استیضاح به معنی ایجاد چالش در دولت نیست/بازدیدهای میدانی از مراکز آموزشی کشور به تقسیم بودجه کمک کرد

خبرگزاری شبستان: رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان در نشست خبری خود به تبیین و توضیح راجع به مسائل مهم کشوری و استانی پرداخت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، محمدمهدی زاهدی، امروز(۳۱مرداد) در نشست خبری با گرامیداشت دهه کرامت؛ با بیان اینکه حدود سه سال و دو ماه از مجلس نهم می گذرد و وظیفه اصلی نمایندگی در حوزه تبیین و نظارت است؛ با اشاره به اینکه در زمینه تبیین کارهای بزرگی انجام شده  است، افزود: مترقی‌ترین قوانینی که می‌شد وضع کرد؛ برای اینکه بتوانیم موضوع علم و فناوری را وارد حوزه اقتصاد کنیم ما برای آن توانستیم مواد قانونی متعددی را به شورای نگهبان برسانیم و بعد به دولت تقدیم کنیم.

مواد متعدد قانونی برای واگذاری تسهیلات به شرکت های دانش بنیان ایجاد شده است


رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: بستری را در قانون رفع موانع تولید ایجاد کردیم که اگر بستر لازم برای یک تعامل راحت در یک چارچوب مشخص بین صنعت (بخش خصوصی ، دولتی یا عمومی) با مراکز دانشگاهی و شرکت های دانش بنیان ایجاد شود و به عنوان مثال می توان از مالیات برای کار پرژوهشی در رفع نیازهای یک صنعت استفاده کرد.


زاهدی خاطرنشان کرد: مواد متعدد قانونی برای واگذاری تسهیلات به شرکت های دانش بنیان ایجاد شده است که برای این مواد قانونی بیش از دو سال جلسات متعددی در مجلس تشکیل دادیم که در یک قانون مشخص حمایت از شرکت های دانش بنیان صورت گیرد.


وی با اشاره به اینکه در زمینه قانون گذاری اقدامات زیادی از جمله سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های مختلف انجام شده است؛ گفت: تحصیلات تکمیلی در کشور متأسفانه به صورت سلیقه ای در کشور انجام می شود و بحث سنجش و پذیرش دانشجو در دوران تحصیلات تکمیلی در حال قانونمند شدن است.


نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بُعد نظارت، گفت: هم و غم جدی در این زمینه گذاشته شد زیرا نظارت جنبه های مختلفی دارد؛ برخی از نظارت ها به شکل تحقیق و تفحص بود از جمله در دانشگاه آزاد اسلامی که در مجلس هفتم مطرح شد ولی برای ورود به صحن مجلس تصویب نشد ولی در این دوره انجام شد.

بازدیدهای میدانی در زمینه تقسیم بودجه ها بسیار کمک کرده است


وی با اشاره به بازدید میدانی از مراکز آموزشی استان های مختلف کشور؛ تصریح کرد: در استان ها نمایندگان در بین مراکز دانشگاهی و آموزش و پرورش تقسیم می شود و که این بازدیدهای میدانی در زمینه تقسیم بودجه ها بسیار کمک کرده است.


رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در بازدیدها کمبود امکانات ،نقاط چالشی و مشکلات دیده می شد که بعد از بازدید با حضور وزیر یا معاونین وی نتیجه های بازدید این سفرها جمع بندی می شد؛ افزود:  در سالجاری با توجه به بازدید از مراکز آموزشی؛ بیش از 300 میلیارد تومان به بودجه فنی و حرفه ای اضافه شود.


نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در زمینه نظارت یکی از قوی ترین کمیسیون ها بودیم، گفت: موضوعات مربوط به وزارت علوم بسیار چالش برانگیز بود که در همراهی با دولت به دنبال برطرف کردن آن بودیم و هنوز هم مسئله بورسیه صدرصد حل نشده اما چارچوب آن حل شده است.


زاهدی با بیان اینکه موضوع معلمین در کشور بحث چالش انگیزی بود ، افزود: در نظام رتبه بندی باید کرامت و منزلت معلم رعایت شود  و جایگاه اجتماعی معلم افزایش پیدا کند و قرار نیست افزایش حقوق اول مهر را به حساب معلمین بگذاریم که در این زمینه برای حل مشکلات این قشر جلسات زیادی داشتیم.

استیضاح به معنی ایجاد چالش در دولت نبود


وی با اشاره به اینکه در حوزه تبیین و نظارت سعی کردیم کمیسیون فعالی باشیم؛ تصریح کرد: اگر جایی در مجلس استیضاحی صورت گرفت بدین معنا نبود که بخواهیم در دولت چالش ایجاد کنیم زیرا چاره ای به جز این مسئله نبود.


نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه در استان کرمان سعی شد؛ یک همدلی و همراهی در بین نمایندگان مجلس ایجاد شود؛ گفت: موردی نبوده که نمایندگان درخواستی کرده باشند و بنده به عنوان رئیس مجمع پاسخ نداده باش و حداکثر بهره‌ برداری را در رابطه با رفع مشکلات به عنوان نمایندگان استان کرمان در این دولت و دولت قبل به کار گرفتیم.


زاهدی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه راور و کرمان در مجلس؛ افزود:  کرمان چند مشکل بزرگ و اساسی دارد؛ اگر غفلت می شد در چهار سال آینده زیستن در کرمان را دچار مخاطره می کرد؛ بزرگترین مشکل و چالش کرمان کمبود آب آشامیدنی است و در حال حاضر آب شرب کرمان از عمق 380 متری چاه ها استخراج می شود که از نظر بهداشتی در مرز خطر نیست اما اگر نتوانیم در آینده از جایی دیگر آب بیاوریم این آب دیگر قابل شرب نیست.


رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از زمانی که نماینده شدیم به اتفاق سایر نمایندگان بر روی مسئله کمبود آب آشامیدنی، صنعتی و کشاورزی از دولت قبل تا امروز پیگیری‌هایی داشتیم که در این زمینه جلسات متعددی با دولتمران قبل انجام شد و مطالعاتی در زمینه نیز صورت گرفت و با عوض شدن دولت مذاکرات در این زمینه شروع شد و در حاشیه شورای عالی انقلاب فرهنگی چندین بار با رئیس جمهور وقت در این زمینه صحبت شد.


وی با اشاره به اینکه جلسات متعددی با وزیر نیرو و کارشناسان وزارت نیرو و کارشناسان سازمان مدیریت و برنامه ریزی برگزار شد و خوشبختانه رزم حسینی استاندار کرمان نیز همرایی خوبی در این زمینه داشتند؛ خاطرنشان کرد: توانستیم در قانون بودجه سال 93 طرح انتقال آب از بهشت آباد به کرمان را بیاوریم و برای اولین بار در قانون بودجه سال 94 طراحی و اجرای انتقال آب از بهشت آباد به کرمان انجام شد که این برگ برنده ای در دست استان کرمان است.

برای اولین بار قانون اجرا انتقال آن به استان کرمان صورت گرفته است


رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از بیست سال قبل مسئولان و نمایندگان به دنبال اجرای انتقال آب به استان کرمان بودند اما برای اولین بار قانون اجرا انتقال آن به استان کرمان صورت گرفته اما فرآیند اجرا آن طول می کشد.


وی گفت: بحث انتقال آب از صفارود نیز از مصوبات سفر رهبری بود که از سال ۸۵ عملیات احداث سد شهید امیرتیموری شروع شد و در حال تکمیل است ولی مشکل اصلی؛ انتقال آب از سد بود که برای آن فکری نشده بود؛ در این رابطه جلسات زیادی گذاشتیم مقرر شد؛ بانک صنعت و معدن پای کار بیاید و قرار گاه خاتم‌الانبیاء عملیات اجرایی را انجام دهد که حفر تونل از اواخر شهریور آغاز می‌شود.


زاهدی  با بیان اینکه باغات کرمان به دلیل کم آبی در حال خشک شدن است و استان باید به سمت صنعتی شدن برود؛ افزود: طرح انتقال آب از دریای عمان نیز در حال مطالعه است و به این ترتیب بزرگ‌ترین معضل استان در حال برطرف شدن است.

حضور اتباع بیگانه به ویژه اتباع بیگانه غیرمجاز در شمال استان کرمان که یک تهدید جدی است


نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مشکل بزرگ دیگر کرمان که شاید در حال حاضر چندان محسوس نباشد موضوع حضور اتباع بیگانه به ویژه اتباع بیگانه غیرمجاز در شمال استان کرمان که یک تهدید جدی است، تصریح کرد: متأسفانه 17 درصد جمعیت شمال استان اتباع بیگانه وجود دارد.


وی با اشاره به اینکه متأسفانه شمال استان کرمان محلی برای ترانزیت افراد بیگانه غیرمجاز به شکل قاچاق به داخل کشور است که از این منطقه به نقاط دیگر توزیع می‌شوند؛ گفت: از بین آنها جاسوس؛ متمایلین پیوستن به داعش؛ اشغال کنندگان شغل؛ تهدید برای امنیت محسوب می‌شوند.


زاهدی افزود: خطر بزرگی که اخیراً در ناحیه این اتباع بیگانه غیرمجاز ایجاد شده گروگان گیری هایی درون خود بوده و نگران این هستیم گروگان گیری از درون آنها به بیرون رخنه پیدا کند و اگر یک مبارزه قاطع با آنها صورت نگیرد؛ امنیت در کرمان به خطر می افتد.


رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی با اظهار امیدواری گفت: 14 بند مصوبه در زمینه تقویت و کنترل مرزها، ساماندهی مرزها با وزارت خارجه افغانستان ، تقویت راهکارهای نیروی انتظامی از جمله این مصوبات است و مقرر شده ماهانه گزارش پیشرفت کار به استان ارائه شود؛ بنابراین برنامه ریزی خوبی شده و تا ظرف دوسال موضوع اتباع بیگانه در استان ساماندهی شود با این اقدامات ضریب امنیت استان در همه حوزه ها به ویژه در حوزه گردشگری افزایش می یابد.

در حال حاضرظرفیت شهرستان کرمان و راور از نظر اشتغال پر است


وی سومین مشکل و معضل جدی استان را بیکاری جوانان عنوان کرد با افزودن اینکه  کمتر خانواده ای وجود دارد که موضوع بیکاری جوانان به ویژه فارغ التحصیلان وجود نداشته باشد؛ یادآور شد: در حال حاضرظرفیت شهرستان کرمان و راور از نظر اشتغال پر است یعنی نه ارگان های دولتی و نه بخش خصوصی  از جمله صنعت مس و ذوب آهن ظرفیت پذیرش نیروی جدید را ندارند.


نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: سعی شده در سال های اخیر ظرفیت اشتغال را در استان ایجاد کنیم یعنی در بحث اشتغال ظرفیت زایی به وجود آید و گرنه با تحویل این افراد به دستگاه ها مشکل حل نمی شد.


وی افزود: به دنبال افزایش ظرفیت اشتغال در استان به عنوان کلید حل مشکل بوده و هستیم که در این راستا سردار کرمی در اواخر مجلس هشتم مصوبه ایجاد کارخانه فولاد در کرمان را انجام داد و اطلاعات را در اختیار ما قرار دادند که مسائل آن را دنبال کنیم و در حال حاضر خوشبختانه کارهای اجرایی و عملیاتی آن شروع شده است.


زاهدی خاطرنشان کرد: چهار کارخانه تولید آهک، آهن اسفنجی، فولاد و گندله در کرمان احداث می شود که در کنار آن نیروگاه تأمین برق نیز احداث می شود که دو هزار نفر به شکل مستقیم و  حداقل 30 هزار نفر به شکل غیرمستقیم مشغول به کار می شوند.


وی با اشاره به طرح توسعه صنعت لاستیک بارز کرمان؛ گفت: مدیران لاستیک بارز به دنبال توسعه بودند که مجوز داده نمی‌شد ولی بنده در جلسه با وزیر کار و تعاون اجازه توسعه صنعت لاستیک بارز را گرفتم.

پتروشیمی کرمان از جمله پروژه های بدون مشکل از نظر بودجه


نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تقریبا از 20 سال گذشته همه استانداران و نمایندگان به دنبال این بودند که پتروشیمی را به کرمان بیاورند که به هر دلیلی انجام نشد؛ افزود: مجوز احداث پتروشمی در سالجاری اخذ شد؛ از جمله پروژه هایی که هیچ مشکلی از نظر بودجه ندارد.


زاهدی با بیان اینکه این پروژه ۲۰۰ لیتر آب در ثانیه نیاز دارد؛ گفت: بیش از این یعنی ۱۳۰۰ لیتر در ثانیه تدارک دیده شده  که 100 لیتر در ثانیه آن از چاه های منطقه خریداری شده ،  500 لیتر از محل تصفیه شده شرکت آب و فاضلات، 700 لیتر در ثانیه آن از آبی که به گل گهر می آید؛ تأمین می شود .


وی با اشاره به اینکه پیش بینی می کنیم شهرک پتروشیمی را بتوانیم در آینده داشته باشیم؛ اظهار کرد: حجم عظیمی از نیروی انسانی به شکل مستقیم و غیرمستقیم به کار خواهد گرفت و همه مطالعات انجام شده که خوراک آن تأمین شود که در 21 اسفندماه سال گذشته خوراک آن تخصیص داده شده و قرار است در سفر رئیس جمهور به کرمان کلنگ زنی آن انجام شود.


نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلانی خاطرنشان کرد: دانشگاه تحصیلات تکمیلی جایی است که شرکت های دانش بنیان می تواند در آنجا ایجاد شود که با تجهیزات بیشتر می تواند در شکل گیری اقتصاد پویا در استان می تواند کمک کند.

کد خبر 480848

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha