« اقتصاد مقاومتی » تنها راه حلّ اقتصادی کشور/ بازفنآوری مهّم تر از غنی سازی

خبرگزاری شبستان: استاد دانشگاه امام صادق علیه السلام در نشست تخصصی بررسی مفاد متن برجام که شامگاه روز گذشته در مسجد مهدویه آزادگان برگزار شد، به اهمیت بازفنآوری تاکید و راه حل رشد اقتصادی کشور را اقتصاد مقاومتی خواند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، نشست تخصصی مفاد متن برجام در مسجد مهدویه آزادگان در کرج با حضور دکتر حمید عبدالملکی، استاد دانشگاه امام صادق علیه السلام، دکتر محمد جواد کولیوند، نماینده مردم استان البرز در مجلس شورای اسلامی، جمعی از نخبگان و اساتید دانشگاهی شامگاه روز گذشته برگزار شد.

 

در ابتدای نشست استاد دانشگاه امام صادق علیه السلام « اقتصاد مقاومتی » را تنها راه حل رشد اقتصادی کشور خواند، و با اعتقاد بر این اصل که ایران می تواند با این باور قدرت سوم اقتصادی جهان باشد، تصریح کرد: در جریان اقتصاد مقاومتی 2 مولفه نخست تقویت تولید ملی، دوم تقویت فرهنگ جهادی در رشد اقتصادی کشور موثر است.

 

تاثیر جریان مذاکرات در اتلاف وقت اقتصادی ایران

 

در ادامه مولف کتاب اقتصاد مقاومتی با نظر بر این مهم که امروز در جریان مذاکرات فرصت ما در حال تمام شدن است، توضیح داد: امروز این ضرورت وجود دارد، که باید وقت بگذاریم که در جریان مذاکرات چه می گذرد.

 

به گفته این پژوهشگر، احتمال حذف تحریم های اقتصادی در نتیجه مذاکرات بسیار کم است، در حالی که عمده ترین اهداف ما در مذاکرات رفع تحریم های غیر قانونی وضع شده علیه ایران است.

 

تحریم های غیر قانونی علیه ایران در مفاد برجام به یکباره لغو نخواهد شد

 

وی با بیان این نکته که تحریم ها تنها 20 درصد به ما فشار وارد کرده است، به متن 150 صفحه ای برجام اشاره کرد و تصریح کرد: در خصوص تحریم ها طی 85 صفحه صحبت شده است، اما در عمل و در مصوبات این تحریم های غیر قانونی علیه ایران به یکباره حذف نخواهد شد.

 

دکتر عبدالملکی با برشمردن بخش های مفاد متن مذاکرات برجام عنوان کرد: بحث همکاری های صلح آمیز، بحث کمیسیون مشترک که با هشت عضو به این معنی که این کمیسیون با رأی پنج تن هرچه تصویب کند لازم الاجرا است، هم چنین مضمون بازرسی های فراتر از پروتکل به کمیسیون مشترک اجازه می دهد بازجویی از دانشمندان هسته ای را انجام دهد، مغایر با نظر مقام معظم رهبری در خصوص عدم اجازه بازرسی و بازجویی از دانشمندان هسته ای است، که در این جا باید گفت 2 شهید انرژی هسته ای ما را به همین عنوان شناسایی و به شهادت رساندند.

 

این استاد دانشگاه افزود: از مهم ترین تعهدات ایران در برجام عبارتند از: مکان غنی سازی، تعداد سانترفیوژ ها، سقف غنی سازی، نوع سانترفیوژ، تحقیق و توسعه ، جمع آوری سانترفیوژها، تاسیسات فردو، تاسیات اراک، تاسیسات آب سنگین، بازفرآوری، بازرسی ها و پذیرش قطعنامه است.

 

ایران در مذاکرات به حق انرژی هسته ای دست نیافت

 

به گفته این پژوهشگر و محقق سیاسی ، در مفاد مذاکرات حقوق هسته ای ما تثبیت نشده و حق بازفنآوری که به دلیل اتمام اورانیوم طبیعی در جهان از غنی سازی مهم تراست، بارها از ما سلب شده است.

 

وی خاطرنشان کرد: صفحه 9 متن برجام در خصوص بازپروری صحبت می کند، لغو صریح بازفنآوری در ژنو، لوزان و امروز در مفاد متن برجام آمده است.

 

عدم تصریح اجازه غنی سازی پس از ۱۵ سال

 

وی با نظر بر عدم تصریح اجازه عملیات آزاد پس از دوره محدودیت 15 ساله بیان کرد: در مفاد مذاکرات هسته ای حقوق هسته ای ایران به رسمیت شناخته نشد، و با ترسیم محدودیت های 15 ساله اجازه عملیات آزاد تصریح نشده و در بسیاری از موارد بر الی ابد تاکید شده است.

 

در این نشست تخصصی استاد دانشگاه امام صادق علیه السلام با بهره گیری از پاورپوینت متن اصلی مفاد مذاکرات و مهم ترین مصوبات را از متن اصلی مورد بررسی قرار داد.

 

کد خبر 479814

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha