به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان از سمنان؛ دبیر یازدهمین جشنواره ملی داستان رضوی "کبوتر حرم" شب گذشته درآئین اختتامیه این مراسم با تاکید بر توجه به کیفی گرایی در برگزاری جشنواره ملی داستان رضوی "کبوتر حرم" گفت: این جشنواره به دنبال ایجاد جریان سازی ادبیات دینی و فرهنگ رضوی در کشور است.
محمدرضا سوقندی با بیان اینکه یازدهمین جشنواره ملی داستان رضوی کبوتر حرم از سری برنامه های سیزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) به مناسبت میلاد با سعادت هشتمین امام مهربان، عالم آل محمّد(ص) حضرت علی بن موسی الرضا(ع) و کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه(س) و همزمان با دهه کرامت، با رویکردی جدید برگزارشد ادامه داد: تغییراتی در شیوه ارسال آثار به این جشنواره در سال جاری اعمال شده است.
سوقندی اضافه شدن موضوعات مرتبط با این جشنواره، ذکر منابع علمی و نیز تغییراتی در شیوه ارسال آثار به این جشنواره، تفاوت های مهم جشنواره کبوتر حرم امسال نسبت به سال گذشته برشمردو افزود: بخش تقدیر، ارائه مشاوره علمی و فنی و نیز انتخاب دبیر تخصصی از دیگر ویژگی های یازدهمین جشنواره ملی داستان رضوی کبوتر حرم است.
مدیر کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان سمنان، استفاده از فضای مجازی و الکترونیک برای دریافت آثار، حذف بخش کودکان و افزایش جوائز ، برگزاری کارگاههای داستان نویسی را از جمله تغییرات و تحولات ایجاد شده در جشنواره یازدهم عنوان کردوگفت: جشنواره ملی داستان رضوی تجلیل از چهره های ادبی کشوری را در برنامه قرار داد و هر سال در آن از یکی از چهره های ادبی تجلیل می شود.
ایجاد جریان فرهنگی و دینی در حوزه ادبیات از اهداف جشنواره ملی داستان رضوی "کبوتر حرم"
به گفته وی این جشنواره تنها به دنبال کارکردهای فرهنگی و هنری نیست بلکه ایجاد جریان فرهنگی و دینی در حوزه ادبیات را تعقیب می کند.
دبیر یازدهمین جشنواره ملی داستان رضوی "کبوتر حرم" ادبیات را ریشه ومادر فرهنگ عنوان کرد.
سوقندی با بیان اینکه یک هزارو۲۹۶ اثر از ۸۳۲ نفر به یازدهمین جشنواره داستان رضوی(کبوتر حرم) رسیده است ادامه داد:تعداد آثار ونفرات شرکت کننده در یازدهمین جشنواره ملی داستان رضوی نسبت به دوره قبل افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: در دهمین جشنواره داستان رضوی(کبوتر حرم) 571 نفر با یک هزارو36 اثر حضور داشتند.
سوقندی اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی، گسترش فعالیتهای فرهنگی هنری و مذهبی مرتبط با سیره ائمه معصومین به ویژه امام رضا (ع)، شناسایی، معرفی و گرامیداشت تولید کنندگان و پدید آورندگان آثار برتر فرهنگی، مرتبط با فرهنگ رضوی و کمک به تولید و انتشار گسترده این آثار را از مهمترین اهداف این جشنواره ذکر کرد.
با تبعیت از ائمه معصومین(ع) میتوان زندگی پر فضیلت و سالمی داشت
امام جمعه موقت سمنان نیز دراین مراسم با تاکيد بر لزوم معرفي شخصيت والاي حضرت علي ابن موسي الرضا (ع) گفت: جشنواره داستان هاي رضوي فرصت ارزشمندي براي شناساندن ابعاد شخصيتي و معنوي حضرت امام رضا (ع) است.
به گفته حجت السلام والمسلمین محمد باقر عبدوس باید از ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ... حضرت علی بن موسی الرضا (ع) الگو برداری و آن را در زندگی خود سرلوحه کارها کنیم.
عبدوس برگزاری چنین جشنواره هایی را بسیار مهم دانست وگفت: خروجي این مراسم ها نيز بايد عالي باشد ونتیجه مثبت از خود به جا بگذارد.
وی با تاکید بر اینکه بدون ولایت توحید جایگاهی ندارد اظهار داشت: دهه کرامت و میلاد آن حضرت توانست تشیع حقیقی و امامت حقیقی را تصویر بکشد.
امام جمعه موقت ضمن تاکید بر اینکه امام رضا (ع) ولی نعمت ما ایرانیان هستند، تصریح کرد: وجود چنین جشنوارهای، در به دست آوردن معرفت الهی کمک بسیاری به انسان میکند.
عبدوس با بیان اینکه زندگی امامان معصوم(ع) و آشنایی با سیره عملی آنان الگویی مناسب برای جوامع اسلامی است، افزود: با تبعیت از ائمه معصومین(ع) میتوان زندگی پر فضیلت و سالمی داشت.
وی با تجلیل از برگزار کنندگان جشنواره ملی داستان رضوی "کبوتر حرم" گفت: این جشنواره حرکت بسیار خوبی برای شناساندن حضرت علی بن موسی الرضا (ع) است و هر سال باید با کیفیت بهتری برگزار شود.
جشنواره ها در توسعه داستان نویسی نقش مهمی دارند
در ادامه معاون بنیاد شعرو ادبیات داستانی کشور از برنامه همکاری این بنیاد با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان برای توسعه فرهنگ مطالعه و داستان خوانی خبر داد وگفت: این بنیاد توسعه فرهنگ مطالعه و داستان خوانی در کشور را به عنوان یکی از اهداف خود تعیین کرده است و در این خصوص این برنامه را با همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها در کشور اجرایی می کند.
ابراهیم زاهدی مطلق افزود: استفاده از ظرفیت های مختلف از جمله آموزش و پرورش، مساجد و ... برای توسعه نهضت مطالعه در برنامه این بنیاد قرار دارد.
وی در خصوص نقش و تاثیر جشنواره ملی داستان رضوی "کبوتر حرم" در توسعه ادبیات داستانی در کشور نیز اظهار داشت: جشنواره ها در توسعه داستان نویسی نقش مهمی دارند به شرط اینکه برگزار کنندگان این جشنواره ها با اعتقاد کار کنند.
زاهدی مطلق با اشاره به اینکه بنیاد شعرو ادبیات داستانی کشور در نظر دارد دراین جشنواره ها ورود جدی تری پیدا و از آن حمایت کند تصریح کرد: ارتباط بیشتر با سپردن کارها به بخش خصوصی و مردم از برنامه این بنیاد است.
معرفی برترین های یازدهمین جشنواره ملی داستان رضوی "کبوتر حرم"
یازدهمین جشنواره ملی داستان رضوی در سه بخش داستان بلند، داستان کوتاه و داستان کوتاه کوتاه و در رده های مختلف سنی بزرگسال، نوجوان و جوان برگزار شد.
در پایان این جشنواره و با رای هیات داوران در بخش داستان بلند بزرگسال داوران نفرات اول و دوم را انتخاب نکردند . داستان "خواهر، عشق، برادر" اثر محبوبه زارع از استان تهران را به عنوان رتبه سوم معرفی کرد.
در بخش داستان بلند جوان نیز داستان " مادرم گناه داشت " اثر سمانه استاد از خراسان رضوی، داستان " خدای من خدای آرزوهای کوچک نیست " اثر سیده مریم حسینی از زنجان و داستان " چشمان آهو" اثر آرمان اعتمادی از استان مازندران در رتبه های اول تا سوم قرار گرفتند.
در بخش داستان کوتاه بزرگسال نیز داستان " نامش برکت می دهد" اثر عابدین زارع از استان فارس عنوان اول را کسب کرد، داستان "ردیف خوانی توتستان درگلوی چاووش اثر روح ا... صالحی از استان همدان دوم شد و داستان " بگو هفته چندم؟ " اثر فهیمه میرسید از سمنان در جای سوم ایستاد.
در این بخش همچنین داستان " زیارت با دستهای تو " اثر محسن وظیفه پشتکوه از اردبیل و "گل های نرگس" اثر طیبه جعفری از سمنان مورد تقدیر هیات داوران قرار گرفت.
در بخش داستان کوتاه جوان نیز داستان "بیرقی ایستاده در کنار دیوار" اثر ام البنین ماهر از استان خراسان رضوی،"کیسه های آرزوها " اثر محمدحسین امانت از فارس ، داستان "مگرمی شود از این آسمان افتاد" اثر نعیمه بخشی از خراسان رضوی اول تا سوم شدند و داستانهای " چه در دل تو چه دردل من " اثر زهرا اسدی از خراسانشمالی و " آقای رازها " اثر محمدرضا فیروزی از سمنان مورد تقدیر قرار گرفتند.
در بخش داستان کوتاه نوجوان داستان "مامان خانم" اثر شیما شهیدزاده از کرمان عنوان اول را به خود اختصاص داد، داستان" قاصدک چه خبر؟ " اثر شهرزاد لعل بذری از خراسان رضوی دوم شد و داستان" پیکا" اثر سهیل احمدی از خراسان رضوی در جایگاه سوم قرار گرفت و داستان " جوجو تا ده بشمار! " اثر معصومه عظیمی از چهار محال و بختیاری مورد تقدیر قرار گرفت.
در قسمت داستان کوتاه کوتاه بزرگسال ننیز هیات داوران اثری را واجد قرار گرفتن در رتبه اول و دوم انتخاب نکرد و داستان " الطعام الطعام" اثر احسان رحیم زاده از خراسان رضوی را به عنوان دارنده رتبه سوم معرفی کرد.
در بخش داستان کوتاه کوتاه جوان نیز داستان " پول عمل " اثر فاطمه صدیقی از کرمانشاه، داستان تیر خلاص اثر زهرا عبدالوهابی از قم و داستان "ضامن آهو" اثر راحله پاشایگتابی از مازندران دارند ردتبه های اول تا سوم معرفی شد.
در بخش داستان کوتاه کوتاه نوجوان نیز داستان "یاد بابا بخیر" اثر امیررضا نظری چالشتری از چهار محال و بختیاری و داستان "دلارام " اثر سارا سادات کاظمی از چهار محال و بختیاری به عنوان اول و دوم معرفی شدند و هیات داوران نفر سومی را معرفی نکرد.
آیین اختتامیه یازدهمین جشنواره ملی داستان رضوی "کبوتر حرم" با شرکت جمع کثیری از مسوولان فرهنگی، اجرایی، روحانیون و قشرهای مردم و صاحبنظران فرهنگی و هنری استان سمنان در تالار تئاتر شهر سمنان برگزار شد و در آن از برگزار کنندگان و داوران این جشنواره نیز تجلیل شد.
اجرای برنامه همخوانی و مدیحه سرایی به مناسبت دهه کرامت و ولادت با سعادت حضرت علی بن موسی الرضا (ع)، قرائت بیانیه هئیت داوران و بیانیه وزیر ارشاد به یازدهمین جشنواره ملی داستان رضوی "کبوتر حرم" از برنامه های این مراسم بود.
نظر شما