خبرگزاری شبستان_اهواز
جشنواره شعر رضوی به زبان عربی از سری برنامه های سیزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) است که امسال در کیفیتی متفاوت و با حضور گسترده شاعران داخلی و خارجی در خوزستان و در دو شهر اهواز و شوش برگزار شد.
حضور شاعران میهمان از کشورهای عمان، عراق، بحرین و سعودی در این دوره از جشنواره پر رنگ تر بوده است؛ این شاعران که در بخش شعر فصیح شرکت کرده بودند توانستند با سرودن اشعاری در مدح امام رضا(ع) رضایت داوران و مخاطبان این جشنواره را به دست آوردند.
همچنین شاعران محلی و جوان استان خوزستان بار دیگر در این جشنواره گامی ارزشمند در راستای معرفی مذهب تشیع و ارزش های دینی و اسلامی برداشتند.
اشعار این شاعران که به صورت محلی و شعبی سروده شده، موجی از شعف را در میان حاضران مراسم برگزاری افتتاحیه و اختتامیه جشنواره ایجاد کرد که عمدتا با تشویق و همراهی و گاهی اشک شوق توام شد.
رضا رحیمی که با لباس محلی در این مراسم شرکت کرده، گفت: برای دومین سال متوالی است که در مراسم اختتامیه حضور پیدا می کنم و از شعر خوانی شاعران لذت می برم.
وی که ساکن شهرستان شوش است، افزود: از اینکه متولیان برگزاری، چنین جشنواره ای را همه ساله در دستور کار دارند و با نام دعبل خزاعی و یاد امام رضا(ع) از شاعران برای شعر خوانی دعوت می کنند بسیار خوشحالم.
رحیمی، ادامه داد: در این شهرستان استعداد های ادبی زیادی وجود دارند که در بخش های مختلف مذهبی و دینی فعالیت می کنند و نمونه هایی از آن را در این جشنواره شاهد هستیم.
لیلا ساری، از دیگر شرکت کنندگان در مراسم اختتامیه جشنواره شعر رضوی در شهرستان شوش است، وی با اظهار رضایتمندی از برگزاری این جشنواره گفت: مدح امام رضا(ع) به زبان شعر و زبان محلی مردم این منطقه حس و هوای خاصی به جمعیت داده است.
وی خواهان توجه بیشتر مسئولان فرهنگی به اجرای برنامه هایی با زبان عربی برای مردم این شهرستان شد.
جشنواره شعر رضوی حرکت فرهنگی بزرگ
زهرا بن یباره، از شاعران خوزستانی شرکت کننده در این دوره از جشنواره است که جزو رتبه های برتر مورد تقدیر قرار گرفت، وی برگزاری این جشنواره را حرکت فرهنگی بزرگی دانست که با شرکت شعرای دیگر کشورهای اسلامی به خوبی برگزار شد.
وی با بیان اینکه امسال استقبال صورت گرفته از جشنواره بسیار بهتر از سالهای قبل بود، ادامه داد: نحوه اطلاع رسانی باعث حضور و شرکت تعداد زیادی از شاعران مطرح داخلی و خارجی شد که این موضوع نقطه عطف جشنواره است.
این شاعر جوان در خصوص شعری که به جشنواره ارائه کرده، گفت: در این قصیده سردرگمی یک شاعر در برابر عظمت و بزرگی امام رضا(ع) به قلم کشیده شده است.
سلمان حمیداوی دیگر شاعر خوزستانی شرکت کننده در این جشنواره گفت: این جشنواره در راستای شناساندن فرهنگ رضوی، فرهنگ تشیع و فرهنگ اسلامی ما اهوازی ها و خوزستانی ها به کشورهای دیگر تاثیر گذار است.
وی تقویت استعدادهای جوانان در شعر سرایی و معرفی شعر عربی به جامعه را از تاثیرات مثبت این جشنواره عنوان کرد و افزود: آثاری که در این جشنواره شرکت کردند بسیار آثار خوب و با کیفیتی بودند که این نشان از استعدادهای درخشان جوانان خوزستانی در شعر ولایی و شعر مذهبی دارد.
گسترش ارزش های ولایی در قالب شعر
عادل صخراوی، نیز از شاعران برتر این دوره از جشنواره عنوان کرد: با هدف ترویج ادبیات ولایی، پیروی از مکتب اهل بیت و مذهب دین اسلام و در راستای ترویج فرهنگ اهل بیت و توسعه دایره ادب و شعر رضوی همه ساله در این جشنواره شرکت می کنم.
