به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، پینگ پنگ انتخاباتی روحانی و شورای نگهبان، انتخابات پرشکوه خواهیم داشت، افتتاح مرکز ملی مدیریت رخدادها و بحران کشور، برگزاری انتخابات الکترونیکی به صورت کامل در ۹ کلانشهر از سرتیترهای مهم اخبار حوزه دولت در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
انتخابات پرشکوه خواهیم داشت/تورم بالای ۴۰ درصد به زیر ۱۴ درصد رسیده است
حسن روحانی رییس جمهوری روز سه شنبه در اجتماع بزرگ مردم استان همدان با تأکید بر اینکه دولت برای رسیدن به توسعه متوازن و همه جانبه کشور تمام تلاش خود را بکار میگیرد، گفت: زنجیرههای تحریم به زودی خواهد گسست و به این ترتیب حرکت کشور به سمت پیشرفت واقعی و پایدار شتابانتر خواهد شد.
روحانی از تثبیت حق غنیسازی و لغو قطعنامههای غلط، ظالمانه و ضد حقوق بشری به عنوان دستاوردهای بزرگ دولت یازدهم یاد کرد و گفت: این افتخار بزرگ ثمره ایستادگی مردم، هدایتهای مقام معظم رهبری و ایثار و فداکاری همه دستاندرکاران و بویژه تیم مذاکرهکننده هستهای است.
دکتر روحانی با بیان اینکه دولت مسیر توسعه کشور را با قوت به پیش خواهد برد، افزود: حقوق مردم ایران را نه تنها در عرصه هستهای بلکه در تمام زمینههای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی محقق خواهیم کرد.
رییس جمهور با اشاره به اینکه دو سال از آغاز به کار دولت تدبیر و امید می گذرد، افزود: امروز با حمایت شما مردم و تلاش دولتمردانی که از سوی شما انتخاب شده اند چهره واقعی ایران به دنیا معرفی شده و بعد از 22 ماه تلاش و مذاکره به نقطه ای رسیدیم که توانستیم سایه شوم جنگ را از سر مردم برداشته و امنیت واقعی را به این کشور بازگردانیم.
رییس شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: حق غنیسازی ملت ایران توسط همان کشورهایی که قطعنامههای ظالمانه را علیه ایران تصویب کرده بودند، مهر تأیید بینالمللی خورد و ساختار تحریمها نیز شکست و فرو ریخت.
رییس جمهور گفت: امروز می بینید که هیات های مختلف سیاسی و اقتصادی از سراسر جهان به ایران سرازیر شده و در ماههای آینده بعد از رفع تحریمها شاهد حرکت و تحول جدیدی در کشور در همه عرصه ها خواهیم بود.
برنامه های دولت برای آبادانی همدان
حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان روز سهشنبه در بدو ورود به استان همدان در جمع خبرنگاران، همدان را دیار قهرمانان و دلاوران توصیف کرد و گفت: در این سفر مطالبات و نیازمندیهایی که مورد توجه مردم استان است، توسط هیأت دولت مورد بررسی و توجه قرار خواهد گرفت و برنامههایی که در تهران و طی جلسات مختلف برای توسعه استان در نظر گرفته شده به اطلاع مردم خواهد رسید.
رییس جمهوری سفر کاروان تدبیر و امید به همدان را آغاز حرکت پرشتاب برای توسعه استان دانست و اظهار داشت: امیدوارم بتوانیم در دولت یازدهم گامهای بلندی برای آبادانی و توسعه بیش از پیش استان برداریم.
دکتر روحانی همچنین تقارن سفر دولت به استان همدان را با ایام میلاد ثامنالحجج علی ابن موسی الرضا (ع) و نیز هفته دولت و از طرف دیگر منطبق شدن با ایامی را که به نام همدان و روز ابن سینا معروف است، موجب خوشحالی و خرسندی دانست و آن را به فال نیک گرفت.
مرکز ملی مدیریت رخدادها و بحران کشور افتتاح شد
به مناسبت هفته دولت مرکز ملی مدیریت رخدادها و بحران کشور بعدازظهر امروز 2 شهریور با حضور عبدالرضا رحمانی فضلی، و همچنین معاونین انتظامی سیاسی و فرهنگی وی افتتاح شد.
پس از افتتاح این مرکز که در تمامی استانهای کشور و با نصب دوربینهای فعالیت خواهد کرد استانداران فارس، مازندران، هرمزگان، خراسان جنوبی، و قم به صورت ویدئوکنفرانس با وزیر کشور گفتگو کرده اند.
مسجد جایگاه احزاب و گروههای سیاسی نیست
عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست خبری امروز دوشنبه 2 شهریور که به مناسبت هفته دولت برگزار شد در پاسخ به سوال خبرنگاری که مبنی بر اینکه رییس جمهور گفته اند مسجد پایگاه احزاب نیست و در همین راستا یکی از مداحان اعلام کرده است که می خواهند در انتخابات لیست ارایه دهند و اقدام وزارت کشور برای جلوگیری از اینکه مساجد پایگاه برخی احزاب و شبه احزاب نشوند چیست گفت: رییس جمهور گفت مسجد پایگاه سیاسی و اسلامی است اما جایگاه احزاب و گروهها نیست و از نظر ما نیز درست نیست که در مسجد که خانه خداست و محل امن و آگاهی دادن است احزاب باشند زیرا این موضوع محل نزاع می شود.
وی خاطرنشان کرد: همواره نیز جمعی از مداحان در هر انتخاباتی لیست داده اند و ما نگرانی این نیستیم و اگر مداحان می خواهند جمعی را همراهی کنند و یا افرادی را مورد حمایت قرار دهند از نظر ما ایرادی ندارد اما باید بدانیم مسجد پایگاه گروههای سیاسی و احزاب نیست.
همچنین در رابطه با اینکه بعد از برجام دولت شجاعتی دارد که پاسخ منتقدانش را بدهد و با پشتوانه قوی در عرصه سیاست داخلی نیز ظاهر شده است گفت: که نمونه آن انتخاب استاندار فارس با توجه به اعتراضات نمایندگان این استان از سوی وزارت کشور بود گفت: ما استاندار فارس قبل از برجام انتخاب کردیم و علت توفیق ما در عرصه سیاست خارجی اتحاد، ایستادگی، حمایت های دولت و همچنین تبعیت مقام معظم رهبری و قدرت بخشیدن به پایگاههای اقتصادی است.
وی اظهار کرد: ما اگر می خواهیم توفیقاتمان برجام در عرصه سیاست داخلی ادامه داشته باشد باید تلاش کنیم علتهای موجبه را تقویت کنیم.
همدیگر را متهم به عوام گری نکنیم/بنده و مجموعه وزارت کشور اهل دعوا و شانتاژ نیستیم
رحمانی فضلی، وزیر کشور در ادامه نشست خبری که به منظور هفته دولت برگزار شد در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه در جریان تشییع پیکر شهدای غواص در اصفهان فردی که فرزند شهید بوده است به دلیل حمل پلاکارد مرگ بر آمریکا توسط شورای تامین استان دستگیر شده است آیا از این به بعد شعارهایی علیه امریکا سر می دهند چنین برخوردهایی می شود گفت: اگر گزارشات مربوط به تشییع جنازه شهدای غواص را ببیند متوجه می شوید که دهها بار یا شاید صدها بار پلاکارد مربوط به مرگ بر امریکا در دست افراد بوده است و بغضهای تاریخی ما در مورد آمریکا همیشه هست.و تابلوها و پلاکاردهایی که در این تشییع جنازه شهدای غواص بوده است نیز ما مخالفتی با این قضیه نداریم.
وی اضافه کرد: گویا در جریان این مراسم افرادی که به عنوان محرک اصلی و به صورت تند و افراطی مردم را تحریک می کردند که علیه مسئولین شعار سر می دهند و همچنین برخی تصمیماتی که نظام در مورد آنها به اجماع رسیده است تذکراتی را داده است و انها نیز به این تذکرات توجه نکرده اند و همچنین به اقدام خود ادامه می دهند که در پی همین موضوع انها چند ساعتی را مهمان دستگاههای امنیتی بوده اند ولی بازداشتی اتفاق نیفتاده است.
وی همچنین در مورد مشکلاتی که اخیراً در مرز ترکیه ایجاد شده است گفت: وضعیت داخلی ترکیه با توجه به مسایل سوریه و حمایتهایی که داشته است و همچنین درگیریهایی که با گروه پ پ ک ک داشته است به هم ریخته است و شرایط مرزی ما با ترکیه شرایط مناسبی نیست دیدیم که چند ترکیه و تریلی ما در مرز ترکیه به آتش زده اند و دو منطقه مرزی ما نیز به طور موقت مسدود شده است که این اقدام از سوی ترکیه انجام شده است و امیدواریم به زودی بازگشایی شود.
وی همچنین در مورد مرحله هماهنگی برای تولید صندوقهای آرا گفت: ما در مرحله هماهنگی برای تولید این صندوقها هستیم و رفت و آمدهایی نیز انجام شده است و این صندوقها به گونه ای است که برگ آرا در آن دیده می شود و آرا قابل خواندن نیست.
برگزاری انتخابات الکترونیکی به صورت کامل در ۹ کلانشهر/تجمع مقابل سفارت انگلستان غیرقانونی بود
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در نشست خبری امروز دوشنبه 2 شهریور که به مناسبت هفته دولت برگزار شد با گرامیداشت این هفته و همچنین یاد و خاطره شهدای دولت به برخی اقدامات این وزارتخانه اشاره کرد و گفت: ما در حوزه سیاست خارجی در سال جدید و علی رغم همه هجمه ها و فشارها و جنگ روانی که در حوزه سیاست خارجی علیه ایران بود ما توانستیم این فرصت کاملاً تهدیدی را به مرحله فرصتی تبدیل کنیم. و می بینیم همه کشورها به گونه ای خواستار تعاملات با ایران چه در حوزه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی هستند.
وی اظهار کرد: ما این موفقیت ها مرهوم هدایتهای رهبری، تدبیر رییس جمهور و زحمتهای گروهها و همچنین تیم مذاکره کننده و مقاومت ملت می دانیم.
وی تاکید کرد: ما توانستیم یک موضوع سیاسی و امنیتی را برای خودمان تبدیل به یک فرصت کنیم و خوشبختانه در این مرحله دولت به خوبی عمل کرده است.
وزیر کشور در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه تا چه اندازه بر این سخن خود که گفته بودید نباید بحث عدم احراز صلاحیتها را در انتخابات داشته باشیم هستید گفت: بحث عدم احراز صلاحیت امری کاملاً مشخص است و زمانی است که از مسیرهای 4 گانه قانونی که مشخص شده است فردی صلاحیتش احراز نمی شود اما زمانی نیز وجود دارد که ما به دلیل اینکه نمی توانیم تحقیق و بررسی های لازم را داشته باشیم بحث عدم احراز صلاحیت را مطرح میکنیم که این خوب نیست.
ایران به تعهدات دواطلبانه خود در برجام پایدار خواهد بود
حسن روحانی رئیس جمهور روز دوشنبه در دیدار فیلیپ هاموند وزیر امور خارجه انگلستان، توافق هستهای را مقدمهای برای ایجاد حرکت بهتر در روابط دانست و تصریح کرد: ما این توافق را به عنوان آغاز حرکت برای ایجاد شرایطی بهتر در روابط بینالملل و منطقه میدانیم.
رییس جمهوری با اشاره به بازگشایی مجدد سفارت خانه های ایران و انگلستان در تهران و لندن و ضرورت ارتقاء روابط سیاسی و توسعه همکاری ها میان دو کشور اظهارداشت: در شرایط فعلی مسئولان دو کشور وظیفه بزرگتری بر دوش دارند تا روابط فی مابین را بر مبنای اعتماد متقابل بازسازی و به سطح قابل قبولی برسانند.
دکتر روحانی با بیان اینکه مردم ایران ذهنیتهای تاریخی نسبت به دخالت های بیگانگان دارند، اظهار داشت: اگرچه قضاوتهای تاریخی یک ملت را نمیتوان در مدت زمانی کوتاه به سرعت تغییر داد ولی در عین حال معتقدیم که نباید در گذشته های تاریخی هم باقی ماند، باید با نگاه به آینده حرکت خود را تنظیم کنیم.
رییس جمهوری تصریح کرد: باید به گونهای حرکت شود که علاوه بر توسعه روابط ، به تدریج قضاوت تاریخی مردم نیز تغییر کند.
دکتر روحانی فضای جدید به وجود آمده حاصل از توافق هستهای را بسیار مغتنم برشمرد و خاطرنشان کرد: نحوه اجرای توافق ، رفتارها و گفتارها باید به گونهای باشد تا افکار عمومی بر مفید بودن این تحولات صحه بگذارد.
نباید بگذاریم خط و مسیر امام توسط عده ای تفسیر نابجا شود
حسن روحانی رئیس جمهور صبح دوشنبه در اولین روز هفته دولت و پس از تجدید میثاق با آرمان های حضرت امام خمینی(ره) گفت: حضور در حرم حضرت امام (ره) در آغاز برنامه های هفته دولت یک سنت تشریفاتی و حتی سیاسی نیست، این تشرف بدان معنا است که دولت این هفته را فرصتی برای تاکید بر تداوم راه و مسیر و خط امام خمینی(ره) می داند.
رییس جمهوری ضرورت بررسی مجدد رابطه دولت با مردم و ارتباط رهبری با دولت در سیره و راه امام خمینی (ره) را خاطرنشان ساخت و گفت: دولت همواره خود را موظف برتداوم حرکت در این مسیر و تلاش در جهت تحقق آرمان ها می داند.
دکتر روحانی با بیان اینکه امام راحل، انقلاب بزرگ اسلامی را پایه گذاری کردند و در فاصله کوتاهی از پیروزی انقلاب نظام جمهوری اسلامی شکل گرفت، گفت: شاید کمتر در تاریخ انقلاب های جهان سراغ داریم که بعد از پیروزی انقلاب و رای مردم برای استقرار نظام جدید در یک کشور تنها فاصله ای کمتر از 50 روز وجود داشته باشد .اما امام در همان سال اول پیروزی انقلاب، قانون اساسی را به تصویب رساند.
رییس شورای عالی امنیت ملی، هدف مهم انقلاب اسلامی را تشکیل نظام اسلامی دانست و گفت: اگر کسی فکر می کند انقلابی است، بداند که انقلابی بودن از دیدگاه امام ؛ اعتماد به قانون، اجرای قانون، اهتمام به اخلاق اسلامی، خود باوری و احترام به دیگران است.
رییس جمهوری با تاکید بر اینکه انقلابی گری به معنای افراطی گری مردود است، گفت: وقتی به سیره و زندگی امام نگاه می کنیم باید مجموعه آن را در دستور کار قرار دهیم. برخی سخنان امام در پاسخ به یک حادثه بیان شده و برخی کلمات راجع به یک موضوع و دریک مقطع تاریخی ابراز شده است. مجموعه کلام و راه امام تاکید بر اسلامیت و جمهوریت است.
تجديد ميثاق رييس جمهور و اعضاي هيات دولت با آرمانهاي امام خميني (ره)
حسن روحانی و اعضاي هيات دولت صبح دوشنبه در این مراسم با نثار تاج گل و قرائت فاتحه ضمن اداي احترام به مقام شامخ بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران، بار ديگر با آرمانهاي معمار کبير انقلاب اسلامي ايران تجديد بيعت کردند.
