به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی، ظهر امروز(4 شهریور) در هشتمین دوره آموزشی فرهنگی اندیشههای آسمانی که در مسجد دانشگاه فرهنگیان مشهد برگزار شد، اظهار داشت: بسیار از افراد علاقه مند به کارهای فرهنگی همیشه منتظر دریافت امکانات و بخشنامه و کمک هستند، در حالیکه مهم ترین مشکل این افراد عدم برخورداری از جوهر وجودی برای انجام کارهای فرهنگی است.
وی افزود: باید به این نکته دست یابیم که می توانیم با دست خالی نیز کار فرهنگی انجام داده و خود شرایط مطلوب را برای امور فراهم آوریم، لذا بنده هیچگاه شخصا در دوران ریاست نهضت سواد آموزی در انتظار کمک دولت و ارگان خاص نبودم.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با تاکید بر اینکه کار فرهنگی باید براساس شناخت صحیح معنا و مبنای آن و بررسی نیازهای جامعه باشد، گفت: متاسفانه بسیاری از آموزش ها و تعالیم آموزش و پرورش و دانشگاه ها هیچ ثمره ای جز اتلاف وقت جوانان ندارد.
حجت الاسلام قرائتی با بیان اینکه کار فرهنگی زمان و مکان نمی شناسد، اظهار داشت: به عنوان مثال آیت الله سعیدی در حالی که در اول ماه رجب به قصد زیارت امام رضا(ع) به مشهد آمده بودند، با پیشنهاد آیت الله دهشت برای مراجعه به یکی از روستاها روبه رو شدند و به دلیل برخورداری از جوهره انقلابی و فرهنگی، به جای زیارت حرم امام رضا(ع) به عنوان یک مبلغ به آن روستا رفت.
وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که مسئولان ما دارند عدم تحمل شرایط سخت از جمله در زمینه تردد است، در حالیکه در نگاه بنده یک روحانی خوب، فردی است که در صورت بروز مشکل در مسیرش به مسجد، راه را ادامه داده و علت را برای مردم بازگو کند.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به عدم آشنایی بسیاری از فعالان فرهنگی با نحوه صحیح اسرار و تعالیم قرآن و دستورات پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع)، اظهار داشت: باید مراقب بود تا کارهای اشتباه به عنوان فعالیت های فرهنگی ترویج نشود.
حجت الاسلام قرائتی تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از ما و مسئولان، توان خود را برای حل مشکلات بکار نمی گیریم و به دنبال چشم داشت دیگران هستیم.
وی از ازدواج به عنوان راه نجات انسان نام برد و اظهار داشت: باید در زمینه ازدواج، یک نهضت و بسیج عمومی در کشور شکل بگیرد تا بتوانیم آداب و رسومی غلط موجود را برطرف کنیم.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه تمام اصول مدیریت اسلام یدر آیه های قرآن وجود دارد، تصریح کرد: از مهم ترین مشکلات ما در کشور عدم شناخت نسبت به نماز است، به عنوان مثال اگرچه قران کریم بر شکل گیری گروه اذان تاکید دارد، بیشترین تمرکز ما به گروه تواشیح بوده و از تشکیل گروه اذان در بسیاری از استان ها غافل شده ایم.
حجت الاسلام قرائتی ادامه داد: استفاده صحیح از امکانات و تکنولوژی، شناخت روشهای دعوت، پاسخگویی به شبهات با نظرات کارشناس مذهبی، استفاده مفید از زمان، مخاطب شناسی و جذب و بهره گیری از تجربیات دیگران از دیگر مواردی است که فعالان فرهنگی باید به آن توجه داشته باشند.
وی بهره گیری از نظرات یک اسلام شناس خبره از جمله لازمه های کار فرهنگی است تا بتوانیم در مقابل شبهات مطرح شده از سوی دشمنان پاسخگو باشیم.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه قرآن و نهجالبلاغه باید محور فعالیت ها و برنامه های مسجد باشد، گفت: باید به سمت کارهای فرهنگی ماندگار و هدفمند گام برداریم.
نظر شما