به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، نامگذاری بیست و سوم مردادماه از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی کشورمان به مناسبت پیروزی جنبش حزب الله لبنان، بیش و پیش از هر چیزی، تجلیل از واژه مقدس مقاومت است. مقاومت آنچنان با ادبیات و نظام سیاسی اسلام گره خورده که تصور اسلام منهای مقاومت، اسلامی را به ذهن متبادر میکند که امام خمینی(رحمه الله علیه) از آن تعبیر به اسلام آمریکایی میکند و نمونه عینی ان را در آل سعود میتوان دید.
مقاومت جریانی هدفمند و مستمر بوده که از نخستین روزهای طلوع اسلام همراه مسلمانان بوده و با انقلاب اسلامی و صدور آن به کشورهای مظلوم منطقه به اوج خود رسید و زمینه ساز ظهور امام زمان(عجل الله تعالی فرجه شریف) خواهد شد. بی شک مقاومت اسلامی با پیروزی انقلاب اسلامی به جهان معرفی شد و همراه با معانی و واژگان مترادف خود از پر بسامدترین واژگان خمینی کبیر بوده است. امام راحل در بیانیه خود به مناسبت قطعنامه 598 دامنه مقاومت را تا آنجا گسترده میداند که شرک و کفر وجود دارد؛ «ما میگوییم تا شرک و کفر هست مبارزه هست و تا مبارزه هست ما هستیم. ما بر سر شهر و مملکت با کسی دعوا نداریم. ما تصمیم داریم پرچم لااله الاالله را بر قلل رفیع کرامت و بزرگواری به اهتزار درآوردیم.» و همو فرمود؛ «عزیزان من شما میدانید که تلاش کردم راحتی خود را به رضایت حق و راحتی شما مقدم ندارم. خداوندا! تو میدانی که ما سر سازش با کفر را نداریم. خداوندا تو میدانی که آمریکا و استکبار جهانخوار، گلهای باغ رسالت تو را پر پر نمودهاند. خداوندا! در جهان ظلم و ستم و بیداد همه تکیهگاه ما تویی و ما تنهای تنها هستیم و غیر از تو کسی را نمیشناسیم و غیر از تو نخواستهایم کسی را بشناسیم. ما را یاری کن که تو بهترین یاری کنندگانی.» و از حماسی ترین و غرور آفرترین بیاناتش اینگونه بود که؛ «اگر بندبند استخوانهایمان را جدا سازند، اگر سرمان را بالای دار برند، اگر زنده زنده در شعلههای آتشمان بسوزانند، اگر زن و فرزندان و هستیمان را در جلوی دیدگانمان به اسارت و غارت برند هرگز اماننامه کفر و شرک را امضا نمیکنیم.»
وظیفه همه کسانی که در فضای مطهر جمهوری اسلامی ایران نفس کشیدهاند پاسداری از میراث گرانبهای امام خمینی(رحمه الله تعالی علیه) و تقویت و ترویج روحیه مقاومت در برابر استکبار است.
استقامت ریشه قرآنی دارد
محسن نیازمند، جانشین بسیج اساتید استان گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، اظهار کرد: واژه مقاومت و مفاهیمی مانند استقامت ریشه قرآنی دارد و در سیره عملی پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله وسلم) و در تبلیغ و گسترش اسلام هم تاثیرگذار و اساسیترین شاخص بود.
این استاد دانشگاه با اشاره به آیه 30 صوره فصلت، گفت: در این آیه شریف بعد از آوردن ایمان(قالوا ربنا اللّه)، استقامت کردن اهل ایمان مطرح شده(ثم استقاموا) و همین استقامت رمز پیروزی مومنان است چرا که مایه نزول فرشتگان و امداد الهی می شود(تتنزل عليهم الملائكه)و آیه با توصیه به ترس و غم نداشتن(أَلا تخافوا ولا تحزنوا) و بشارت بهشت(و أَبشروا بالجنّه) به پایان می رسد.
وی خاطرنشان کرد: مقاومت و ایستادگی پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) و اصحابش در دوره جاهلیت مکه، مبارزات با کفار و مشرکان در مکه و گسترش آن هم با ایستادگی و مقاومت صورت گرفت.
نیازمند اذعان داشت: ایستادگی و مقاومت پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله وسلم) در بسیاری از فشارها و تحریمها مانند شعب ابی طالب و فشارهایی که در مکه وارد میشد و مهاجرتشان به مدینه مصداق عرصه مقاومت و ایستادگی است.
