به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، شیرینعلی گلمرادی درباره معنویت در هنر با اشاره مفهوم بسیط معنویت و هنر گفت: می شود گفت هنر به خودی خود عین معنویت است. یعنی هنر بی معنویت تعریف نمی شود. هر چند شاید معنویتی كه برخی از هنرها القا می كنند معنویت درست و صحیحی نباشد.
وی در ادامه با اشاره به رسالت هنر تصریح كرد: اصالتا هنر برای انتقال معویت است. چرا كه یكی از مهم ترین قالب هایی كه این توانایی را دارد معنویت را به مخاطب منتقل كند هنر است. و هنر برای همین كار به وجود آمده است. هر چند تاكید می كنم كه هنر این قابلیت را دارد بر ضد خودش نیز كارایی داشته باشد و خلاف رسالتش معنویت نادرست را عرضه كند.
این شاعر در ادامه درباره دلیل این سنخیت هنر و معنویت توضیح داد: آفرین یك مفهوم كار هنر است. یك نقاشی، مجسمه، شعر و داستان یا هر هنر دیگری در پی خلق مفاهیم هستند و ذاتا آفرینندگی جز با معنویت سرو كار ندارد.
گلمرادی در خصوص وضعیت انتقال معنویت در هنر معاصر كشورمان خاطرنشان كرد: هنر نه در ایران بلكه در همه جهان به شاخه های مختلفی تققسیم شده است. در بیشتر شاخه ها بعد از انقلاب اسلامی در كشور ما هنر اینكه معنویت ناب اسلامی را عرضه كند فعال شده است و هنرمندان بسیاری نیز در این راستا تربیت شده اند.
وی درباره هنرمندانی كه توانسته اند معنویت را در آثار خود عرضه كنند تاكید كرد: هر چند بجا نیست كه من از اسامی یاد كنم اما عده ای از هنرمندان هستند كه دنبال نام و شهرت نبودهاند و از این رو خیلی شناخته نشده اند. قاسم رفیعا یكی از این هنرمندان است كه هیچ گاه دنبال شهرت نبوده ولی آثاری كه خلق كرده هم سرشار از معنویت ناب هستند. ذبیحالله صاحبكار نیز همینطور است. اما در میان چهرههای ماندگار و معروف كه رسانهای شدهاند من كسی را كه بتواند به معنویت ناب اشاره ای داشته باشد نمیشناسم. هستند در بین هنرمندان معروف كه خوب كار كرده اند اما نه به قوت كسانی كه بی نام مانده اند.
خبرگزاری شبستان: شیرینعلی گلمرادی گفت: هنر عین معنویت است و پیام معنوی منتقل میكند، هر چند شاید معنویتی كه منتقل میكند در برخی موارد درست و صحیح نباشد.
کد خبر 482350
نظر شما