بومی گزینی در سیستم دانشگاهی  به استان هایی نظیر کردستان لطمه می زند

خبرگزاری شبستان: استاندار کردستان بومی گزینی در سیستم دانشگاهی کشور را به ضرر استان های کمتر برخوردار دانست و گفت: محدود بودن ظرفیت پذیرش مراکز دانشگاهی کشور به استان هایی نظیر کردستان لطمه می زند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری کردستان؛ عبدالمحمد زاهدی، در دیدار با محمد سعید تسلیمی قائم‌ مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: گسترش مراکز دانشگاهی یکی از نیازهای اصلی در مسیر توسعه پایدار در کردستان است و در این راستا باید بسترهای لازم به منظور تحقق اهداف در این عرصه فراهم شود.

 

وی افزود: استان کردستان دارای توانمندی های علمی و عملی و نیز افراد تحصیلکرده فراوانی است که شرایط را برای رشد و توسعه همه جانبه را فراهم کرده و در این رابطه باید با نگاه ویژه ای برای افزایش سرانه مراکز دانشگاهی کردستان در مقایسه با سایر استان های کشور نگریسته شود.

 

زاهدی خاطر نشان کرد: معمولا باید توسعه دانشگاهی در کردستان متناسب با مباحث توسعه در کردستان و کشور صورت گیرد و در حقیقت کردستان از ظرفیت های علمی فراوانی برخوردار است که باید در مسیر توسعه استان و کشور از آنها به بهترین شیوه ممکن بهره برداری کرد زیرا توسعه علمی و دانشگاهی کردستان به سود توسعه کل کشور است.

 

استاندار کردستان در ادامه اظهار داشت: رشد علمی باید متناسب با نیاز استان در همه بخش ها باشد و استفاده از ظرفیت های مراکز دانشگاهی در رابطه بسیار حائز اهمیت است.

 

وی مسئله بومی گزینی در سیستم دانشگاهی کشور را به ضرر استان های کمتر برخوردار دانست و گفت: موضوع بومی گزینی برای ادامه تحصیل دانشجویان استان های کمتر برخوردار مشکل اساسی بشمار می رود و زیانش را استان های نظیر کردستان و دیگر استان های مستعد و دارای ظرفیت های علمی خواهند دید.

 

زاهدی با اشاره به اینکه محدود بودن ظرفیت پذیرش مراکز دانشگاهی کشور به استان هایی نظیر کردستان لطمه خواهد زد، در ادامه سخنان خود نتایج بومی گزینی و راه نیافتن دانشجویان استان کردستان و سایر استان های کمتر برخوردار به دانشگاه های معتبر کشور را موجب ناآشنای با فضای علمی کشور و عدم شناخت صحیح فارغ التحصیلان کردستانی ازبازارهای علمی و اشتغال کشور ذکر کرد.

 

وی تاکید کرد: دانشجویان کردستانی همواره با کسب رتبه های مناسب و با راهیابی با دانشگاه های برتر کشور توان علمی خود را به نمایش گذاشته اند و حضوری فعال در مراکز دانشگاهی کشور دارند.

 

استاندار کردستان تصریح کرد: راه اندازی رشته ادبیات کردی در دانشگاه کردستان از اقدامات انجام شده برای توجه به فرهنگ و ادبیات غنی استان کردستان است و در آغاز سال تحصیلی دانشگاه ها دانشجو پذیرش خواهد شد.

 

وی خاطرنشان کرد: برای حفظ هویت ملی باید به هویت اقوام و استان های کشور توجه شود.

 

استاندار کردستان اظهار داشت: زبان کردی ظرفیت خوبی در ادبیات کشور دارد و برای تقویت زبان کردی باید در دانشگاه ها و آموزش عالی و پژوهشکده ها این زبان تدریس شود.

 

زاهدی تاکید کرد: برای نجات موسیقی ایران باید به موسیقی کردی توجه خاصی شود و در واقع موسیقی کردی بنای موسیقی ایرانی است و کمک شایانی به موسیقی ایران خواهد کرد و حتی می توانیم از ظرفیت های بی نظیر موسیقی کردی برای مقابله با موسیقی غربی و آثار مخرب آن بر جامعه استفاده کنیم.

 

وی در ادامه گفت: کردستان نیازمند ورود سرمایه بخش خصوصی است و در این رابطه از حضور کردستانی ها و ایرانیان مقیم خارج از کشور برای سرمایه گذاری در کردستان استقبال می کنیم.

 

زاهدی حضور دانشجویان کردستانی در سایر دانشگاه های کشور و نیز تحصیل دانشجویان دیگر استان ها را در دانشگاه های کردستان را زمینه ساز تبادلات فرهنگی و آشنایی با مبانی فرهنگی استان و تبلیغ توانمندی های فرهنگی کردستان در سطح کشور برشمرد.

 

استاندار کردستان اذعان داشت: مردم کردستان مردمانی خیر هستند و علاقه خاصی به امور خیریه دارند و با وجود محدود بودن توان مالی خود همواره در امورات خیریه و کمک به همنوعان حضور فعالی داشته اند که این نشان از نهادینه شدن این فرهنگ در کردستان است.

 

وی در پایان خواستار برگزاری همایش ها، اجلاس ها و دوره های  تخصصی راهکارهای توسعه پایدار برای آشنایی بیشتر سرمایه گذاران، صاحبان صنایع و علاقمندان به توسعه کشور برای مشارکت در سرمایه گذاری و توسعه کردستان شد.

 

 

کد خبر 481882

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha