به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، سردار یعقوبعلی نظری امروز(3 شهریور) در نشست خبری اظهارداشت: ماهیت و جوهره انقلاب اسلامی ایران، فرهنگی است.
وی با اشاره به تمایز بین نظام اسلامی با دیگر نظام های بشری و مادی گفت: در نظام اسلامی هرچه اتفاق می افتد ماهیتی به نام اسلام دارد و برنامه های فرهنگی به عنوان پایه و محور امور محسوب می شوند وخروجی آن نیز کار فرهنگی است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکرخراسان جنوبی مهمترین هدف نظام اسلامی را تعالی بخشی به انسان و جامعه دانست و عنوان کرد: این تعالی بخشی، عرصه هایی مانند اقتصاد و معیشت مردم را هم شامل می شود که باید روح فرهنگی داشته باشد.
وی با بیان اینکه در طول 36 سال از انقلاب اسلامی مباحث فرهنگی مظلوم واقع شده است، افزود: آنچه مسئولین توجه نکرده اند موضوع فرهنگ از نوع کاربردی است که معضلات فرهنگی ما را می تواند حل کند که در همین راستا امر به معروف و نهی از منکر یکی از همین موضوعات است.
فرمانده سپاه انصارالرضا(علیه السلام) خراسان جنوبی عنوان کرد: متاسفانه به موضوع امر به معروف و نهی از منکر کمتر توجه شده است که این مهم می تواند به عنوان یک فریضه واجب، جامعه را از انحرافات باز دارد.
وی با اشاره به اینکه قانون حمایت از آمرین به معروف و ناهیان از منکر در 23 فروردین ماه بعد از تایید شورای نگهبان مصوب و در دوم اردیبهشت ماه به دولت ابلاغ شد، تصریح کرد: اين قانون پشتوانه مردمي احياي فريضه الهي امر به معروف و نهي از منكر است.
نظری با بیان اینکه دایره امر به معروف و نهی از منکر را نباید تنها در عفاف و حجاب خلاصه کرد، یاداورشد: مسئله بی حجابی و بی اخلاقی یکی از موضوعات قانون امر به معروف ونهی از منکر است .
وی ادامه داد: در گذشته بعضا آمران به معروف و ناهیان از منکر با برخی برخوردهای ناصحیح مواجه شوند ولی این قانون از آمران به معروف و ناهیان از منکر حمایت می کند.
وی گفت: ستاد امر به معروف و نهی از منکر ضمن حمایت قضایی، آموزش ها و توجیهات لازم را به آمران به معروف و ناهیان از منکر خواهد داشت که بر اساس قانون به وظایفی که در اختیار آنها قرار گذاشته شده است عمل کنند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان با اشاره به اینکه دستگاههای فرهنگی باید به کمک مردم بیایند و فضای جامعه را برای تذکرات لازم فراهم کنند، ادامه داد: دستگاههای رسمی نظام و مدیران باید حمایت لازم را از این قانون داشته باشند .
وی با بیان اینکه ساماندهی این طرح در گروههای 10 نفره خواهد بود، عنوان کرد: علاقمندان برای همکاری در این طرح می توانند به پایگاه های بسیج مساجد محلات، اصناف، کارمندان و به صورت آزاد به ستاد امر به معروف مراجعه کنند و با تکمیل فرم در این طرح همکار لازم را انجام دهند.
نظری با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر دارای سه مرحله قلبی، لسانی و اقدام است، گفت: در شاخصه «اقدام» که وظیفه حکومت است و مردم نمی توانند دخالتی در آن داشته باشند.
دبیر ستاد امر به معروف ونهی از منکر خراسان جنوبی با بیان اینکه طرح طلایه دارن معروف در استان اجرا می شود، گفت: رسانه ها نقش اساسی در جهت دهی فضای افکار عمومی و احیای فریضه امر به معروف ونهی از منکر بر عهده دارند.
وی با اشاره به اینکه باید توسعه و احیای این فریضه الهی در جامعه دنبال شود، اظهارداشت: کار امر به معروف و نهی از منکر در حوزههای تخصصی باید موضوعی دنبال شود و هر قشری براساس شرایط محیطی مسائل مربوطه را پیگیری کند.
وی گفت: موضوع کاهش طلاق از جمله برنامههای اولویتدار بسیج در استان است که به همت شورای فرهنگ عمومی استان این مهم به عنوان یک مصوبه به دستگاههای مربوطه ابلاغ شده تا همکاری مطلوبی در این بخش شاهد باشیم.
نظری با بیان اینکه یکی از وظایف ستاد فراهم کردن زمینه آموزش برای داوطلبان امر به معروف و نهی از منکر است، افزود: دستگاههای فرهنگی با پشتوانه فرهنگی که در جامعه بر عهده دارند باید در موضوعات فرهنگی به ستاد کمک کنند.
وی با تأکید بر اینکه برنامههای ابلاغی از سوی مرکز باید در استان بومیسازی شود، افزود: باید در جامعه قانون جدید حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر تبیین و ابعاد مختلف آن به اطلاع عموم برسد.
وی با بیان اینکه طرح طلایهداران معروف در استان برگزار خواهد شد، عنوان کرد: این طرح با همکاری شوراهای امر به معروف و نهی از منکر ادارات، اصناف و مساجد در حال پیگیری و اجرا است.
فرمانده سپاه انصارالرضا(علیه السلام) خراسان جنوبی با اشاره به اینکه طبق قانون، دانشگاه و آموزش و پرورش باید با ستاد امر به معروف استان همکاری کنند، ادامه داد: روسای مراکز آموزش عالی باید نسبت به اسلامی کردن فضای دانشگاه اقدام کنند و نباید در دانشگاه بی بند و باری وجود داشته باشد.
وی توجه به معروفات و منکرات، شیوه تذکر لسانی و تشکیل پرونده و صدور کارت را از برنامه های این ستاد دانست و عنوان کرد: افرادی که تمایل دارند می توانند به پایگاه های بسیج محلات، یا کامندان به سازمان مربوطه و یا به صورت آزاد به ستاد مراجعه کنند.
نظری با بیان اینکه اگر در نظام اسلامی کار بر پایه مردمی استوار باشد به موفقیت بیشتری دست خواهیم یافت، گفت: کارگاه آموزشی ویژه اصحاب رسانه به منظور کمک به توسعه امر به معروف و نهی از منکر برگزار می شود.
سیدهادی موسوی زاهد قائم مقام دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان جنوبی نیز در این نشست گفت: دفاتر امر به معروف ستاد در شهرستانهای استان راه اندازی خواهدشد.
وی با بیان اینکه ادارات اوقاف و امور خیریه و تبلیغات اسلامی در امر واگذاری مکان به دفاتر ستاد همکاری شایسته و در خور تقدیری داشتهاند، از نیروی انتظامی و مدیریت نمایشگاه بینالمللی بیرجند به منظور همکاری با ستاد امر به معروف و نهی از منکر قدردانی کرد.
نظر شما