به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، محمد سالاری، رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در نشست خبری با اشاره به اقدامات 2 سال اخیر شورای شهر تهران اظهار داشت: عدم سیاسی کردن شورای شهر تهران علیرغم پیش بینی ها و گمانه زنی هایی که در ابتدای شورا انتظار می رفت از جمله نقاط قوت شورا است.
وی افزود: همه اعضای شورا نشان دادند با توجه به تعهدی که به شهروندان دارند برای خدمت در نهاد اجتماعی از حاشیه سازی های سیاسی اجتناب می کنند، هرچند با توجه به حضور 2 جریان سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا نمی توان گفت به هیچ عنوان موضوعات سیاسی تاثیری در روند موضوعات شهری نداشته است.
سالاری با اشاره به دیدار اعضای شورای شهر و مدیریت شهری با مقام معظم رهبری و بیانات ایشان خاطرنشان کرد: پس از آن دیدار اعضای شورای شهر نشان دادند کارنامه قابل قبولی داشتند.
وی با بیان اینکه شورای شهر تهران تعامل خوبی با دولت یازدهم داشته است، گفت: با توجه به اینکه مدیریت شهری و مدیریت آن تماما تحت اختیار شهرداری ها و شوراها نیست و عدم تعامل با نهادها نمی تواند در تحقق اصل خدمت رسانی به شهروندان موفق باشد.
سالاری از تشکیل کمیسیون هفتم تخصصی در دولت خبر داد و گفت: با پیشنهاد شورای شهر تهران این کمیسیون تشکیل شد تا چالش های کلانشهر تهران و سایر کلانشهرها را بررسی کند.
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به شکل گیری کمیسیون های بین بخشی و فرابخشی بین نمایندگان مردم تهران در مجلس، استانداری و شهرداری تهران، تصویب برنامه پنج ساله دوم شورا و بودجه های دو سال گذشته خاطرنشان کرد: تقویت نظارت اجتماعی و رسانه ای در همراهی با اعضای شورای شهر تهران بسیار مهم بوده و از جمله نقاط قوت شورا در دوره چهارم به ویژه سال اول بوده است.
وی ادامه داد: اگر نظارت اجتماعی ما به ویژه نظارت رسانه ای داشته باشیم می تواند در تحقق مصوبات شورا و حل چالش شهری موثر باشد.
سالاری یادآور شد: عدم استفاده از نقش نظارتی شورای شهر تهران در تحقق مصوبات آن از جمله نقاط ضعف شورای چهارم می باشد که این امر در دوره های قبل نیز مشهود بوده است.
ضرورت شکل گیری مرکز پژوهش ها و اتاق فکر در شورای شهر تهران
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با اشاره به ضرورت شکل گیری مرکز پژوهش ها و اتاق فکر در شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: برای حل مشکلات کلانشهر تهران با پیچیدگی های فراوانی که دارد ایجاد مرکز پژوهش ها ضروری است.
سالاری با بیان اینکه علیرغم پیگیری ها و مصوبه ای که در خصوص ایجاد مرکز پژوهش های شورای شهر وجود داشته است متاسفانه این امر هنوز محقق نشده، اذعان داشت: تشکیل کمیته حسابرسی در ارتباط با انجام وظیفه نظارتی در فرآیند بودجه نویسی و فرآیند بررسی در صحن شورا و کمیسیون تخصصی و تخصیص بودجه و پایش آن از دیگر مواردی است که باید به آن توجه شود. علیرغم گذشت 4 دوره از عمر شورای شهر تهران هنوز در این حوزه تحولی صورت نگرفته است.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات و عملکرد کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران اظهار داشت: این کمیسیون به همراه کمیسیون های سلامت و حقوقی به کمیسیون های سه گانه قبلی شورا افزوده شدند.
سالاری با بیان اینکه بیش از یک سوم موضوعات مطرح شده در صحن شورا مربوط به ماموریت های کمیسیون های شهرسازی، معماری و زیست محیطی است، خاطرنشان کرد: با توجه به مشکلات حقوقی که در طرح ها و لوایح مصوب وجود دارد و شائبه هایی که در نحوه اجرای آنها مشاهده می شود وجود کمیسیون نظارت لازم بوده است.
وی با بیان اینکه در سال دوم شورای شهر الزامی برای ارایه گزارش در صحن علنی شورا از سوی هیئت رییسه نداشتیم، خاطرنشان کرد: ارایه گزارش توسط کمیسیون ها زمینه رقابت درون گروهی را فراهم می کند و کمیسیون ها فرصت می یابند موضوعات مورد چالش خود را با رسانه ها و مردم در میان بگذارند و از نظرات آنها بهره مند شوند.
سالاری با اشاره به اینکه نسبت به پایش احکام و ماموریت های شهرسازی در برنامه پنجساله دوم اقدام کرده ایم، اظهار کرد: لایحه مربوط به منظر و زیبای شهری تهران را بعد از چند سال مسکوت ماندن نهایی کرده و برای بررسی در صحن علنی به هیئت رییسه شورا ارایه کرده ایم.
وی یادآور شد: با تعاملاتی که با شهرداری تهران داشتیم توانستیم برای اولین بار در کشور موضوع نماهای ساختمان هایی که از شهرداری پروانه اخذ کرده اند را بررسی کنیم که در این راستا ترکیبی متشکل از معماران، شهرسازان و مسئولان این حوزه زیر نظر معاونت کمیسیون شهرسازی در تمام مناطق 22 گانه، نماها بررسی می شوند.
سالاری از اتمام مطالعات و تصویب طرح های شهرسازی توسط کمیسیون شهرسازی و معماری خبر داد و گفت: تعداد قابل توجهی در فرآیند تصویب شورای عالی شهرسازی و کمیسیون ماده 5 قرار دارند.
باغات کن ساماندهی می شوند
وی با اشاره به ساماندهی باغات و اراضی کن اظهار داشت: ساماندهی باغات کن و ثبت آنها به عنوان میراث طبیعی از جمله اقداماتی است که با همکاری شهرداری در حال انجام هستیم و اقداماتی برای تملک و حفظ و نگهداری آنها انجام شده است.
سالاری با اشاره به اینکه تملک کامل باغات کن با توجه به محدودیت اعتبارات شهرداری تهران امکان پذیر نیست، تصریح کرد: در قالب طرحی بخشی از باغات کن تملک می شوند و مابقی با مشارکت شهروندان و با کاربری پذیرایی، تفریحی و تفرجگاهی به صورت پایلوت حفظ و نگهداری خواهند داشت.
وی با اشاره به انجام زیرساخت های لازم با هزینه شهرداری خاطرنشان کرد: ساماندهی اراضی و باغات کن بدون مشارکت مالکین آنها راه به جایی نخواهد برد و تلاش کردیم دغدغه مالکین را در اجرای طرح ساماندهی باغات کن مورد توجه قرار دهیم.
ده فرحزادو دره فرحزاد ساماندهی می شوند
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با بیان اینکه موضوع مربوط به ده فرحزاد و دره فرحزاد نیز چالش هایی همانند کن دارند با همین فرایند در کمیسیون ماده 5 مورد تصویب قرار گرفت، خاطرنشان کرد: گزارش مطالعات انجام شده درا ین خصوص در یکی از جلسات علنی شورا به صورت جامع ارایه می شود.
وی با بیان اینکه تعامل با وزارت راه و شهرسازی در ارتباط با مجریان و ناظران ساختمان ها یکی از ماموریت های کمیسیون شهرسازی و معماری این شورا است، اذعان داشت: روند فعلی مهندسین ناظر و مجری مورد بازنگری جدی قرار خواهد گرفت.
سالاری هدفمندکردن بافت های فرسوده، نظارت بر طرح های اراضی عباس آباد، ورود جدی در کمیسیون های 100 شهرداری را از دیگر اقدامات و برنامه های کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران عنوان کرد.
وی درباره خطر شب مردگی در بعضی از مناطق شهر تهران اظهار داشت: در حال حاضر شاهد شب مردگی در بعضی از مناطق شهر تهران از جمله مناطق 6، 7، 3 و 12 هستیم که در این مناطق سکونتگاهها تخلیه شده و جای خود را به مراکز تجاری و اداری دادهاند که ارزش افزوده آنها بالا است و خطر شب مردگی را در شهر تهران ایجاد میکند.
سالاری به بررسی بلندمرتبه سازی در شهر تهران اشاره کرد و گفت: موضوع بلند مرتبه سازی مورد بررسی قرار گرفته و تا دو یا سه ماه آینده شاهد ضوابط بلندمرتبه سازی در شهر تهران هستیم.
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران گفت: بلند مرتبه سازی از جمله مواد طرح تفصیلی بوده که ظرف 6 ماه مطالعات آن انجام شده است.
نظر شما