عالم تشیع مدیون علمای اهوازی است

خبرگزاری شبستان: نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به نقش علمای اهواز در ترویج و گسترش تشیع در سراسر ایران و دیگر کشورهای اسلامی، اظهار داشت: عالم تشیع مرهون و مدیون خدمات علمای اهوازی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، آیت الله دکتر محسن حیدری نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت اهواز، امروز(29 مرداد) در مراسم آغاز به کار ششمین جشنواره بین المللی شعر رضوی به زبان عربی (یادمان دعبل خزاعی) که در تالار مهتاب اهواز برگزار شد، گفت: در این جشنواره شاعرانی از کشورهای عراق، عمان، بحرین و دیگر کشورهای اسلامی عربی حضور یافته اند که مایه افتخار است.

 

وی با اشاره به حضور گسترده شاعران خوزستانی افزود: شاعران عرب خوزستان پس از پیروزی انقلاب اسلامی نقش مهم و تاثیر گذاری در گسترش مذهب تشیع داشته اند.

 

آیت الله حیدری، بیان کرد: مردم خوزستان برای ابراز اراده و اثبات ولایتمداری خود نسبت به اهل بیت(ع) به شعر و شاعری روی آورده وشعرهای رضوی، نبوی، حسینی و علوی شعرهای عربی خوزستان هستند.

 

وی شاعران خوزستانی را پرچمداران نهضت ولایی دانست و ادامه داد: شعر اهل بیت(ع) به ویژه شعر رضوی از مهمترین بخش هایی است که شاعران خوزستانی به آن اهمیت ویژه ای می دهند.

 

امام جمعه موقت اهواز، در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه خوزستان دروازه ورود تشیع به ایران نام گرفته اظهار کرد: یک و نیم قرن پیش از ورود امام رضا(ع) به خاک خوزستان تشیع وارد خوزستان و اهواز شده است.

 

وی ورود تشیع به خوزستان را مربوط به قرن اول هجری و زمان امیرالمومنین(ع) دانست و اذعان داشت: بذر تشیع در خوزستان توسط اصحاب نزدیک امیر المومنین(ع) از جمله عمار بن یاسر و عدی بن حاتم الطایی نشانده شد.

 

آیت الله حیدری، با بیان اینکه بر اساس شواهد متعدد پیش از هجرت امام رضا(ع) بیشتر مردم اهواز به اهل‌بیت(ع) گرایش یافتند، تاکید کرد: آنچه امام رضا(ع) انجام داد تثبیت مدرسه تشیع و تقویت آن به گونه‌ای بود که امکان صدور آن به سراسر نقاط ایران فراهم شود.

 

وی عنوان کرد: بذر تشیع از زمان امیرالمومنین(ع) زمان ورود امام رضا(ع) به ایران و خوزستان رشد کرد و با ورود آن حضرت تشیع در خوزستان تثبیت و به سایر شهرها و کشورهای اطراف گسترش یافت و در واقع اهواز دروازه ورود تشیع به کشور ایران بوده که این از برکات ورود امام رضا(ع) به میهن اسلامی است.

 

وی در بخش دیگر سخنان خود به رویکرد نخبگان اهوازی و علمای تشیع اشاره کرد و یاد آور شد: نخبگان این شهر از شاعران، ادبا، محدثین و مفسرین جنبش​ هایی را در راستای توسعه فرهنگ تشیع به وجود آوردند که می‌توانیم آنها را به سه جنبش علمی، ادبی و سیاسی تقسیم کنیم.

 

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، خاطر نشان کرد: این سه جنبش از سوی نخبگان اهوازی در مسیر نشر فرهنگ شیعه نه تنها خوزستان و مناطق ایران؛ بلکه سراسر نقاط جهان اسلام در آن زمان را فرا می‌گرفت.

 

وی ابراز کرد: این جنبش در قالب بزرگان شعر خوزستان تجسم یافت که در رأس آنها ابونواس شاعر اهوازی قرار داشت و پس از او دعبل بن علی خزاعی و دیگر شاعر بزرگ خوزستان ابن سکیت دورقی اهوازی است.

 

وی همچنین به جنبش علمی اشاره کرد و با بیان اینکه این جنبش توسط  حسن بن سعید اهوازی، حسین بن سعید اهوازی و علی بن مهزیار دورقی اهوازی شکل گرفت، تصریح کرد: در واقع اگر این جنبش ها نبود چیزی از فرهنگ اسلامی که توسط اهل‌بیت(ع) به وجود آمد، باقی نمی‌ماند.

 

آیت الله حیدری، به فعالیت سه دانشمند اهوازی در تالیف فرهنگ تشیع اشاره کرد و گفت: حسن بن سعید اهوازی 30 کتاب، حسین بن سعید اهوازی 40 کتاب و علی بن مهزیار اهوازی 50 کتاب نوشت و مجموعاً 120 کتاب نوشته شد.

 

وی با بیان اینکه براین اساس اهوازی ها نقش مهمی در حفظ میراث اهل بیت داشته اند و در واقع رواج تشیع در کشور از طریق خوزستان بوده و عالم تشیع مدیون علمای اهواز است، ابراز امیدواری کرد: با برگزاری این چنین جشنواره ها و کنگره ها گامی به سوی گسترش مذهب تشیع و شعر مکتبی برداشته شود.

 

کد خبر 480492

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha