حجت الاسلام يزدان جهاندار لاشكي، امام جمعه شهر پول كجور نويسنده كتاب دو جلدي «فرزانگان كجور، ستارگان پور نور» ، امروز (27مرداد) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري شبستان در ساري گفت: اولين روز ذي القعده همزمان با ولادت حضرت معصومه(سلام الله عليها) و يازدهم اين ماه مصادف با ميلاد امام رضا(عليه السلام) است.
وي افزود: از 1-11 ذي الحجه به دهه كرامت، نامگذاري شده كه كرامت يكي از ويژگي هاي كريمه اهل بيت حضرت معصومه(سلام الله عليها) است به معناي بخشنده، بزرگ و بزرگوار كه آن حضرت براي امام رضا(عليه السلام) مانند حضرت زينب(عليها السلام) براي امام حسين(عليه السلام) بود.
حجت الاسلام جهاندار لاشكي اظهار كرد: دختران حضرت موسي بن جعفر(عليه السلام) به خاطر سخت گيري ها و تحت فشار بودن توسط حكومت زمان يعني بني عباس و همچنين نبود هم شان و كفوي براي آنها، ازدواج نكردند.
وي بيان كرد: حضرت معصومه(سلام الله عليها) از مدينه به خاطر برادر خود حضرت امام رضا(عليه السلام)، راهي ساوه و سپس قم شد كه با ساكن شدن در «بيت النور قم»، بيمار شد و رحلت كرد.
حجت الاسلام جهاندار لاشكي ابراز كرد: حضرت امام رضا(عليه السلام) در سال 201 هجري، دو سال به اصرار و اجبار مامون عباسي در مشهد، زندگي كرد.
وي گفت: آن حضرت، وليعهدي را به شرط آنكه در عزل و نصب ها، دخالتي نداشته باشد به اصرار مامون و حفظ جان خويش، پذيرفت.
حجت الاسلام جهاندار لاشكي اظهار كرد: ثامن الحجج(عليه السلام)، امام غريب الغربا و دور از وطن بود از لحاظ ظاهري كه حتي به نام آن بزرگوار، سكه ضرب مي كردند اما در باطن، تحت فشار و ظلم قرار داشت.
وي بيان كرد: امام شناسي از اصول دين است كه در آيه 59 سوره نساء به امامت، اشاره شده و در آيه 23 سوره شوري، محبت به خاندان اهل بيت (عليهم السلام)، واجب است.
حجت الاسلام جهاندار لاشكي با اشاره به اينكه امامت از اصول دين است كه شيعيان به آن اعتقاد دارند، تصريح كرد: اين مقام، عرشي و ملكوتي است.
وي ابراز كرد: در زيات جامعه كبيره از امام هادي(عليه السلام) به 500 ويژگي امام، اشاره شده كه مي توان آن را دايره المعارف امام شناسي ناميد.
حجت الاسلام جهاندار لاشكي گفت: پيامبران و امامان، واسطه فيض الهي و وسيله اي براي كسب اين فيض بين خدا و بندگان و همچنين بندگان و خدا هستند كه در آيه 35 سوره مباركه مائده به اين مهم، اشاره شده است.
وي با اشاره به اينكه در آيه 35 سوه نور كه خدا، نور آسمان ها و زمين است و پيامبران و امامان نيز نور هستند، اظهار كرد: فقط مرقد مطهر حضرت امام رضا(عليه السلام) در ايران و شهر مقدس مشهد قرار دارد كه از اين شهر به عنوان پايتخت معنوي ايران، ياد مي شود كه دلدادگان و عاشقان بسياري از سراسر جهان و حتي غير مسلمانان به اين شهر سفر مي كنند و كسب فيض مي نمايند.
حجت الاسلام جهاندار لاشكي بيان كرد: برگزاري جشنواره ها براي امام رضا(عليه السلام)، كار بسيار خوب و پسنديده است و جاي تقدير از متوليان اين مهم دارد كه كار فرهنگي و هنري در قالب و راستاي امام شناسي، امام رضاشناسي است كه عشق و دلدادگي و علاقه خود را به امام رضا(عليه السلام) در قالب نوشته و پيام، ابراز مي كنند.
وي ابراز كرد: اينگونه جشنواره ها براي تمام اقشار جامعه نظير فرهيختگان، نخبگان، دانشمندان و ... حتي براي جوانان، مفيد و لازم است.
حجت الاسلام جهاندار لاشكي درباره عصر تكنولوژي و نوشتن نامه در اين عصر، گفت: هر چند كه اكنون عصر تكنولوژي است اما اين عصر، منافاتي با برگزاري جشنواره براي امام رضا(عليه السلام) در قالب نامه ندارد زيرا حتي افرادي كه آشنايي كمتر با فضاي مجازي و رايانه دارند مي توانند در اين جشنواره شركت كنند.
وي با اشاره به دلنوشته خود«الهي! به حق امام رضا(عليه السلام) در آن فضا يعني ديوان قضا، قلم رضا بر پرونده اعمال ما بكش.»، اظهار كرد: مقام امام رضا(عليه السلام)، بسيار بزرگ و از همه بالاتر است زيرا مقام رضا، رسيدن به مقام رضايتمندي است كه برتر از ماديات و بهشت است.
حجت الاسلام جهاندار لاشكي بيان كرد: ملاهادي سبزواري، صاحب منظومه در فلسفه بيتي دارد كه معناي دومين مصراع آن اينگونه است «كه صاحب مقام رضا هر آنچه كه قضا و قدر خدا كرد به آن، اعتراضي نكرد».
وي درباره دهه كرامت و اهميت اين دهه، ابراز كرد: انسان به طور فطري و همچنين بنابر آيه 70 سوره اسراء، كريم است كه كرامت را بايد از بالقوه بودن به بالفعل، تبديل كنيم.
حجت الاسلام جهاندار لاشكي به آيه 13 سوره حجرات اشاره كرد و افزود: گرامي ترين شما نزد خدا باتقواترين شما است كه انسان با تقوا به كرامت مي رسد و از بالقوه بودن به بالفعل و به شخص باكرامت، نائل مي شود.
وي تصريح كرد: حضرت معصومه (سلام الله عليها) به خاطر امام زمان خود، اطاعت از وي و ولايتمداري از مدينه راهي مشهد شد هر چند كه به اين شهر مقدس نرسيد اما كرامت، بخشندگي و ولايتمداري را به بهترين شكل، نشان داد.
نظر شما