وی تصریح کرد: با شرکت در این جشنواره عشق و محبت خود به اهل بیت(ع) را نشان می دهیم تا از طریق عنایت اهل بیت(ع) به ارزش های والای اسلامی دست یابیم.
صخراوی، با اشاره به اهمیت برگزاری این جشنواره، گفت: با توجه به اینکه خوزستان دروازه ورود تشیع به ایران است، باید عشق و ارادات خود به اهل بیت را نشان دهیم که این جشنواره در این زمینه موفق عمل می کند.
وی با بیان اینکه میزان مشارکت شاعران امسال بالاتر از سال های گذشته بود، خاطر نشان کرد: سطح برگزاری جشنواره نیز سال به سال بهتر است.
همچنین عقیل اللواتی، شاعر عمانی شرکت کننده در این جشنواره اظهار کرد: از اینکه در این جشنواره شرکت کردم و در جمع مردم خوزستان به شعرخوانی پرداختم بسیار خرسندم.
وی یاد آور شد: هدف از شرکت در این جشنواره اظهار ارادت به ساحت مقدس امام زمان(ع) و مدح امام رضا(ع) در قالب شعر بود.
اللواتی، با بیان اینکه برگزاری بین المللی جشنواره، اهمیت آن را بیشتر نشان داده، افزود: حضور گسترده شاعران مطرح خارجی از کشورهای عربی عمان، سعودیه، عراق و بحرین از نقاط مثبت این جشنواره است.
وی خواستار تبلیغ بیشتر برای برگزاری این جشنواره در سال های آتی شد و از دست اندرکاران برگزاری جشنواره تشکر کرد.
حضور 15 کشور عرب در جشنواره
علی عفراوی، از داوران این دوره جشنواره شعر رضوی نیز تاکید کرد: کیفیت آثار ارسالی امسال از لحاظ موضوع قصاید، خیال خاکم بر قصیده و موسیقی و نوا بسیار مطلوب بود.
این داور جشنواره بیان کرد: در این دوره از جشنواره شعرای مطرح استان خوزستان و 15 کشور عرب جهان شرکت کردند به طوری که بیش از 35 قصیده از خارج کشور به جشنواره ارسال شد.
وی ابراز کرد: جشنواره شعر رضوی به زبان عربی مروج فرهنگ اصیل رضوی است که منشا آن فرهنگ تشیع می باشد.
همچنین محمد جوروند دیگر داور جشنواره شعر رضوی با بیان اینکه آثار ارسالی به دقت از سوی داوران مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت برگزیدگان اعلام شدند، گفت: برگزاری سالانه این جشنواره موجب شده بسیاری از شاعران و نخبگان شعر عربی در خوزستان شناخته و کشف شوند.
وی ادامه داد: اگرچه این جشنواره به نام یکی از امامان شیعه بوده و موضوع آن در مدح امام رضا(ع) است، اما شاعران اهل سنت بسیاری از کشورهای همسایه نیز در آن شرکت و در مدح امام هشتم شیعیان شعر گفتند.
ششمین جشنواره شعر رضوی به زبان عربی یادمان دعبل خزاعی در شهرستان شوش و در یادمان دعبل خزاعی با معرفی 25 برگزیده به کار خود پایان داد تا آغازی باشد برای فراخوان هفتمین جشنواره شعر رضوی به زبان عربی.
اطلاع رسانی و تبلیغ، حلقه مفقوده
برگزاری این جشنواره اگر چه به اذعان شرکت کنندگان و داوران با کیفیت بهتری برگزار شده اما استقبال شهروندان و مردم عادی از این جشنواره کمتر به چشم می خورد که شاید به عنوان مهمترین نقص جشنواره قلمداد شود.
به اذعان بسیاری از شرکت کنندگان عدم تبلیغات گسترده و اطلاع رسانی مهترین دلیل عدم استقبال از سوی مردم در مراسم افتتاحیه بوده است؛ امید که با برنامه ریزی گسترده تر در سال های آتی شاهد برگزاری جشنواره ای بهتر از هر لحاظ باشیم که بتواند رضایت همگان را فراهم کند.
معصومه صالحی
نظر شما