در انتخابات تابع قانون هستیم/از باب بحرانهای اجتماعی نگرانیم

خبرگزاری شبستان: رحمانی فضلی با اشاره به اینکه قانون انتخابات دو بخش نظارت و اجرا دارد، گفت: در انتخابات تابع قانون هستیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور درجلسه هم‌اندیشی با فعالان غیردولتی به اصحاب رسانه گفت: دولت در شرایطی روی کار آمد که در حوزه اقتصادی شرایط بی‌ثباتی و ناپایدار و رشد فزاینده تورم و کاهش بهره‌وری را شاهد بوده‌ایم و در حوزه داخلی نیز نارضایتی‌های عمومی و همچنین در حوزه سیاست خارجی تحریمهای اقتصادی و سیاسی را داشتیم.

وی اظهار کرد: رییس جمهور با هدف گذاری در عرصه سیاست داخلی و خارجی تلاش کرده اند این دو حوزه را سامان دهند زیرا همانطور که می دانید فقدان اقتدار در حوزه سیاست داخلی باعث می شود در حوزه سیاست خارجی نیز به مشکل بربخوریم.

رحمانی فضلی گفت: با هدایتهای رهبری مقاومت و استقامت مردم و آرامش در حوزه اقتصادی و همگرایی در حوزه اجتماعی، تامین امنیت قابل قبول در ایران بستری فراهم شد که با تلاش شبانه‌روزی دولت بتواند فعالیت‌های خوبی را آغاز کند.

وی با بیان اینکه در سال سوم عمر دولت یازدهم مقطع جدیدی برای فعالیت های دولت آغاز شده است، گفت: رسیدن به همه اهداف دولت مستلزم وفاق، وحدت، تبعیت از مقام معظم رهبری و اعتماد به مردم به عنوان سرمایه‌های اجتماعی است.

وزیر کشور با اشاره به صحبت‌های نماینده های تشکلهای غیردولتی در این جلسه یادآور شد: بحث اقلیت و اقوام موضوعی است که ما همواره تلاش می کنیم مشکلات این بخش را حل کنیم زیرا موضوع اقلیتهای نه فقط از منظر قانون اساسی و یا موضوعات امنیتی و سیاسی است بلکه از منظر و موضع انسانی نیز برای ما دارای اهمیت است.

وی با بیان اینکه برای دولت ایران بحث اقلیت و اقوام مطرح نیست، گفت: هر موضوعی که در جمهوری اسلامی ایران مطرح می شود اینگونه است که اقلیت و اقوام نیز در کنار سایر اقوام دیده می‌شوند گرچه ما نارسایی های تاریخی را در برخی مناطق داریم اما دولت تلاش دارد این کمبودها را برطرف کند زیرا رضایتمندی اولیه مردم جزء اصول اولیه ما است.

وی با اشاره به کارشکنی ها و تبلیغات دشمنان در این زمینه گفت: گرچه ما تلاشهای خوبی را در این زمینه داریم اما همواره دشمن تبلیغات خود را علیه فعالیتهای ما دارد مثلاً در همین قضیه مهاباد دیدید که چه مقدار رسانه های بیگانه موضوع را به حاشیه برده‌اند ما با کمک بزرگان و نخبگان مهاباد توانستیم این قضیه را کنترل کنیم.

وی با بیان اینکه اعتماد مردم به حکومت می تواند جلوی بسیاری از چالشها را بگیرد، گفت: موضوع دیگری که باید به آن توجه شود بحث توسعه پایدار است که باید بگوییم پایه های توسعه در اراده و مشارکت مردم است ولی ما به صورت در توسعه پایدار دچار مشکل هستیم زیرا نظام برنامه ریزی موجود، نظام بودجه ریزی، نظام بانکی و پولی، نظام مالیاتی و همچنین نظام دموکراسی ما نمی تواند بحث توسعه پایدار را به عنوان یک امر محقق کند و ما نیاز به یک اقدام انقلابی در نظامهای برنامه ریزی مان داریم تا بتوانیم به توسعه پایدار برسیم.

رحمانی فضلی با اشاره به بحث اقلیت های دینی تصریح کرد: ما خوشحالیم که اقلیت های دینی امروز در کشور نسبت به وضعیت موجود رضایت می‌دهند و ما نیز هر کاری که در چارچوب مسایل قانونی بتوانیم برای انها انجام دهیم انجام می‌دهیم.

وزیر کشور با اشاره به مطالبات خانه احزاب و بحث این خانه گفت: ما در حال پیگیری مسایل خانه احزاب هستیم و با شهرداری نیز در این زمینه مکاتبه شده است که یک مکانی را در اختیار احزاب قرار دهند که البته مکانی نیز در این زمینه در نظر گرفته شده که مورد رضایت ما نبود زیرا ما معتقدیم باید این مکان در شان احزاب باشد.