دکتر روحاني و اعضاي دولت همچنين با حضور برسر مزار شهيدان رجايي، باهنر و بهشتي و شهداي دولت به مقام شامخ شهداي انقلاب اسلامي اداي احترام کردند.
در اين مراسم حجت الاسلام والمسلمين سيد حسن خميني نوه امام(ره) و توليت حرم مطهر امام خميني (ره) ،رييس جمهوري و اعضاي هيات دولت را همراهي مي کرد.
همچنین روحانی در جریان این مراسم به ابراز احساسات مردمی که در محل حضور داشتند پاسخ داده و دقایقی با ایشان به گفتگو پرداخت.
دولت؛ عصاره ای از ملت
دوم شهریور هر سال آغاز هفته دولت است که روز پایانى آن سالروز شهادت محمد على رجایى؛ رییس جمهور و محمد جواد باهنر؛ نخست وزیر وقت ایران در سال 1360 است.
شهیدان رجایى و باهنر تشکیل دهندگان نخستین دولت ایران پس از یکدست شدن جمهورى اسلامى ایران که پس از خروج دولتمردان عصر حکومت موقت و دولت ابوالحسن بنى صدر استقرار یافت. از این جهت دولت رجایى و باهنر آغاز عصر تازه جمهورى اسلامى بشمار میرود و شهادت آنها ضایعه اى است که دولت و مردم ایران هر سال به یاد آن در سوگ مى نشینند.
علت نامگذاری چنین هفته ای این است که دولت شهید رجایی، نخستین دولت مکتبی بود که در آن دوره بحرانی حداکثر تلاش و کوشش خود را برای خدمت به اهداف مقدس انقلاب، صادقانه اعمال کرد تا آن جا که جان خویش را بر سر آن نهادند.
مقام معظم رهبری درباره ویژگی های اخلاقی شهیدان رجایی و باهنر می فرماید: «شهید باهنر، مرد بی تظاهری بود که هیچ کس از ظاهر آرام او نمی فهمید در باطن و ذهن و اندیشه موّاج او چه می گذرد. وی یکی از متفکرین و تئوریسین ها و ایدئولوگ های انقلاب بود. نوشته های زیادی داشت و کتاب های زیادی را تنظیم کرده بود....ارتباطات نزدیکی با شهید مطهری و شهید بهشتی داشت و هر دوی اینها، برای عظمت فکری و قدرت تفکر عملی او ارزش زیادی قائل بودند... نقش شهید رجایی و باهنر در افشا نمودن ماهیت لیبرالی و منافقانه بنی صدر، بسیار برجسته بود. البته شهید رجایی در درجه اول و بعد هم شهید باهنر در این مورد نقش داشتند. شهید رجایی با صبر خود و متانت و حوصله عظیم و با قبول دردها و رنج های قلبی و غیر قابل افشایی که داشت، توانست ـ با تعبیر خود من ـ با نرمش قهرمانانه ای، بنی صدر خائن را افشا و رسوا کند و به زمین بکوبد».
زمانی که دولت شهید رجایی از مجلس رأی اعتماد گرفت و کار خود را شروع کرد، مردم ناراضی و نگران از عملکرد دولت موقت، در پی نخست وزیری می گشتند که عقده قلب آنها را بگشاید و به انقلاب شور و هیجانی دوباره ببخشد. این در حالی بود که یک خط لیبرالیستی خطرناک در زیر نقاب ها و حجاب های گوناگون، می کوشید انقلاب اسلامی را از مسیر خود منحرف کند، آن را از حرکت باز دارد و به نابودی بکشاند.
عملکرد دولت تدبیر وامید در سیاست خارجی/کلیدی که قفل هسته ای را گشود
دولت تدبیر و امید در حالی وارد سومین سال عمر خود می شود که از نظر سیاست خارجی توانسته گام های بلندی بردارد و منتقدان و موافقان این دولت بر این امر اذعان دارند.
حسن روحانی همواره در محافل سیاسی و رسانه ای به عنوان شیخ دیپلمات معروف بود تا این که بر کرسی ریاست جمهوری تکیه کرد و حالا افکار عمومی با توجه به دیپلمات بودن او توقع خاصی در حل مشکلات سیاست خارجی داشتند.
از وقتی که روحانی توانست به پاستور برود گمانه زنی ها برای انتخاب وزیر خارجه او آغاز شد تا اینکه ظریف این کرسی را به دست آورد.
بر همین اساس، دولت یازدهم اولین اقدامات خود در زمینه سیاست خارجی را با دعوت از کشورهای مختلف به منظور شرکت در مراسم تحلیف رئیس جمهور آغاز کرد و در حالی که همه فکر می کردند ایران در اوج انزواست سران بیش از ۵۰ کشور جهان در این مراسم حضور یافتند.
سپس این دولت شروع به برداشتن گام بلندی برای حل بحران ساختگی هسته ای برای ملت ایران کرد و تیم مذاکره کننده هسته ای را تغییر داد.
رئیس دولت تدبیر و امید پس از آن راهی نیویورک شد تا در مجمع عمومی سازمان ملل حضور یابد و این اولین حضورش با تابو شکنی هایی در عرصه سیاست خارجی همراه بود.
روحانی در حاشیه حضور در نیویورک با باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا تماس تلفنی برقرار کرد.
استخدام ۳۸ هزار نفر در سال گذشته/برجام در حوزه شورای عالی امنیت ملی
محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور شب گذشته به مناسبت هفته دولت در برنامه تلویزیونی نگاه یک درباره دستاوردهای سازمان مدیریت و برنامه ریزی در دو سال فعالیت دولت یازدهم گفت: برای هر نوع اصلاح و بهبود امور نیاز به برنامه داریم و برنامه های ما نیز عمدتا برنامه های میان مدت پنج ساله است؛ ما برای اجرای برنامه ها، آنها را در مقاطع زمانی یک ساله در چارچوب لوایح بودجه تنظیم کرده و کارهایمان را پیش می بریم.
وی افزود: از اول شهریور سال 1392 که دولت تدبیر و امید کار خود را آغاز کرد، ما در سازمان مدیریت و برنامه ریزی با دو ابزار «برنامه و بودجه» و همچنین اختیاری که داریم به عنوان مدیریت تخصیص منابع، اقدامات خود را شروع کردیم.
وی با یادآوری روند طی شده برای بودجه سال 92 گفت: به دلیل آنکه بودجه در تیرماه (92) در مجلس تصویب شده بود، با آغاز کار دولت در شهریور، بودجه در مردادماه آن سال اجرایی شد.
سخنگوی دولت تدبیر و امید گفت: بودجه سال 92 بیش از 210 هزار میلیارد تومان بود در حالی که براساس پیش بینی ها در بهترین شرایط 150 هزار میلیارد تومان از آن بتواند تحقق یابد. به همین دلیل برای تنظیم برنامه، بلافاصله بودجه را اصلاح کردیم. در 18 شهریور آن سال از مجلس خواستیم تا بودجه ارائه شده را اصلاح کند.
نوبخت افزود: با توجه به اینکه طرح عمرانی نیمه کاره فراوانی در زمان آغاز به کار دولت یازدهم روی دست دولت باقیمانده بود تلاش کردیم به گونه ای از 150 هزار میلیارد تومان بودجه استفاده کنیم که بتوانیم به طرح های عمرانی خود بپردازیم.
عملکرد دولت تدبیر و امید در سیاست داخلی/بازگشت آرامش نسبی به جناح ها
دولت تدبیر و امید از دو هفته گذشته وارد سومین سال خود شده است و امروز با آغاز هفته دولت شبستان بررسی از نحوه عملکرد این دولت در عرصه سیاست داخلی انجام داده است. دولت حسن روحانی از همان ابتدا که وارد عرصه انتخابات یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شد، نگاهی متفاوت به سیاست داخلی از خود نشان داد.
کلید واژه "اعتدال" سمبل تبلیغ های انتخاباتی روحانی بود و همین امر باعث شد که نگاه ها به او نگاهی اصولگرایی، اصلاح طلبی باشد زیرا حسن روحانی خود همواره از جمله فعالین سیاسی اصولگرا تلقی می شد و این بار هم که برخی از فعالان اصلاح طلب از او حمایت کرده بودند، اصلاح طلبان هم زیر چتر دولتش جمع می شدند.
پس از موفق شدن روحانی در انتخابات، دولت او با حضور افراد متعددی از جناح های مختلف سیاسی اصولگرا، اصلاح طلب و مستقل آغاز به کار کرد. این اقدام دولت یازدهم از نظر سیاسی توانست ترمیمی بر روابط شکسته گروه ها و جناح های مختلفی شود که سایه یکدیگر را با تیر می زدند.
پس از آن که شخصی اصولگرا به نام عبدالرضا رحمانی فضلی تصدی گری وزارت کشور دولت حسن روحانی را برعهده گرفت و میدان را برای حضور گروه های مختلف سیاسی به منظور بازگشت به خانه احزاب باز کرد، اصلاح طلب ها هم به این میدان آمدند و رضایت ها از دولت روحانی در امر سیاست داخلی افزایش یافت البته در تمام دوران دو سال گذشته فعالیت دولت یازدهم انتقادات های سیاسی زیادی هم از سوی جناح های مختلف به این دولت وارد بوده است.
گروهی از اصولگرایان از بازگشت برخی از اصلاح طلبان به عرصه سیاست داخلی احساس نارضایتی شدید داشته اند و از آن سو هم اصلاح طلبانی که فکر می کردند در این دولت فضای سیاسی مانند دولت های هفتم و هشتم خواهد شد همچنان معترض هستند.
اجرای طرح سلامت بخشی از بارسنگین هزینه های درمانی را از دوش مردم برداشت
حجت الاسلام حسن روحانی، رئیس جمهور عصر شنبه و در آستانه روز پزشک در دیدار خانواده های 9 تن از شهدا و ایثارگران جامعه پزشکی کشور، با بیان اینکه دیدار با شما به نیابت از همه پزشکان و فعالان جامعه پزشکی که در دوران، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برای انقلاب و کشور زحمت کشیده اند، انجام می شود، گفت: پزشکان نیز مانند سایر آحاد جامعه در دوران پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به خوبی از عهده انجام وظیفه و رسالت بزرگ خود برآمدند.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه زحمات و تلاش های شما پزشکان و پرستاران در دوران دفاع مقدس جان رزمندگان زیادی را نجات داد، افزود: در جایی که نجات یک انسان یک عمل مقدس و بسیار بزرگ و با اهمیت است، کار پزشکان در نجات رزمندگانی که بهترین های این ملت بودند، بسیار قابل تقدیر و دارای اجری عظیم نزد پروردگار است.
روحانی اظهار کرد: پزشکانی بودند که در دوران دفاع مقدس در همه عملیات های بزرگ حضور داشتند و وقتی آنها عازم جبهه می شدند، خیلی ها متوجه می شدند که در آستانه انجام یک عملیات بزرگ هستیم.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه در عملیات بزرگ دوران دفاع مقدس در مقاطعی بیمارستان هایی بودند که بسیار نزدیک به خط مقدم احداث می شدند، تصریح کرد: با وجود همه خطراتی که فعالیت در بیمارستان های احداث شده در مناطق جنگی داشت، پزشکان با شهامت کار خود را انجام می دادند.
صلح فقط در سایه اقتدار، امکانپذیر است/ قدرت نظامی ایران علیه هیچ کشوری نیست
حسن روحانی رئیس جمهور روز شنبه پس از بازدید از آخرین دستاوردهای وزارت دفاع، پشتیبانی و نیروهای مسلح کشور، ضمن تبریک روز صنعت دفاعی به نیروهای مسلح کشور بویژه کسانی که در راه تقویت فناوری دفاعی تلاش میکنند، گفت: امروز دستاوردهای کشور در عرصههای مختلف صنایع دفاعی، نظیر موشکها، پهپادها، ماهوارهها و تجهیزات مرتبط با صنایع دریایی و زیردریایی، بسیار وسیع است و کاری که متخصصان وزارت دفاع، پشتیبانی و نیروهای مسلح در این زمینه انجام دادهاند، قابل ستایش است.
رییس شورای عالی امنیت ملی ضمن بیان اینکه همه این دستاوردها، برای این است که ما ملتی صلحطلب هستیم، اظهار داشت: صلح فقط در سایه اقتدار امکانپذیر است و جنگ و تجاوز به کشورهای ضعیف، تحمیل خواهد شد و این کشورها نمیتوانند پایداری امنیت خود را حفظ کنند.
رییس جمهوری افزود: اقتدار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران ناشی از ایمان و توانمندیهایش در عرصه فنی و تکنولوژیکی است و اینها شرایطی ایجاد کرده است که ایران، کشوری توانمند و با قدرت بازدارندگی بالا باشد.
دکتر روحانی تأکید کرد: دولت یازدهم تمام مساعی خود را بکار خواهد بست تا از نظر دفاعی و توانمندی نظامی، کشور روزبهروز قدرتمندتر شود. البته این قدرت علیه هیچ کشوری نیست و تنها برای تأمین منافع و امنیت ملی بکار گرفته خواهد شد.
پینگ پنگ انتخاباتی روحانی و شورای نگهبان
حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان هفته گذشته که جلسه هیات در جمع استانداران کشور را مدیریت می کرد اظهارات تندی در خصوص نقش شورای نگهبان در انتخابات ایراد کرد.
روحانی با بیان این که «اینجا جمهوری اسلامی ایران است و قانون اساسی در آن حاکم است»، اظهار داشت: ما جایی را در کشور نداریم که بخواهد افراد صالح و دلسوز را که میخواهند با استفاده از تجربیاتشان به کشور خدمت کنند حالا از هر جناحی که باشند رد صلاحیت کند. تمام گروهها و دستهجات سیاسی قانونی مورد احترام هستند. همه از نظر دولت برابرند و آن جایی که باید بگوید فردی برای شرکت در انتخابات صالح است یا نه هیأتهای اجرایی هستند و ما هیأت اجرایی نداریم که یک جناح را تأیید صلاحیت کند و یک جناح دیگر را تأیید صلاحیت نکند.
رییس جمهوری تأکید کرد: شورای محترم نگهبان ناظر است نه مجری. مجری انتخابات دولت است. دولت مسئول برگزاری انتخابات است و دستگاهی هم پیشبینی شده که نظارت کند تا خلاف قانون صورت نگیرد. شورای نگهبان چشم است و چشم نمیتواند کار دست را بکند، نظارت و اجرا نباید مخلوط شوند باید به قانون اساسی کاملاً توجه کرده و عمل کنیم.
اما این اظهارات روحانی بدون پاسخ از سوی شورای نگهبان نماند.
سیامک رهپیک، معاون اجرایی شورای نگهبان و عضو حقوقدانان این شورا در واکنش به سخنان اخیر رئیسجمهور گفت: نظر نهایی و بررسی صلاحیتها از جهت تأیید یا عدمتأیید صلاحیتها طبق قوانین متعدد پس از اینکه ابتدائاً ثبتنام در دستگاه اجرایی، وزارت کشور و تشکیل پرونده در هیئت اجرایی صورت میگیرد، در مرحله آخر نظر نهایی را شورای نگهبان اعلام میکند و این امر مبتنی بر قوانینی است که سالها اجرایی شده است.
وی افزود: البته غیر از بحث بررسی صلاحیتها که بخشی از برآیند انتخابات است، برگزاری انتخابات در روز برگزاری، شمارش آرا و بحثهای پس از آن از وظایف دستگاه اجرایی است و دستگاه نظارتی هم در تمام این فرآیندها نظارت میکند و تمامی اینها در قوانین پیشبینی شده است.
نظر شما