وی تاکید کرد: شهادت اصحاب پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله وسلم) مانند سمیه و یاسر به شکل فجیع نشان دهنده اصل اصیل اسلامی و قرآنی استقامت است.
جانشین بسیج اساتید استان گیلان با اشاره به ادامهدار بودن جریان مقاومت پس از پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله وسلم) در سیره ائمه(سلام الله علیها) و علمای اسلام، گفت: علمای اسلام در این راه با خون خود کتابها نوشتند و در گسترش تشیع و اسلام گام برداشتند که همگی ناشی از یک استقامت و ایستادگی در برابر دشمنان و ایادی آنان بوده است.
مقاومت در دستگاه دیپلماسی سیاسی اسلام به هیچ وجه تعطیل بردار نیست
نیازمند در ادامه استکبار ستیزی را در سیره عملی ائمه(سلام الله علیها) و مقام معظم رهبری جز اصول اولیه و آرمانی دانست و گفت: مقاومت در دستگاه دیپلماسی سیاسی اسلام به هیچ وجه تعطیل بردار نیست.
وی افزود: پیام معروف امام خمینی(رحمه الله تعالی علیه) به حجاج اسلام که تا کفر هست مبارزه باید کرد و این مبارزه تا ظهور حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه شریف) ادامه دارد، ناظر بر تعطیلی بردار نبودن مقاومت و ایستادگی است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه همیشه بین حق و باطل کشمکش وجود دارد و به همین خاطر نمیتوانید در مبارزه با باطل مسامحه داشته باشید، گفت: عدهای که فضای سازش و کمرنگ کردن گفتمان استکبار ستیزی را دنبال میکنند، کسانی هستند که در دوران دفاع مقدس با عافیتطلبی دنبال این بودند خود را همیشه در حاشیه نگه دارند و اهل مبارزه و جهاد نبودند.
وی خاطرنشان کرد: ترویج دهندگان کمرنگ کردن گفتمان ضد استکبار ستیزی در دورههای قبل هم وجود داشتند اما همیشه مبارزه بین حق و باطل وجود داشته و تا ظهور امام زمان(عجل الله تعالی فرجه شریف) ادامه خواهد داشت.
مقاومت و مبارزه از شاخصهای یک مسلمان و شیعه علوی
جانشین بسیج اساتید استان گیلان، مقاومت و مبارزه را از شاخصهای یک مسلمان و شیعه علوی دانست که با قرآن، رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) و اهل بیت(سلام الله علیها) انس دارد و گفت: یک شیعه و مسلمان واقعی که تلاش میکند از سیره اهل بیت(سلام الله علیهما) الگو بگرد این شاخصها باید در او وجود داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه یکی از فروعات دین ما تولی و تبری است، گفت: همانطوری که در متن زیارت عاشورا دیده میشود دوستی با دوستان خدا و اهل بیت(سلام الله علیهما) و دشمنی با دشمنان خدا و رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) باید همیشه وجود داشته باشد.
اصل تولی و تبری ایجاد کننده عرصه مبارزه است
نیازمند تصریح کرد: این اصل تولی و تبری خود یک عرصه مبارزه را ایجاد میکند که یک طرفش ایستادگی و مقاومت و طرف دیگرش توطئههای و فریبهای دشمن قرار دارد.
وی اضافه کرد: ما باید با مطالعه دقیق تاریخ و قرآن و آنچه در سیره اهل بیت(سلام الله علیها) آمده، از این عقبه قوی که وجود دارد برای رویارویی با حوادثی که پیش روی ماست، درس بگیریم.
این استاد دانشگاه اعلام کرد: فراموش نکنیم حادثه کربلا که حول محور ایستادگی، مقاومت، شهادت و ایثار دیده میشود در زمانی بود که کثرت اعداد نتوانست نور قلت نفرات از بین ببرد و نوری که امام حسین(علیه السلام) با تعداد کم و 72 شهیدی که در طول حادثه کربلا ایجاد کرد همچنان در طول تاریخ ادامه دارد.
ابراز محبت مردم مظلوم منطقه و جهان نشانه صدور واقعی انقلاب ایران است
حجت الاسلام کمال تجدد، امام جمعه شهرستان سنگر با اشاره به راههای بهرهبرداری از سیره امام حسین(علیه السلام) برای مقاومت در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، گفت: امام حسین(علی السلام) فرزند شخصیتی ممتازی به نام حضرت علی (علیه السلام) است.
این استاد برجسته حوزه علمیه شجاعت حسینیه و ترس و واهمه نداشتن از دشمن را از صفات برجسته سیره امام حسین(علیه السلام) برشمرد و گفت: اتکال ائمه هدی(سلام الله علیها) و امام حسین(علیه السلام) به خدا باعث شد از غیر خدا نترسند و این عنصر شجاعت حسینی باید الگو و اسوه ما باشد.
وی آخرت گرایی و دنیا گریزی را از دیگر آموزههای سیره امام حسین(علیه السلام) در موضوع مقاومت دانست و افزود: امام حسین(علیه السلام) برای رسیدن به مطامع دنیا دست از هدف و آرمان خود برنداشت و برای رسیدن به آن تمام دنیای خود را فدا کرد.
امام جمعه شهرستان سنگر با بیان اینکه با نگاهی به سیره امام حسین(علیه السلام) مشخص میشود ایشان دنیا را فدای آخرت کرد، گفت: پیروان سیره حسینی جان و دنیای خود را برای رسیدن به رضایت خدا معامله میکنند.
وی یادآور شد: اگر میخواهیم کشور ما هم به آرمان خودش برسد باید مردم برای مسائل دنیای خود را به مسائل دنیایی به تکاپو نزنند.
تجدد اعلام کرد: تمام ادیان الهی حتی آنهایی که به امام زمان(عجل الله تعالی فرجه شریف) اعتقاد ندارند معتقدند مصلحی خواهد آمد و امام حسین(علیه السلام) هم مصلح و اصلاحگر بود.
انقلاب ایران به دنبال نجات جامعه جهانی از فساد استکبار
این استاد برجسته حوزه علمیه با بیان اینکه ما در انقلاب اسلامی مانند انقلاب امام حسین(علیه السلام) به دنبال اصلاح و نجات جامعه جهانی از فساد استکبار بود، گفت: هدف و آرمان مشترک همه انبیا و اولیا اصلاح جامعه است همچنان که قیام امام زمان(عجل الله تعالی فرجه شریف) تصریح بر این نکته دارد.
وی در ادامه گفت: امام حسین(علیه السلام) هیچ کسی را فدای خودش نکرد و در شب عاشورا فرمود لشکر یزید به دنبال من است و اگر من را بکشند با شما کاری ندارد و این نهایت آرمان یک رهبر است که حاضر نمیشود برای هدف و آرمانش کسی قربانی نشود.
تجدد یادآور شد: همه آنهایی که در کربلا به شهادت ترسیدند هیچگونه جبر و اجباری نداشتند.
وی اذعان کرد: امام خمینی(رحمه الله تعالی علیه) هم در برابر پیشنهاد رفتن از جماران به علت موشک باران، وضعیت خود را با مردم عادی مقایسه میکردند و حاضر نشدند وضعیتی برتر و خاص داشته باشند و همین رفتار و سلوک ایشان را به عنوان منادی وحدت و تقوا و ظلم ستیزی مطرح کرده است.
امام جمعه شهرستان سنگر در خصوص وظیفه ملتهای مسلمان در برابر کسانی که در سوریه، عراق و فلسطین در خط مبارزه با استکبار هستند، با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) گفت: هر کسی ندای مظلومی را بشنود و پاسخ مثبت ندهد مسمان نیست.
وی اظهار کرد: از توصیههای مهم حضرت علی(علیه السلام) به حسنین( سلام الله علیها) دشمن ظالم و یاور مظلوم بودن بود.
تجدد با بیان اینکه محبوبترین انسانها نزد خدا کسی است که به خلق خدا بیشتر نفع برساند، گفت: اگر میخواهیم در نزد خدا مقام و عظمت پیدا کنیم و به وظیفه انسانی خود عمل کنیم باید به برادرانی و خواهرانی که در سوریه، عراق و کشورهای مشابه هستند کمک کنیم.
وی تاکید کرد: کشورهای مظلوم و مقاوم منطقه وقتی ببینند ایران آنها را به خاطر مسائل و منافع زودگر دنیا فراموش نکرده است به انقلاب و ایران اسلامی متمایل میشوند.
محبت ملتهای مظلوم منطقه به ایران به خاطر ظلم ستیزی کشور ماست
این استاد حوزه علمیه اظهار کرد: استقبال و ابراز محبتی که نسبت به هیئتها و مسئولان ایرانی در ملتها و کشورهای مظلوم منطقه میشود به خاطر علم ظلم ستیزی است که بر دوش ماست.
وی تمایل و ابراز محبت مردم مظلوم منطقه و جهان را نشانه صدور واقعی انقلاب دانست و گفت: خداوند محبت ما را به خاطر ظلمستیزی در دل مردم منطقه و جهان انداخته است و این به معنای صدور انقلاب است.
نظر شما