به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعهسرا، باز تکههای ابرسیاه در دل آسمان میخواهند حکایت تلخی را بسرایند، اینک امام علم و دیانت و سراینده سرود زیبای خداپرستی، به سوی معبود میشتابد.
اکنون فرزند دیگری از خاندان آل عبا و عالم دین خدا زهر تلخ دسیسههای پلیدان را مینوشد و او امام همه خوبیها و خانه همه دانشها، امام جعفر صادق(علیهالسلام) است.
حضرت امام صادق(علیهالسلام) رئیس مذهب جعفری شیعه در روز هفتم ربیع الاول سال 83 هجری چشم به جهان گشود.پس از رحلت امام چهارم مدت 19سال نيز در خدمت پدر بزرگوارش امام محمد باقر (علیهالسلام) زندگی کرد و با اين ترتيب 31سال از دوران عمر خود را در خدمت جد و پدر بزرگوار خود که هر يک از آنان در زمان خويش حجت خدا بودند، و از مبدأ فيض کسب نور مى نمودند گذرانيد. بهره مندی از محضر پدر و جد بزرگوارش موجب شد که آن حضرت با استعداد ذاتی و شم علمی و ذکاوت بسيار، به حد کمال علم و ادب رسيد و در عصر خود بزرگترين قهرمان علم و دانش گرديد.
پس از درگذشت پدر بزرگوارش 34 سال نيز دوره امامت او بود که در اين مدت "مکتب جعفرى " را پايه ريزی فرمود و موجب بازسازی و زنده نگهداشتن شريعت محمدی(صلیالله علیه واله) گرديد.
امام صادق(علیهالسلام) بحث تبیین اسلام را مبنای کار خود قرار داده بودند
حجتالاسلام اسماعیل صدیقی، امام جمعه صومعهسرا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با تسلیت ایام شهادت امام جعفرصادق(علیهالسلام) اظهار کرد: امام صادق(علیهالسلام) منشا خیر برای همه مسلمانان بودند.
وی با بیان اینکه امام صادق(علیهالسلام) بحث تبیین اسلام را مبنای کار خود قرار دادند، افزود: امام صادق(علیهالسلام) تربیت و شکوفایی جوانان را به عنوان آینده سازان مکتب در اولویت فعالیت خویش قرار داده بودند.
امام جمعه صومعهسرا گفت: امامت امام جعفرصادق(علیه السلام) در زمان درگیری میان بنی امیه و بنی عباس بود و ایشان توانستند از این فرصت بدست آمده استفاده کنند و تعالیم دینی را به پیروانشان بیاموزند.
وی تصریح کرد: این شخصیت برجسته و استثنایی جهان اسلام و فرزند برومند پیامبر اعظم، نقش مهم و محوری و تعیین کننده در تبیین معارف اسلام و گسترش علوم و تربیت شاگردان فرزانه و برجسته ایفا نمودند.
امام جمعه صومعهسرا خاطرنشان کرد: امام صادق(علیه السلام) بهترین لحظات زندگی خود را وقف تعلیم علوم و دانشهای گوناگون کرد و در انجام این تکلیف و مسئولیت الهی به موفقیت رسید تا جایی که آوازه دانایی و دانش او همه جا را فرا گرفت.
حجتالاسلام صدیقی اظهار کرد: همه مسلمانان و به ویژه تشیع باید سیره عملی و علمی زندگی امام صادق(علیهالسلام) را الگوی زندگی خویش قرار دهند تا در راستای ارتقای معرفت خود نسبت به خداوند موفق باشند.
امام صادق(ع) احیاگر مکتب اسلام/ در مدرسه این امام بزرگوار بیش از 4000 شخصیت برجسته حضور یافتند
حجتالاسلام محمدحسن صفوی، امام جمعه فومن در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از فومن با بیان اینکه 25 شوال ایام شهادت جانگداز امام صادق(علیهالسلام) را به عموم مسلمانان تسلیت عرض میکند، اظهار کرد: در زمان خلافت بنی امیه و بنی عباس یک فضای سیاسی پیش آمد که امام صادق(علیهالسلام) ، موفق به احداث دانشگاه شد که در این دانشگاه از همه فنون و علوم علمی بحث میشد و بیش از 20 هزار نفر دانشآموز داشت که چهار هزار نفر آنها از برجستگان بودند.
وی با بیان اینکه امام صادق(علیهالسلام) اصول اربعمأه چهارصدگانه را به کمک شاگردان خود تبیین کردند، افزود: اصول اربعمأه چهارصدگانه، مبنای تدوین فقه اسلامی شد که در کنار سه اصل دیگر کتاب، اجماع و عقل از مبانی نبوی و اجتهاد اسلامی است که بنیانگذار آن امام صادق(علیهالسلام) است.
امام جمعه فومن با بیان اینکه امام صادق(علیهالسلام) به عنوان احیاگر مکتب اسلام بود که منصب ما را در همین راستا منصب جعفری نامگذاری کردهاند، گفت: ایشان در زمان استبداد خلفای بنی عباس زندگی کردند و برای اینکه که آنها اسلام را نابود کنند خودشان را منتصب پیامبر کردند تا تیشه به ریشه اسلام بزنند.
حجتالاسلام صفوی تصریح کرد: برای اینکه مردم آن زمان اطلاع دقیقی از اسلام نداشتهاند عدهای از افراد آمدند و با شبهه افکنی در صدد دور کردن مردم از اسلام شدند و امام جعفر صادق(علیهالسلام) با کمک شاگردانش شبهات مردم را پاسخ میدانند و آنها را با اسلام ناب محمدی آشنا میکردند.
وی با بیان اینکه شناختن امام جعفرصادق(علیهالسلام) یک ضرورت است، خاطرنشان کرد: ما باید بدانیم در زمانی که دستگاه جباران و ستمگران خلفای بنی عباس اسلام را میخواستند تحریف کنند امام صادق(علیهالسلام) در برابر آنها ایستادگی کردند و اجازه تحریف ندادند.
امام جمعه فومن با بیان اینکه کتابهای مختلفی همچون بحارالانوار مملو از احادیث امام باقر و امام جعفرصادق(علیهالسلام) است، اظهار کرد: علمای ما در طول زمان احادیث ائمه را جمعآوری کردهاند تا دشمنان دین اسلام نتوانند اسلام را تحریف نمایند.
حجتالاسلام صفوی افزود: امام صادق(علیهالسلام) از حداقل امکانات حداکثر استفادهها را کردند و از طرفی ایشان از انقلابیونی که آن زمان قصد براندازی حکومت جباران را داشتند حمایت کرد.
خبرگزاری شبستان: امام صادق(علیهالسلام) بحث تبیین اسلام را مبنای کار خود قرار دادند و در مدرسه این امام بزرگوار بیش از ۴ هزار شخصیت برجسته حضور داشتند.
کد خبر 478329
نظر شما