خبرگزاری شبستان// خرم آباد، مسجد مامن و پناهگاه انسان ها و مکان عبودیت است که از صدر اسلام تاکنون کارکردهای عبادی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، آموزشی و... داشته است.
فىِ بُیُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَن تُرْفَعَ وَ یُذْکَرَ فِیهَا اسْمُهُ یُسَبِّحُ لَهُ فِیهَا بِالْغُدُوِّ وَ الاَْصَال ِرِجَالٌ لَّا تُلْهِیهِمْ تجَِارَةٌ وَ لَا بَیْعٌ عَن ذِکْرِ اللَّهِ وَ إِقَامِ الصَّلَوةِ وَ إِیتَاءِ الزَّکَوةِ...) در خانههایی که خداوند به تعظیم و بزرگداشت آن فرمان داده و بردن نام خویش درآن را خواسته است؛ مردانی یافت میشوند که صبحگاهان و شامگاهان خدا را تسبیح میگویند. هیچ تجارت و معاملهای آنان را از یاد خداوند و بپای داشتن نماز و پرداخت زکات باز نمیدارد....
مسجد همواره مشعل هدایت بشریت و نشانه توجه به ارزشهای والای انسانی و محل طرد آلایشهای مادی است.
مسجد در اسلام، قلب تپنده حیات و پیوندگاه آسمان به زمین است، از نخستین سدهی ظهور دین مبین اسلام، «مساجد» به عنوان شاخصترین و بارزترین نهادهای اسلامیت تجلی یافتند.
همواره مساجد کانون بسط و توسعه فرهنگ غنی اسلام بوده و بسیاری از فعالیتهای فرهنگی مسلمانان در مسجد انجام می شود. به طور کلی پایگاه فرهنگی جهان اسلام از مساجد شکل گرفته و هسته اولیه فعالیتهای فرهنگی دین مبین اسلام در مساجد تشکیل شده است.
آشکار است که در دام دسیسه های دشمنان گرفتار شدن نتیجه فاصله گرفتن از مسجد و فرهنگ دینی است و نخستین گام در سقوط فرهنگ هاست.
مساجد به عنوان پایگاه های دینی نقش محوری در تقویت فرهنگ عمومی جامعه، اتحاد و شکلگیری روابط اجتماعی مسلمانان دارد که این موضوع باید به صورت جدی مورد توجه مسئولان و خانواده ها قرار گیرد.
ائمه جمعه مساجد باید نقش خود را در جامعه حفظ کنند
حفظ جایگاه ائمه جماعت در مساجد موجب تقویت کارکردهای مسجد و تقویت فرهنگ دینی در جامعه می شود.
حجت الاسلام سید علی موسوی، مسئول دفتر شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان لرستان، گفت: روحانیون مسقر در مساجد رئیس طبیعی مسجد هستند و بر هیئات امنا و موسسین مقدم هستند.
وی افزود: روحانیون می بایست نقش و جایگاه خود را در مسجد حفظ کنند و اجازه ندهند دیگران در خصوص مسجد تصمیم بگیرند چرا که تصمیم غیر کارشناسی می تواند در ایجاد آسیب موثر باشد.
حجت الاسلام موسوی، اظهار داشت: تصمیم های دیگر فعالان مسجد نیز قبل از اجرایی شدن باید به تایید امام جماعت مسجد برسد.
وی با تاکید به اینکه جایگاه ائمه جمات باید در مساجد حفظ شود، ادامه داد: متاسفانه امروز برخی از ائمه جماعت امورات را به سمت هیات امنای مسجد یا افراد دیگر سپرده اند.
حجت الاسلام موسوی، بیان کرد: سپردن امور مسجد به دست دیگران موجب از بین رفتن جایگاه امام جماعت شده و همچنین موجب اعمال برنامه های سلیقه ای در مساجد می شود.
امام جماعت باید برای جذب جوانان و نوجوانان به مسجد برنامه داشته باشد
مسئول دفتر شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان لرستان، عنوان کرد: امام جماعت نباید تنها به اقامه نماز در مسجد اکتفا کند، بلکه باید برای جذب نمازگزار برنامه داشته باشد.
وی اظهار داشت: امام جماعت باید از ظرفیت کانون های فرهنگی وهنری، پایگاه های مقاومت و مراکز فرهنگی مساجد که زیرساخت های فرهنگی هستند، برای تقویت ظرفیت مساجد بهره گیرد.
مسئول دفتر شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان لرستان، ابراز کرد: زیرساخت های فرهنگی مساجد، ظرفیتی برای جذب جوانان و نوجوانان به مساجد و تقویت رابطه والدین کودکان ونوجوانان به مساجد بهره گرفته شود.
ائمه جماعت مساجد برای جذب جوانان به مساجد برنامه ریزی کنند
حجت الاسلام حسین دولتشاهی، کارشناس مسائل فرهنگی، نیز در این خصوص گفت: روحانی باید برای جذب جوانان فعالیت کنند.
وی، با تاکید بر ضرورت تقویت فضای معنوی مساجد، افزود: جهت تحقق این مهم و تلاش برای جذب جوانان و نوجوانان به مساجد باید برنامه ریزی محکم شود.