وی با اشاره به سخنان نماینده یکی از سمن ها و NGO ها نیز که گفته بود نباید نگاه به سمن ها امنیتی باشدT گفت: ما نگاهمان به سمنها امنیتی نیست ولی سمنها امنیتی می دانیم زیرا سمنها به بحث امنیت ملی کمک می کنند و در واقع به دولتها کمک می کنند که با میزان رضایتمندی که مردم نسبت به دولت دارند امنیت در کشور برقرار شود.

وی همچنین با اشاره به دغدغه های نماینده چند تشکل زنان در این جلسه گفت: ما نیز معتقدیم که به صورت تاریخی به زنانمان توجه نشده است در واقع یا زنان به صورت واقعی توجه نشده است یا به صورت کاریکاتوری زنان مورد توجه قرار گرفته اند که این مساله، مساله تاریخی است و در واقع ما باید نگاهمان به جامعه زنان عوض کنیم این مشکل نیز به وسیله پارلمان حل می شود که چگونه شان زنان متناسب با مبانی حکومت دینی ببیند.

وی با بیان اینکه زنان می توانند در تمامی عرصه ها وارد شود، گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران همواره به دنبال احیای زنان بوده است که البته زنان نیز باید خودشان در عرصه های عملی و یا ارشادی و تبلیغی نیز حضور جدی تری داشته باشند.

وی با اشاره به حضور احزاب در بحث دموکراسی گفت: یکی از پایه های واقعی تحقق دموکراسی در کشور مشارکت مردم در قالب احزاب است و ما نیز تلاشمان این است که این مشارکت جدی تر شود گرچه ما قبل از انقلاب این فضا را نداشتیم اما بعد از انقلاب این فضا ایجاد شده است.

رحمانی فضلی در بحث نظارت و اجرا در انتخابات پیش رو خاطرنشان کرد: ما تابع قوانین در فعالیتهای جاری کشور هستیم و انتخابات نیز از قوانین خاص خود تبعیت می کند و تا زمانی که این قانون انتخابات باشد ما باید به ان پایبند باشیم.

وی با اشاره به اینکه قانون انتخابات دو بخش نظارت و اجرا دارد، گفت: در بحث اجرا وزارت کشور ضمن حمایت با حرکتهای قانونی از حرکتهای غیرقانونی که بخواهند قانون را زیرسوال ببرند برخورد می کند و در مورد هیئت های اجرا نیز ما اگر جایی بدانیم که حق از کسی زایل شده است با تعامل و صحبت و نشست و مشورت سعی می کنیم این حقوق را در چارچوب قانون به افراد برگردانیم.

وی تاکید کرد: ما اگر به دنبال این هستیم که فضای انتخابات فضای قانونمند و سالم باشد و احراز صلاحیت ها برای افراد درچارچوب قانون صورت گیرد پس باید متناسب با قانون عمل کنیم.

وی با اشاره به دیدار اعضای هیئت دولت و همچنین سخنان رییس جمهور در این جلسه یادآور شد: رییس جمهور در این دیدار با رهبری مسایلی را مطرح کرده اند که می تواند در انتخابات پیش‌رو مسیر ما باشد.

وی با بیان اینکه تا اینجا وزارت کشور هیچ گونه ناهماهنگی را با شورای نگهبان در مورد انتخابات نداشته است، گفت: ما باید این اطمینان خاطر را به جامعه بدهیم که حتماً قانون رعایت می شود.

وی با بیان اینکه در بحث برنامه ریزی توسعه ای روستایی با عدم تعادل روبرو هستیم گفت: متاسفانه این عدم تعادل می تواند منجر به شکافهای عمیق اقتصادی و سیاسی و مهاجرتهای عمیق و تشکیل حاشیه نشینی شود اما متاسفانه نظام برنامه ریزی ما به این موضوع توجهی ندارد.

وی با اشاره به دغدغه برخی نمایندگان تشکلهای غیردولتی در مورد مسایل اجتماعی گفت: خوشبختانه وزارت کشور در بحث مسایل اجتماعی بسیار جدی وارد شده است و حوزه اجتماعی در حد معاونت افتخار داده‌اند و در این زمینه مرکز رصد تحولات اجتماعی نیز در این وزارتخانه تشکیل شده است و امیدواریم آن آسیبهای اجتماعی را نیز اندازه گیری کند.

وی اظهار کرد:‌دولت آقای روحانی یکی از شانسهای بزرگ جمهوری ایران است که همه باید با مشارکت واقعی از این شانس استفاده کنیم.

وی تصریح کرد: ما وقتی می توانیم انتخابات موثر و برخاسته از متن مردم داشته باشیم که بیش از 70 درصد مردم در انتخابات مشارکت داشته باشند.

وی همچنین در بحث بحرانهای اجتماعی نیز خاطرنشان کرد: معضل بحران های اجتماعی نیز برای ما یک نگرانی است ما وقتی درس حاشیه نشینی،‌بیکاری، فقر و نابرابری و طلاق و اعتیاد را داریم و مخرج مشترک همه اینها را می گیریم می بینیم سطح نارضایتی مردم بسیار بالاست و دولت باید در این زمینه برنامه ریزی دقیق داشته باشد و به عنوان یک چالش جدی این موضوع را پیگیری کند.

 

کد خبر 482434

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha