به گزارش خبرنگار تلویزیون شبستان، مراسم تجلیل از عوامل سریال «پایتخت ۴» عصر یکشنبه ۲۵ مردادماه با حضور «محمودرضا تخشید» مدیرکل امور نمایش سیما، «محمد احسانی» مدیر شبکه یک سیما، «رحمان سیفی آزاد» مدیر گروه فیلم و سریال شبکه یک، حجت الاسلام محمدرضا زائری، حجت الاسلام سیدمصطفی میرلوحی، سیروس مقدم کارگردان، الهام غفوری تهیه کننده، خشایار الوند نویسنده، محسن تنابنده، احمد مهرانفر، ریما رامین فر، هومن حاجی عبداللهی، محمدرضا علیمردانی، بازیگران مجموعه «پایتخت» برگزار شد. اجرای این مراسم بر عهده سیدعلی ضیاء بود.
احسانی: مضامین مذهبی و معنوی در «پایتخت» گل درشت بیان نشد
«محمد احسانی» مدیر شبکه یک سیما در سخنانی گفت: سریال هایی که به سری های دوم، سوم و چهارم می رسند هم با فرصت هم با تهدید رو به رو هستند. مخاطبانی که این آثار پیدا می کنند نوعی فرصت است. از طرف دیگر تهدیدی هم پیش می آید. به طور مثال در مقطعی، عوامل سازنده سریال «پایتخت» تردید داشتند که سری چهارم این مجموعه را بسازند یا خیر و فکر می کردند که شاید نوعی ریسک باشد. با این حال با لطف خداوند و زحماتی که دوستان کشیدند این کار که قرار بود در نوروز به پخش برسد به جدول زمانی ماه رمضان رسید.
وی درباره موضوع سریال نیز بیان کرد: مضامین مذهبی و معنوی با توجه به پخش در ماه رمضان در سریال قرار داده شد و تلاش عوامل بر این بود که این مضامین به صورت گل درشت بیان نشود. مجموع این تصمیم گیری ها سخت بود و خوشبختانه با همه این احوال سری چهارم مجموعه «پایتخت» هم مورد توجه قرار گرفت.
مدیر شبکه یک در پایان سخنان خود اظهار کرد: آثاری مثل سریال «پایتخت» از دو طرف مورد نوازش قرار می گیرد و البته دوستان ما هم انتقادات را نسبت به سریال شنیده اند و در آثار بعدی به کار خواهند برد و امیدوارم که ما در آینده شاهد کارهای بهتری از این تیم باشیم. از مدیران قبلی شبکه یک سیما به ویژه آقای فرجی تشکر می کنم زیرا سه قسمت از سریال پایتخت در دوره قبل انجام شد و یک قسمت به ما ارث رسید و همه دوستان زحمت کشیدند.
زائری: «پایتخت» به متن طبیعی زندگی متوسط مردم نزدیک شد
حجت الاسلام زائری در ابتدای این مراسم گفت: موضوعات مختلفی در سریال «پایتخت» وجود داشت و دیدیم که کارگردان و تهیه کننده این سریال با پرداختن به برخی موضوعات چگونه از دو طرف مورد نوازش قرار گرفتند. متاسفانه در کشور ما دست هایی در کار است تا فضایی دو قطبی ایجاد کنند. این دست ها در سیاست، مسائل فرهنگی و اجتماعی دیده می شود. در این مجوعه تلویزیونی از موضوع سن تکلیف و دیگر مسایل و دغدغه هایی سخن گفته شده بود که تلویزیون کمتر به آن پرداخته است.
وی افزود: تلویزیون این ظرفیت را دارد که به این مسائل بپردازد و سریال «پایتخت» این موضوع را نشان داد که میتوان هنرمندانه و با صداقت و صراحت موضوعات مختلف را بررسی کرد.
زائری، به سریال هایی که معمولا تنها به نمایش اماکن مذهبی اکتفا می کنند، اشاره کرد و توضیح داد: در این سریال اتفاق بزرگی رخ داد و «پایتخت» به متن طبیعی زندگی متوسط مردم نزدیک شد. فاجعه ای که برخی از سریال های تلویزیونی و بدتر از آن آگهی های بازرگانی دارد این است که یک فضای غیر واقعی زندگی مردم را در قاب تلویزیون برای مخاطبان ترسیم می کند و اتفاقا بسیاری از طلاق ها، بدحجابی ها و مشکلات اخلاقی نشات گرفته از آگهی های تلویزیون و برخی از سریال ها است زیرا نوعی توهم غلط و نادرست را در ذهن مخاطبان و مردم ایجاد می کند. در حقیقت این آگهی های بازرگانی مسبب این مشکلات است. ما در این سریال مسئولیت تلویزیون نسبت به مخاطب عام را بیشتر می بینیم. صدا و سیما فقط برای تهران و آن هم برای بخشی از این شهر نیست. صدا و سیما باید به تنوع و گستردگی مخاطب توجه کند. ما از پول بیت المال فقط برای قشری خاص از مردم سریال می سازیم و این خیانت به مردم است که خوشبختانه این اتفاق در سریال «پایتخت» رخ نداد.
وی خاطرنشان کرد: اگر اثری با حفظ چارچوب ها توانست با مخاطب ارتباط برقرار کند ارزش دارد و بر این اساس استقبال مخاطبان نشان دهنده موفقیت این سریال است. این سریال نه تنها مخاطب را آزار نمی دهد بلکه استقبال مردم از آن نشان داد که آرامش دهنده هم بوده است و این استقبال عمومی از سریال ها خودش به نوعی یک شاخص تعیین کننده است.
تاکید میرلوحی بر تاثیر بیشتر یک اثر هنری از ساعتها تبلیغ و سخنرانی
حجت الاسلام سیدمصطفی میرلوحی درباره تاثیر آثار هنری در انتقال مفاهیم گفت: بارها دیده ایم که یک جمله یا یک اثر هنری می تواند تاثیری بیشتری از ده ها ساعت تبلیغ و سخنرانی داشته باشد و چه بسا باعث شود که یک میلیون نفر به نماز جماعت بروند، روزه بگیرند و یا در مسائل این چنینی با تاثیر از سریال اقدام کنند که این مسائل با هنر امکان پذیر می شود.
وی با بیان اینکه ائمه اطهار (ع) تشویق زیادی نسبت به شعرا داشتند، اظهار کرد: هنر، شعر و در عصر ما سینما و تلویزیون با مخاطبان ده و صد میلیونی سر و کار دارند و تاثیر این هنرها بیشتر آشکار می شود.
میرلوحی خاطرنشان کرد: خداوند به هر کسی با توجه به توانایی های وی فرصت می دهد، گاهی شخص در روز قیامت با خود می گوید کاش فلان کار را انجام می دادم. خدا به هنرمندان هم موقعیتی را داده است تا بتوانند حقیقتی را در چشم صدها نفر برجسته سازند و روز قیامت از این هنر سوال می شود.
خمسه: به خاطر مردم از خانوادهام زدم
در ادامه مراسم، از بازیگران سریال به صورت گروه گروه دعوت شد تا سخنانی ایراد کنند. الهام غفوری، سیروس مقدم، علیرضا خمسه، احمد مهران فر و هومن حاجی عبداللهی در دور اول روی صحنه رفتند و علیرضا خمسه در ابتدا عنوان کرد: هیچ چیز زیباتر از این نیست که انسان مورد قدردانی قرار بگیرد. یکی از افتخارات من حضور در گروهی است که در راس آنها الهام غفوری به عنوان تهیه کننده، سیروس مقدم و محسن تنابنده بودند و این چهارمین سالی است که با این گروه باتجربه، انسان های صمیمی و دوست داشتنی کار می کنم.
وی با اشاره به سخنان حجت الاسلام زائری که بعضی از سریال ها را پروژه های راحتی توصیف کرد که زحمتی برای آنها کشیده نمی شود، بیان کرد: این سریال برخلاف دیگر کارهایی که تاکنون داشتم بسیار سخت بود. در سریال های دیگر همان طور که آقای زائری گفت لوکیشن نزدیک منزلم بود، راحت می رفتم و در اعیاد و مناسبت ها در کنار خانواده ام بودم اما در «پایتخت ۴» از ایامی که باید در کنار خانواده می بودم، زدم.
بازیگر نقش باباپنجعلی خاطرنشان کرد: با این پروژه نتوانستم در ایام عیدها در کنار خانواده باشم؛ با این حال این دوری به خاطر مردم بود و من به خاطر مردم از خانواده زدم حالا هم این انرژی را از مردم دارم.
مقدم: تلویزیون نباید سریال بیکیفیتی که مخاطبی ندارد پخش کند
سیروس مقدم نیز با اشاره به سخنان محمدرضا زائری، در سخانی گفت: صحبت های آقای زائری و دیگران یک سوال را برای من ایجاد کرد و آن، این است که مگر قرار است تلویزیون و تیم های سازنده کار بی کیفیت بسازند که یک کار باید مورد توجه قرار بگیرد. هر تیمی دوست دارد بهترین اثر خود را بسازد، هر کارگردانی می خواهد بهترین کارش را جلوی دوربین ببرد و هر بازیگری سعی می کند بهترین نقش خود را ایفا کند. درواقع ما یا نباید وارد مسیری شویم و یا باید به بهترین شکل کار خود را انجام دهیم. تلویزیون ما نباید سریال بی کیفیت که مخاطبی ندارد پخش کند چراکه وظیفه ما سرگرمی است.
وی در مورد تقدیرها نیز اظهار کرد: ترجیح می دهم از مردم تقدیر و تشکر صورت بگیرد، از مخاطبانی که باعث می شوند سریال «پایتخت» دوام داشته باشد و اگر سری چهارم آن ساخته شد به این دلیل بود که مردم خواستند و همچنین مدیران فرهنگی سازمان صداوسیما که لبیک گفتند.
رامینفر: گروه «پایتخت» مطلقا کم فروشی نمیکند
ریما رامین فر، بازیگر نقش هما، نیز در سخنان کوتاهی بیان کرد: من افتخار می کنم در این چند سال عضو این گروه بودم. همان طور که آقای زائری گفت این گروه مطلقا کم فروشی نمی کند و من خوشحالم که این سری از سریال «پایتخت» هم با رضایتمندی مردم همراه شد.
خوشحالی ارسطو از دیدن همسر چینی سابقش
احمد مهرانفر نیز گفت: فرصتی شد تا این جمع دوباره یکدیگر را ببینند و من اینجا از سیروس مقدم و الهام غفوری تشکر می کنم که باز هم به من لطف کردند. من از این دو نفر تشکر می کنم چون در پشت صحنه زحمت زیادی کشیدند.
بازیگر نقش ارسطو با بیانی طنز به همسر چینی خود در سریال اشاره و بیان کرد: من خوشحالم که همسر سابقم خانم چوچانگ را اینجا می بینم و همچنین ممنونم که برادر زن های مرا هم به اینجا دعوت کردید چون دلم برایشان تنگ شده بود.
هومن حاجی عبداللهی نیز بیان کرد: ما نان به هم قرض نمی دهیم اما من باید از تیم سازنده مخصوصا الهام غفوری و سیروس مقدم تشکر کنم. تشکری هم باید داشته باشم از عوامل این سریال که در روزهایی گرمی که من می بایست در ماشین شاسی بلند زیر باد کولر می نشستم بچه ها در زیر گرمای آفتاب زحمت می کشیدند.
به گزارش شبستان، سپس در دور بعدی محسن تنابنده، هدایت هاشمی، سارا و نیکا دو بازیگر کودک سریال، محمدرضا علیمردانی، نسرین نصرتی و همچنین منگ هان ژانگ بازیگر نقش چوچانگ روی سن آمدند.
تنابنده تنها به جمله ای مختصر اکتفا کرد و گفت: من از دوستانی که این برنامه را تدارک دیده اند ممنون هستم و فکر می کنم تمام حرف هایی را که خودم و تیم سازنده قصد داشتیم بیان کنیم در سریال گفته شده است.
محمدرضا علیمردانی نیز درباره حضور خود عنوان کرد: ابتدا که به جمع عوامل «پایتخت» شدم حس خوشایندی داشتم چون به دوستان قدیمی خود رسیده بودم. این یک خوشحالی و حسی عالی است که امیدوارم تداوم پیدا کند و من این شایستگی را داشته باشم که در کنار این تیم باقی بمانم.
بازیگر نقش چوچانگ که به قول خود فارسی را دست و پا شکسته حرف می زد ابتدا به شوخی بیان کرد: من که مرده هستم و احتمالا اینجا روحم حضور دارد. من از همکاری با این گروه لذت بردم و تجربه ها و خاطرات خوبی بدست آوردم. زمانی هم که به چین می رفتم دایم از این خاطرات برای دوستان و آشنایان خود تعریف می کردم.
در بخش پایانی این مراسم از عوامل سریال تجلیل شد که بخشی از آن با اجرای هومن حاجی عبداللهی همراه بود.
نظر شما