اوقات فراغت فرصتی برای تقویت فرهنگ دینی در جامعه است
حجت الاسلام دولتشاهی، اظهار داشت: اوقات فراغت فرصتی است که با توجه به استقبال عموم از مساجد باید ائمه جماعت از این فرصت برای تقویت فرهنگ دینی در جامعه بهره گیرند.
روحانیون در عرصه های فرهنگی پیشتاز باشند
وی با بیان اینکه در طول تاریخ روحانیت همیشه پیشتاز بوده اند، افزود: امروز نیز روحانیون باید در عرصه های فرهنگی و فرهنگسازی پیشتاز باشند.
حجت الاسلام دولتشاهی، با اشاره به هجمه های فرهنگی دشمنان، خاطرنشان کرد: روحانیون باید در عرصه مقابله با هجمه های فرهنگی دشمنان پیشتاز باشند.
وی، با بیان اینکه جذب جوانان و نوجوانان به مساجد مهم ترین راه مقابله با هجمه های فرهنگی دشمنان است، خاطرنشان کرد: جهت جذب جوانان و نوجوانان به مساجد تقویت شیوه های جذب باید مورد توجه قرار گیرد.
این کارشناس فرهنگی، با بیان اینکه توجه به سیره عملی پیامبر اکرم(صلی علیه و آله) و ائمه معصومین در این زمینه ضروری است، اذعان داشت: در این راستا توجه به اخلاق نیکو ضروری است.
حجت الاسلام دولتشاهی، بیان کرد: در ماهیت دینی و پیشینه تاریخی جامعه ما روحانیون علما و دینی جزء اثرگذارترین اقشار جامعه بوده اند.
وی، با بیان اینکه فرهنگ دینی در اعماق ذهن و ضمیر مردم جای دارد، بیان کرد: روحانیون در بین مردم جایگاه بالایی دارند که باید تلاش شود این جایگاه حفظ شود.
حضور مستمر روحانیون در مساجد در اشاعه فرهنگ دینی و جذب جوانان به مساجد موثر است
مریم سپهوند، فعال فرهنگی، نیز در این خصوص گفت: حضور روحانیون در سطح مساجد می تواند موثر باشد.
وی حضور ائمه جماعت در مساجد در تقویت کارکردهای مساجد موثر است، افزود: جهت جذب جوانان به مساجد باید در این حوزه برنامه ریزی شود و راهکار مناسب ارائه شود.
سپهوند، بیان کرد: حضور مستمر روحانی در مساجد نقش بسزایی در رفع ابهامات و شبهات نسل جوان دارد.
وی، با تاکید بر ضرورت فعالیت هرچه بیشتر روحانیت در مساجد، افزود: حضور روحانی در مسجد در تقویت فرهنگی دینی جامعه و مقابله با دسیسه های دشمنان موثر است.
سپهوند، با بیان اینکه باید ارتباط با نسل جوان و نوجوان تقویت شود، اظهار داشت: جذب والدین بچه ها به مساجد جهت جذب جوانان و نوجوانان به مساجد ضرروی است.
احیای کارکردهای مساجد راه مقابله با دسیسه های فرهنگی دشمنان است
بفشه حیدری، از فعالان فرهنگی استان نیز در این خصوص گفت: آسیب شناسی جذب جوانان و نوجوانان به مساجد باید مورد توجه ائمه جماعت مساجد قرار گیرد.
وی، با انتقاد از نبود روحانی در برخی از مساجد، افزود: در برخی از مساجد نماز جماعت توسط معتمدان محل برگزار می شود.
حیدری، باتاکید برضرورت تقویت نقش روحانیت در مساجد، بیان کرد: احیای کارکرد های مساجد و تقیوت نقش آنها راه مقابله با دسیسه های دشمنان است.
وی، با اشاره به نقش روحانیت در آگاهی بخشی و بصیرت افزایی در جامعه، اظهار داشت: روحانی مسجد باید مجهز به اطلاعات علمی و فرهنگی به روز بوده و برای جذب جوانان و نوجوانان به مساجد برنامه داشته باشد.
این فعال فرهنگی، ادامه داد: دوستی با جوانان و ایجاد فضای دوستانه در مساجد، داشتن اخلاق نیکو، صبر و بردباری از ویژگی های روحانین موفق است.
حیدری، با اشاره به دسیسه های دشمنان، اذعان داشت: روحانیون جهت مقابله با دسیسه های دشمنان و رونق مساجد باید هدفدار عمل کنند.
وی، اذعان داشت: روحانیون باید از فرصت اوقات فراغت برای جذب جوانان و نوجوانان به مساجد بهره گیرند.
روشن است که توجه به کارکرد های مساجد و همچنین تلاش برای احیای کارکردهای مساجد و برنامه ریزی مناسب توسط ائمه جماعت مساجد به عنوان مدیر مسجد و هیئت امنا و همچنین ارگان های فعال در مساجد جهت جذب جوانان ونوجوانان به مساجد موجب رونق فعالیت های مسجد محور و اشاعه فرهنگ دینی در جامعه خواهد شد که در تربیت صحیح فرزندان نیز موثر خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما