللی برای شنیدن حرف و پیام های انقلاب فراهم شود ارتباطات و ایران هراسی کم می شود و قطعا فرهنگ هم بهره می برد.
وی با اشاره به اینکه توجه ارشاد به هنرهای تجسمی به موازات سایر بخش های هنری است، اظهار داشت: برگزاری جشنواره های بزرگ تجسمی فجر در کشور و برگزاری دوسالانه های تجسمی نشانه توجه ارشاد به این حوزه است.
نوش آبادی در مورد حمایت ارشاد از فیلم های اکران شده خاطرنشان کرد: ما شورای صدور پروانه ساخت داریم که در آن محتوای فیلمنامه بررسی می شود و فیلمی که پروانه ساخت و پروانه اکران بگیرد مورد حمایت ما قرار می گیرد. فیلمنامه رستاخیز تصویب شد این فیلم پروانه تولید و اکران دارد اما بنا بر دلیل برخی نظرات و فتاوای مراجع ما آن را تعلیق کردیم.
وی با بیان اینکه نظر ما اصلاح فیلم است نه توقیف، تصریح کرد: ما از فیلم هایی که مجوز اکران دارند حمایت می کنیم، رعایت جوانب، ملاحظات فقهی، امنیتی و اجتماعی به معنای مخالفت با مجوزی که صادر کردیم، نیست. ما هیچ فیلمی که مجوز ساخت و اکران دارد را از نوبت اکران خارج نکردیم، تعلیق کردیم اما توقیف نکردیم.
نظر شما