دستان پرتوان معلولان فعل خواستن و باور داشتن را برای همه ترسیم کرد

خبرگزاری شبستان: متاسفانه برخی دلسوزی‌ها باعث حبس شدن بیشتر معلولان در خانه‌هایشان شده اما کارگاه حمایتی تولیدی دستان پرتوان فعل خواستن و باور داشتن معلولان را برای همه ترسیم کرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، جواد رجبی سرپرست اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی عصر دیروز (18 مرداد) در مراسم بازدید اصحاب رسانه از کارگاه حمایتی تولیدی دستان پرتوان موسسه خیریه حضرت رسول الله (صلی الله علیه و آله)، ضمن تبریک روز خبرنگار اظهار کرد: در این کارگاه فعل خواستن و باور داشتن برای همه ترسیم شده است.

 

وی با بیان اینکه هدف موسسه خیریه در وهله نخست کسب درآمد نیست، افزود: هدف اصلی باور کردن توانمندی‌های معلولان و حمایت برای شکوفایی و استفاده از آنان است چرا که این مهم مانع از افسردگی، گوشه گیری، سرخوردگی و ناامیدی افراد معلول می‌شود.

 

سرپرست اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی تصریح کرد: متاسفانه برخی دلسوزی‌ها  باعث حبس شدن بیشتر معلولان در خانه‌هایشان شده است.

 

رجبی با تاکید بر اینکه معلولان باید خود را بشناسند و وارد جامعه شوند، گفت: معلولان باید فرصت یابند تا استعدادهای خلاق هنری و فکری خود را رشد دهند و آن را نه تنها برای منافع خود، بلکه برای غنی‌سازی جامعه به کار گیرند.

 

سرپرست اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در کارگاه دستان پرتوان توسط معلولان کارهای بسیار بزرگی صورت می‌گیرد، تصریح کرد: اما این توانمندهای ناشناخته مانده و آنطور که باید و شاید نتوانستیم از شناخت جامعه نسبت توانمندی آنان استفاده کنیم.

 

وی ادامه داد: در این راستا رسالت خبرنگاران سنگین است و می توانند با ارتباط مستمر با ما جهت معرفی و شناساندن توانمندی معلولان به جامعه همکاری داشته باشند.

 

رجبی با بیان اینکه بیش از 95 درصد فعالیت‌های سازمان بهزیستی از طریق بخش غیر دولتی انجام می‌شود، افزود: وظیفه بهزیستی در این خصوص بیشتر کارهای نظارتی و برنامه‌ریزی است.

 

سارا راغبی، مدیر کارگاه حمایتی تولیدی دستان پرتوان در بازدید خبرنگاران از این مجموعه گفت: این کارگاه در دی ماه ۱۳۸۵ با حضور ۱۰ تن از دختران کم‌توان ذهنی و جسمی فعالیت خود را آغاز کرده است.

 

وی با اشاره به اینکه در این کارگاه آموزش و پذیرش برای تمام هنرجویان رایگان است، افزود:هم اکنون در این کارگاه در رشته گلدوزی، روبان‌دوزی، سرمه‌دوزی، رودوزی سنتی، بافت گلیم، گبه و تابلو فرش ۲۲ تن از دختران هنرمند مشغول فعالیت و آموزش هستند.

 

راغبی اهداف کارگاه حمایتی تولیدی دستان پر توان را احیا شخصیت و تقویت روحیه دختران معلول ذهنی و جسمی، ارتقا سطح آموزشی و ایجاد فضایی شاداب برای انجام فعالیت های هنری و خلق آثار هنری با هدف تقویت توانمندی هنرآموزان و ایجاد درآمد به نفع مددجویان عنوان کرد.

 

وی خاطر نشان کرد: آموزش در کلیه بخش‌های این کارگاه با حضور مربیان مجرب که دارای مدرک عالی مربیگری از سازمان فنی و حرفه ای هستند، انجام می‌شود.

 

راغبی با اشاره به اینکه امروز دیگر معلولیت در دنیا محدودیت نیست و معلولین می توانند کارهای بزرگی را انجام دهند، بیان کرد: جامعه هدف این کارگاه دختران کم توان ذهنی و جسمی است.

 

مدیر کارگاه حمایتی تولیدی دستان پرتوان با بیان اینکه در این کارگاه به معلولان شخصیت داده می‌شود و حیطه کاری را برای معلولان خلق کردیم که هر کار اشتباهی می‎تواند درست باشد، تصریح کرد: بنابراین کارآموزان نگران نیستند که کار اشتباه است چون با تکرار مناسب می‌تواند درست باشد.

 

راغبی ادامه داد: در روزهای نخست معلولان رنگ‌ها را نمی‌شناختند اما امروز همه رنگ‌ها را می‌شناسند و این نتیجه فعالیت آنان است و متوجه شدند که همه چیز شدنی است و می‌توان به نقاطی رسید که کسی فکر نمی‌کند.

 

وی با اشاره به اینکه در کارگاه حمایتی تولیدی دستان پرتوان اعتماد کردن به معلولان را فرهنگ‌سازی می‌کنیم، افزود: در این راستا ابتدا کارهای معلولان را معرفی و نشان می‌دهیم که با دستان توانمند خود این آثار هنری را خلق کرد‌ه‌اند در مرحله بعد به جامعه می‌گویم خالق این کارهای هنری چه کسانی هستند.

 

مدیر کارگاه حمایتی تولیدی دستان پرتوان با تاکید بر اینکه با پول به تنهایی کار انجام نمی‌شود، تصریح کرد: از سال گذشته با خیران موسسه تماس گرفتیم و از آنان درخواست کردیم دیگر به ما پول ندهند بلکه به جای آن کار سفارش دهند.

 

راغبی با اشاره به اینکه خوشبختانه تاکنون سفارش‌های زیادی انجام شده، بیان کرد: تولید 600 عدد ساک دستی برای اتحادیه جهانی زنان مسلمان ، تهیه لباس برای شرکت‌های مختلف مانند شرکت نفت، اداره کل پست، باشگاه فرهنگیان، شرکت بازرگانی شیر ایران، تولید 200 عدد کیف دوشی برای دانشگاه بیرجند، 530 عدد کیف سوغات برای مجمع جهانی تقریب مذاهب، 59 عدد کیف سوغات برای همایش ایران و افغانستان، 100 عدد کیف دوشی برای همایش ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری، تولید کیف برای سمینار ترکیه و دانشگاه صنعتی نمونه‌ای از فعالیت دختران پرتوان است.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 478035

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha