نسیم طواف زاده، مدیر عامل موسسه سبز کاران در حاشیه برگزاری نمایشگاه کارگاهی که در خیابان علم الهدی رشت برگزار شد، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: هر سال همزمان با 21 مرداد تمامی مردمان کشورهای حاشیه دریای کاسپین دور هم جمع میشوند و جشنوارهها، سمینارها و نمایشگاه هایی را برگزار می کنند تا به مردم آگاهی رسانی کنند که دریای کاسپین چقدر در زندگی ما نقش مهمی دارد و ما از آن غافل شده ایم.
وی با بیان اینکه هر سال نمایندگانی از کشورهای حاشیه دریای کاسپین در مکانی جمع می شوند تا اطلاعات خود را در این زمینه بروز کنند، گفت: امسال نیز نماینده ای از ایران(گیلان) در آستاراخان باکو حضور یافته و مطالبه تعهداتی که تا کنون عمل نشده را پیگیر خواهد بود.
اطواف زاده تصریح کرد: دریای کاسپین که همه آنرا به عنوان دریای خزر می شناسند تنها متعلق به ایران نیست و چهار کشور دیگر واقع در پیرامون آن یعنی روسیه، آذربایجان، ترکمستان و قزاقستان نیز از این دریای ارزشمند بهره می گیرند.
طواف زاده وضعیت محیط زیست را بحرانی توصیف کرد و خاطر نشان ساخت: این حق قانونی ما است که از کشورهای حاشیه دریای کاسپین بخواهیم تمامی حقوق مردم ما و محیط زیست را رعایت کنند چرا که جریان آب دریای کاسپین به گونه ای است که بیشتر آلودگی و خسارت را به حاشیه مرز آبی گیلان، گلستان و مازندران می رساند.
وی افزود: تاثیرات مستقیمی که این جریان آبی در حوزه محیط زیستی و سلامت ما می گذارد بر کسی پوشیده نیست و فقط توجه و دقت بیشتری را می طلبد.
طواف زاده به اتفاقاتی که در دریای کاسپین میافتد اشاره و انقراض گونههای مختلف آبزیان این منطقه را تهدید جدی برای آینده گان عنوان کرد و ادامه داد: ایران به شدت تحت تاثیر این دریا است و از این رو مردم کشور ما باید برای احقاق حقوق خود در جامعه جهانی قوی حاضر شوند.
وی برگزاری چنین نمایشگاه هایی را برای بالا بردن سطح آگاهی عموم به ویژه دانش آموزان و دانشجویان ضروری دانست و گفت: مقدار زمینی که می تواند زندگی پایدار یک نفر را تامین کند در واقع رد پا و رد دستهای اکولوژیک ما است که با الگوی مصرف رابطه مستقیم دارد .
طواف زاده تصریح کرد: در نقشه توپوگرافی مشخص شده از دریای کاسپین باید به رودخانه های آلوده(صنعتی و فاضلاب شهری)، منبع زیرزمینی آلودگی رودخانه(اغلب صنایع سنگین)، سایت شناسایی شده دفع نامناسب زباله های صنعتی خطرناک یا فعالیت های صنعتی آلوده کنندده، محل قدیمی آزمایشات هسته ای، حفاری های نفت و گاز، مناطق در دست اکتشاف نفت و گاز، دریای آلوده نفت با آفت کش های شیمیای فلزات سنگین با آلودگیهای باکتری ها) و... دیده می شود که زنگ خطری جدی برای تلاش هر چه سریعتر در این زمینه را می طلبد.
وی اضافه کرد: زیستمندان کم نظیری همچون ماهیان خاویاری، فک کاسپین و بسیاری دیگر از آبزیان در این دریاواره سرشار از نعمت زندگی می کنند که ممکن است تا چند سال دیگر هرگز آنها را نبینیم.
بنا بر گزارش شبستان، کشور های حاشیه دریای خزر در سال 1382 یک "کنوانسیون منطقه ای حفاظت از محیط زیست دریای خزر" موسوم به "کنوانسیون تهران" را امضاء کرده و در تاریخ 21 مردادماه 1385 لازم الاجرا شدن این معاهده نامه را بعنوان یک واقعه مهم زیست محیطی جشن گرفتند.
گفتنی است، در این هفته مسابقه بادبادکها، ساخت مجسمه های شنی، پاکسازی سواحل زیباکنار، اجرای تئاتر با مضمون حفظ خزر در منطقه آزاد کاسپین، پاکسازی زباله در سواحل پارک ملی بوجاق، پاکسازی سواحل رضوانشهر و مسابقات شاد و سرگرم کننده دیگری برای خانواده ها و فرزندانشان در کنار سواحل این دریای زیبا از سوی سازمانهای مردم نهاد زیست محیطی، شهرداری، شورای شهر و .. برنامه ریزی شده است.
نظر شما