ثبت ۵۰ درصد داروهای سرطان در ایران

خبرگزاری شبستان: طبق آنچه در دنیا گفته می شود وجود ۱۸ تا ۲۲ درصد از کل داروهای ثبت شده در هر گروه درمانی یک وضعیت خوب تلقی می شود، تصریح کرد: حال آن که ما ۵۰ درصد داروهای ثبت شده سرطان در دنیا را در ایران داریم که این وضعیت بسیار عالی است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، دکتر شکوفه نیکفر، معاون تحقیق و توسعه سازمان غذا و دارو و دبیر شورای بررسی و تدوین داروهای ایران در حاشیه سمینار دسترسی عادلانه به درمان های نوآور، حق هر بیمار اظهار داشت: نحوه دسترسی به دارو از آنجا شروع می شود که یک شورای تصمیم گیری دیر سطح بالای وزارت بهداشت وجود دارد که متشکل از افراد حقیقی، پزشک و داروساز است که اخیرا متخصصان اقتصاد و سلامت و اقتصاد دارو به آن اضافه شده اند و مراکز حقوقی که متولی ایجاد دسترسی به دارو می باشند.

 

وی با بیان اینکه این شورای تصمیم گیر در سازمان غذا و دارو تشکیل می شود، خاطرنشان کرد: این شورا در رابطه با داروهای جدیدی که در بازار ایران مجاز خواهند شد که برای درمان مورد استفاده قرار گیرند، تصمیم گیری می کند.

 

نیکفر ادامه داد: همچنین شرکت های دارویی که می خواهند اقدام به ثبت دارو برای تولید یا واردات دارو انجام دهند و یا به هر نحوی دسترسی مجازی که می خواهند داشته باشند بر اساس این فهرست ایجاد می شود.

 

معاون تحقیق و توسعه سازمان غذا و دارو اظهار داشت: این شورا با دانش های جدیدی که در دنیا به وجود آمده پیش رفته و ما قدرت خرید مردم را در اضافه کردن دارو به فهرست در نظر گرفته ایم.

 

وی با بیان اینکه این دانشی است که در کشورهای پیشرفته مورد استفاده قرار می گیرد، افزود: ایران کشوری است که در منطقه این دانش را به صورت بومی و با متخصصانی که در دانشگاه های خودمان پرورش دادیم توانسته نهادینه کند و از این دانش بهره گرفته ایم.

 

نیکفر اذعان داشت: امیدواریم با برگزاری چنین کارگاه هایی از پیشرفت های جدید دنیا بهره مند شویم و هرچه بیشتر بتوانیم دسترسی کارآمدتر و عادلانه تری به داروهای جدید برای بیماران در ایران ایجاد کنیم.

 

وی با بیان اینکه هر دارویی که در دنیا متولد می شود و به کاهش رنج و درد بیمار کمک می کند یک کد دریافت می نماید، اذعان داشت: در هیچ کشوری همه داروها مجاز به استفاده نیستند و در چهارچوب سیاستگذاری های موجود در آن کشور در فهرست قرار می گیرند.

                    

نیکفر ادامه داد: هر کشور با توجه به چهارچوب سیاستگذاری های دارویی خود تصمیم می گیرد که چرا داروهایی را باید در بازار دارویی داشته باشد و همچنین تعهد می کند برای تامین و در دسترس قرار دادن و اینکه بتواند نظارت کند به داروها که اثربخش بوده و عارضه جانبی نداشته و کیفیت مناسبی داشته باشد.

 

دبیر شورای بررسی و تدوین داروهای ایران تصریح کرد: هر کشور باید بر اساس منابع و بودجه هایی که در دسترس دارد بهترین انتخاب را در بخش دارو داشته باشد.

 

وی با اشاره به اینکه طبق آنچه در دنیا گفته می شود وجود ۱۸ تا ۲۲ درصد از کل داروهای ثبت شده در هر گروه درمانی یک وضعیت خوب تلقی می شود، تصریح کرد: حال آن که ما 50 درصد داروهای ثبت شده سرطان در دنیا را در ایران داریم که این وضعیت بسیار عالی است.

 

نیکفر خاطرنشان کرد: نگاهی که شاید وجود دارد این است که داروهای سرطانی کمتر در اختیار بیماران ایرانی قرار می گیرد که این نگاه ناشی از آن است که این بیماری علاج ناپذیر است پس انتظار بیماران سرطانی این است که هر امیدی در دنیا به دست می آید باید دسترسی به آن هم وجود داشته باشد.

 

وی تصریح کرد: با وجود چنین کارگاه هایی می توانیم از مدل های جدیدی استفاده کنیم برای اینکه داروهایی حتی گران به نوع کارآمد در اختیار بیماران قرار دهیم.

 

نیکفر در خصوص برقراری عدالت دارویی در کشور اذعان داشت: بهره گیری از دانش های جدید می تواند به ما کمک کند تا بتوانیم منابع محدود کشور را به درستی مدیریت کنیم.

 

معاون تحقیق و توسعه سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: آموزش برای کودکان، دادن امید به زندگی به کودکان با انجام واکسیناسیون، اعمال رفتارهای بهداشتی و تغییر نحوه زندگی از جمله مواردی است که می تواند در کاهش میزان بیماری در کشور موثر باشد.

 

دبیر شورای بررسی و تدوین داروهای ایران با بیان اینکه بهداشت یکی از شاخصه های سیاستگذاری در نظام سلامت است، یادآور شد: باید از دانش های جدید و تجاربی که دیگران در سایر کشورها داشتند، استفاده کنیم.

 

وی بیان داشت: باید از شرایطی که به وجود آمده استفاده کنیم و در نهادهای سیاستگذار کمک کنیم که روش در اختیار قرار دادن دارو در اختیار بیماران کارآمدتر و عادلانه تر شود.

 

نیکفر با بیان اینکه در حال تدوین مسیرهای دارودرمانی هستیم، اذعان داشت: گروه بندی ها انجام شده و در جاهایی که دارو و مولکول مناسبی نداریم اولویت بندی شده اند و در گروه هایی که هیچ دارویی وجود ندارد و بیماران به آن نیاز دارند در اولویت قرار گرفته اند و برنامه هایی در این راستا در دست تدوین و انجام داریم.

 

 

 

 

کد خبر 480459

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha