به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری مدیر حوزههای علمیه کشور، امروز (25 مرداد) در دیدار اعضای شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت در کشور، عنوان کرد: پیامبر گرامی اسلام (ص) به مسلمانان توصیه کرده است که هر زمان اهل بیت (ع) در مسائل مختلف اجتماعی حرکت کردند، شماهم دنباله رو آنان باشید و در جایی که سکوت کردند، شما همه همان روش را دنبال کنید.
مدیر حوزههای علمیه کشور اظهار داشت: سیری که اهل بیت (ع) در زندگی ترسیم میکنند، جز هدایت مسیر دیگری نیست و سبقت و یا عقب ماندن از ایشان، موجب ضلالت و خسران میشود.
فعالیتهای فرهنگی موجب روزمرگی در دستاندرکاران نشود
آیت الله حسینی بوشهری بیان داشت: برنامههای دهه کرامت سال به سال رونق بیشتری به خود میگیرد و ما شاهد کارها و نوآوریهای جدید در ترویج مکتب اهل بیت (ع) هستیم که قابل تقدیر است.
وی با بیان چند نکته در پیشبرد فعالیتهای مذهبی و فرهنگی، گفت: زمانی که فعالیتی به مدت چند سال ادامه مییابد، ممکن است که دستاندرکاران پس از چند سال احساس روزمرگی نسبت به آن فعالیت داشته باشند.
مدیر حوزههای علمیه کشور تصریح کرد: روزمرگی آفت کارهاست، پس سعی کنید دچار روزمرگی نشوید و این فعالیت فرهنگی برای شما عادی نشود.
لزوم نوآوری در فعالیت های فرهنگی
آیت الله حسینی بوشهری یادآور شد: شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت میتواند افراد جدیدی وارد فعالیتهای خود کند و با تشکیل اتاق فکر، از نظرات و برنامه ریزیهای آنان استفاده کند.
وی با بیان این که در فعالیتهای فرهنگی نوآوری داشته باشید، عنوان کرد: در نوآوری، قالب جدیدی ارائه میشود، اما باید توجه داشت که استحکام و ثبات کار حفظ شود.
لزوم تشکیل مجموعه ارزیاب در فعالیتهای فرهنگی
مدیر حوزههای علمیه کشور افزود: در فعالیتهای فرهنگی و مذهبی، تشکیل یک مجموعه ارزیاب موثر خواهد بود تا برنامهها و مراسمی که در مناسبتهای مختلف برگزار میشود را مورد ارزیابی قرار دهند.
آیت الله حسینی بوشهری اظهار داشت: مقام معظم رهبری (مد ظله) نوروز هر سال شعاری را مطرح میکنند که این شورا میتواند متناسب با شعار سال، موضوعاتی را از کلام نورانی اهل بیت (ع) استخراج کند و در دستور کار خود قرار دهد.
فعالیتهای مذهبی و فرهنگی حالت مردمی داشته باشد
وی با بیان این که فعالیتهای مذهبی و فرهنگی حالت مردمی داشته باشد، گفت: ما تجربه خوبی از کارها و فعالیتهای دستوری و تشریفاتی نداریم و اگر کاری جنبه دستوری پیدا کند، به نتیجه مطلوب نمی رسد.
مدیر حوزههای علمیه کشور یادآور شد: جاذبه ای که بین مبلغان و مردم در گذشته وجود داشت، متأسفانه امروز وجود ندارد، زیرا مبلغان در گذشته مردمی بودند، اما امروز از سوی دستگاهی خاص اعزام میشوند، بنابراین اگر در برنامههای خود اعزام مبلغ دارید، آنچنان رغبت در میان مردم ایجاد کنید که خودشان درخواست مبلغ بدهند.
فعالیتهای دهه کرامت باید نسبت به سالهای گذشته دوچندان شود
آیت الله حسینی بوشهری تصریح کرد: فعالیتهای دهه کرامت باید نسبت به سالهای گذشته دوچندان شود، زیرا دشمن قصد دارد تا محبت اهل بیت (ع) را از مردم بگیرد.
وی افزود: جنایاتی که گروههای تکفیری و از جمله داعش در کشورهای مسلمان انجام میدهد، نشانگر عمق بغض و کینه دشمن نسبت به اهل بیت (ع) است، به طوری که این اعمال را با عقیده انجام میدهند، بنابراین ما باید محبت اهل بیت (ع) را در نسلهای بعد نهادینه کنیم.
مدیر حوزههای علمیه کشور تصریح کرد: صدا و سیما و همچنین رسانه بیشتر باید در خدمت اهل بیت باشد، زیرا امروز رسانه بلندگویی برای نظام جمهوری اسلامی ایران و همچنین بلندگویی برای اهل بیت (ع) است.
خاستگاه انقلاب اسلامی، مکتب اهل بیت (ع) است
آیت الله حسینی بوشهری تأکید کرد: انقلاب اسلامی در صورتی میتواند گامها را استوار بردارد که پشتوانهاش رضایت اهل بیت (ع) و به ویژه امام زمان (عج) باشد.
وی با بیان این که خاستگاه انقلاب اسلامی، مکتب اهل بیت (ع) است، گفت: امروز رمز ماندگاری انقلاب اسلامی ایران به خاطر داشتن عقبه سنگین قرآن کریم و اهل بیت (ع) است.
فعالیتهای فرهنگی باید ارتباط ماندگار با مخاطب داشته باشد
مدیر حوزههای علمیه کشور عنوان کرد: برخی فعالیتهای فرهنگی مذهبی باعث ایجاد ارتباط گذری و مقطعی با افراد میشود، در حالی که فعالیتهای فرهنگی باید ارتباط ماندگار با مخاطب داشته باشد.
آیت الله حسینی بوشهری افزود: شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت میتواند سامانه ای تعریف کند که با مخاطبین خود ارتباط ماندگار برقرار کند، این روش باعث می شود که این مجموعه در سراسر کشور شناخته شود و به مرور زمان باعث تقویت محبت اهل بیت (ع) در افراد می شود.
نظر شما