امام رضا (ع)، نعمت معنوي ايران زمين/ قدردان آفتاب توس باشيم

خبرگزاری شبستان: وجود امام رضا(عليه السلام) از نعمت هاي بسيار بزرگ معنوي براي ايران زمين محسوب مي شود كه بايد مقام و منزلت والاي آفتاب توس را بيشتر ارج نهيم.

خبرگزاري شبستان- مازندران

 

هميشه منتظريم كه آفتاب از مشرق طلوع كند و زمين را از پرتوافشاني خود، سراسر نوراني سازد.

 

آفتاب به زمين مرده جان مي دهد و حيات دوباره مي بخشد اما يك روز نتابيدن آفتاب، موجب خسران زيادي مي شود.

 

ايرانيان نيز آفتابي دارند كه با طلوع و نورافشاني خود، دل هاي مرده را جاني ديگر، دل هاي غمناك را شادي ديگر و دل هاي نااميد را اميد مسرت بخشي ديگر از طرف خدا مي دهد.

 

آفتابي كه پناهگاه بشريت است و تعداد زيادي از انسان ها كه فقط به زيارت يك بار آن، روز شماري مي كنند.

 

شمش الشموش، آفتاب توس، امام رئوف حضرت ثامن الحجج علي بن موسي الرضا(عليه السلام)، افتخاري براي ما است كه در مشهد مقدس، بارگاه منور و پاكش قرار دارد.

 

هر چند كه به غريب الغربا معروف است اما در واقع، آن حضرت ميزبان است و ما، مهمان آن بزرگوار مي شويم و مهمان اين ميزبان بودن، سعادت و لياقت مي خواهد كه اميدواريم نصيب همه ما به ويژه كساني كه فقط يك بار آرزوي ديدن امام رضا(عليه السلام) را دارند، شود و همچنين شفاي بيماران  و ظهور امام زمان(عجل الله تعالي فرجه الشريف) را به زودي اجابت فرمايد.

 

حضور وجود امام رضا(ع) از نعمت هاي معنوي بسيار بزرگ براي ايرانيان

 

حجت الاسلام رمضان اكبري، يكي از اساتيد دانشگاه در سالروز ولادت با سعادت و مبارك حضرت امام رضا(عليه السلام) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري شبستان در ساري گفت: يكي از نعمت هاي معنوي بسيار بزرگ و ارزشمند براي ما ايرانيان، حضور وجود علي بن موسي الرضا(عليه السلام) است كه از سال 200 -203 هجري قمري به طور حضوري و بعد از شهادت تاكنون بهترين نعمت معنوي و حتي مادي را به ارمغان آورد و از سال 203 هجري قمري تا حال حاضر، نعمت معنوي آن حضرت، باقي است.

 

وي درباره دليل ناميدن آن حضرت به رئوف، افزود: امام هشتم را از اين جهت رئوف مي گويند و البته اين عنوان را مرحوم شيخ بهايي كه خود، اولين طراح حرم  آن حضرت است، نام نهادند.

 

حجت الاسلام اكبري اظهار كرد: همواره مشاهده مي كنيم از فرقه ها چه شيعه و چه سني حتي غير مسلمانان، بارگاه امام هشتم(عليه السلام) را زيارت مي كنند كه به تعبير يكي از علماي بزرگ، رئوف بودن امام، حسي است به معناي آنكه به طور واقعي حركتي را از نزديك، حس كردن و به اين جهت امام رضا(عليه السلام)، رئوف است.

 

وي با اشاره به اينكه در بارگاه آن حضرت به روي همه مشتاقان زيارت، باز است كه حتي بيشتر موجودات، آن بارگاه را پناهگاه مي دانند، تصريح كرد: در آثار معنوي و كرامات علي بن موسي الرضا(عليه السلام) آمده است كه در سال 1342 شتري در حل ضبح و كشته شدن از منطقه «كنه بيس» در 20 كيلومتري شهر مقدس مشهد از دست قصاب فرار كرده و 20 كيلومتر راه را طي مي كند و در صحن سقاخانه، ربروي پنجره فولاد به امام رضا (عليه السلام)، پناه مي برد.

 

قطعه اي از بهشت در سرزمين ايران، قرار دارد

 

حجت الاسلام اكبري بيان كرد:  كرامات فرواني از امام هشتم به جا مانده است و اين خيل حضور ملت ها از سراسر جهان، شاهد و گواه بر اين مطلب است كه خدا، قطعه اي از بهشت را در اين سرزمين، قرار داده است.

 

وي درباره وظيفه ما در قبال آن حضرت، ابراز كرد: مهم ترين وظيفه شيعيان و زائر امام رئوف(عليه السلام)، حفظ و اجراي فرامين احكام الهي و دستورات امامان عزيز است كه در حديثي خود امام هشتم فرموده اند كه «اگر كسي، قبر ما را زيارت كند و عارف به حق ما باشد، اهل بهشت است».

 

هر زائري، اهل بهشت نيست

 

حجت الاسلام اكبري تصريح كرد: اين نكته، نشانگر آن است كه هر زائري، اهل بهشت نيست بلكه زائري اهل فردوس برين مي شود كه حق امام رضا
(عليه السلام) را بشناسد و بداند كه آن امام همام چرا به شهادت رسيد.

 

وي افزود: عارف بودن به اين معنا است كه نماز را به وقت بخوانيم، به حجاب عمل نماييم، اخلاق و رفتار امام گونه داشته باشيم و آنگونه در زندگي، رفتار نماييم كه مرضي رضاي حق و قبول امامان عزيز باشد.

 

حجت الاسلام اكبري درباره برگزاري مناسب و درشان جشن ولادت حضرت امام رضا(عليه السلام)، گفت: به طور معمول، نعمت هايي كه در اختيار هر انساني قرار مي گيرد، كمي نسبت به آن، ناسپاس است و تاريخ و سرگذشت امت هاي پيشين كه در قرآن بيان شده است به خاطر ناسپاسي به نعمت خدا، گرفتار عذاب الهي شده اند.

 

دانستن ارزش نعمت هر چيزي، تشكر از آن نعمت و بيان نمودن آن است

 

وي با اشاره به اينكه تنها امام معصومي كه در بين ما ايرانيان همانند خورشيد مي درخشد، وجود مقدس امام هشتم است، افزود: سزاوار است كه ما قدر اين نعمت الهي را بيشتر بدانيم و دانستن قدر و ارزش نعمت هر چيزي، تشكر از آن نعمت و بيان نمودن آن است.

 

حجت الاسلام اكبري تصريح كرد: چه خوب است كه اين شعائر عظيم الهي را بيشتر از گذشته و بهتر، برگزار نماييم همانگونه كه حضرت امام موسي كاظم (عليه السلام) فرمودند كه « شيعيان كساني هستند كه در شادي ما، شاد و در غم ما، محزون هستند».

 

شيوه زندگي اين امام همام از صدا وسيما بيشتر بيان شود

 

وي اظهار كرد: از اصحاب رسانه به ويژه صدا وسيما، انتظار بيشتري مي رود  كه شيوه زندگي اين امام همام، تاريخ حضور آن حضرت در ايران و ارتباطات آن بزرگوار از مدينه تا خراسان براي مردم، بيشتر بيان شود تا بدانند كه چه تفضلي از خدا به آنها، شده است.

 

حجت الاسلام اكبري افزود: خودم از زائريني نظير عربستان، عراق و كشورهاي مسلمان ديگر شنيده ام كه بزرگ ترين آرزوي آنها اين است كه قبر و بارگاه امام هشتم  را زيارت كنند.

 

وي يادآور شد: حال كه ما در كنار بارگاه معطر امام رضا (عليه السلام) هستيم، شايسته است كه از اين نعمت الهي، بيشترين استفاده و بهر ه را ببريم.

 

گزارش: معصومه عليزاده

 

کد خبر 481897

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha