به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حجتالاسلام حسین انصاریان، شب گذشته(۱۷ مرداد) در سلسله جلسات اخلاقی با محوریت سعادت و شقاوت که در حسینیه مکتب الزهراء(س) برگزار شد، اظهار داشت: کامل ترین منبعی که به این دو زمینه پرداخته است، روایات مربوط به وحی و مسائل پر ارزش پیامبر اسلام و ائمه اطهار است
این استاد حوزه علمیه ادامه داد: دانش پیامبر و ائمه اطهار(ع) نسبت به حقایق هستی دانشی فراگیر بوده و هیچ زاویه ای از زوایای هستی بر وجود این بزرگواران پوشیده نیست و دستورات خداوند در این زمینه مصداق همین امر به شمار می روند.
وی با اشاره به معانی سعادت از دید پیامبر عظیم الشأن اسلام(ص) تصریح کرد: سعادت عبارت از عمر طولانی است که در ظرف عبادت پروردگار قرار بگیرد. همچنین در تبیین عبادت باید گفت وجود ما مرکب از چندین حقیقت است و هیچ خردمندی در طول تاریخ منکر آن ها نبوده است، یکی از این ها عقل بوده و دیگری روح و روان هستند و هر کدام هم ظرف یک سری از سلسله حقایق خاص با ارزش مطرح بوده اند.
حجتالاسلام انصاریان ادامه داد: عقل ظرف علم بوده و ایمان به خدا، قیامت و انبیای الهی هم زیر شاخه هایی از آن هستند، روح و روان به تعبیر قرآن ظرف حقایق اخلاقی هستند و عبادت حقیقتی است که سه ویژگی عقل، قلب و نفس را در زیر شاخه های خود دارد.
این مفسّر قرآن کریم افزود: کسی که در حد زمان و عشق و علاقه خود به دنبال علم و معرفت است، این انسان با عقل خود عبادت میکند و پیامبر(ص) در ستایش این مهم میگویند کسی که از منزل بیرون می آید و به دنبال علم میگردد، اگر عمرش پیش از رسیدن سر بیاید، مرگ او شهادت در راه پروردگار است.
این استاد سطح عالی حوزه علمیه با اشاره به پاداش اهل علم خاطر نشان کرد: در سوره نساء آورده شده که پاداش این گونه انسان ها بر عهده پروردگار است اما از کیفیت پاداش سخنی گفته نشده است. امروز در کره زمین ۷ میلیارد جمعیت زندگی میکنند و اگر ما همه این ها را در یک جا جمع کنیم و بگوییم هر کس گناه ظاهری و باطنی نداشته است، خودش را معرفی کند تنها امام دوازدهم است که از این مرحله حساس بیرون می آید.
وی با بیان این که بالاترین هجرت، هجرت به سوی علم و دوری از گناه و آلودگی است، یادآور شد: اگر کسی در راه علم به شهادت برسد خداوند گناهان او را از پرونده اش به کلی پاک میکند، در چنین شهر مذهبی باید مجالس تعلیم مسائل الهی تشکیل بشود، برخی ها زحمت بکشند و این گونه مجالس را تقویت کنند تا ثمر بدهد.
حجتالاسلام انصاریان با اشاره به پذیرش علم در طول سال گفت: مرحوم امین الله طبرسی در جلد اول از کتاب کم نظیر مجمع البیان نقل کرده است که مرجع تقلید سنی ها پیش ار انقلاب دستور داد تا این مجموعه چاپ بشود و به جهت تبیین ارزش علم اندوزی برای همه علمای سنی ارسال شود.
این استاد حوزه علمیه افزود: در جلد اول آن آمده است که هر کسی تنها یک مسأله آموزش ببیند ثواب ۱۲ هزار ختم قرآن برای او نوشته میشود. شیخ صدوق می فرماید که علمای مذهب ما یعنی فقهای شیعه پیش از شیخ صدوق بهترین عمل را در سه شب از ماه مبارک رمضان که شب های احیا بودند انجام می دادند و آن آموزش علم در پاره ای از شب بود.
وی با بیان این که جلسات گفتمان های دینی زمینه های عبادت و پرستش خالق را برای ما فراهم میکند، اظهار کرد: در حال حاضر ما داریم در برابر هزارها شبکه صهیونیستی خود را واکسینه میکنیم. من ۳ سال پیش در شهر رم و در ایالت واتیکان در حاشیه ملاقات با وزرای پاپ گفتگویی را با رییس دانشگاه پاپی گریگوریان داشتم و او در آن جلسه به من گفت که ما در کره زمین چیزی حدود ۵۰ میلیون دانشجو را داریم، این ها تا دکترا می خوانند و بعد از آن کشیش می شوند.
حجتالاسلام انصاریان ادامه داد: من گاهی در اصفهان، شیراز و مشهد به تریلیاردها مراجعه میکنم و میگویم شما که حساب و کتاب از دستتان در رفته است، ۵۰ میلیون جهت تجهیز به موسسه آن جا کمک کن اما این حرف برای برخی ها آن قدر سنگین است که چاره ای به جز خداحافظی نیست، در حقیقت چرا ما در مقابل مکتب پاپ و ماهواره هایی که ضد اسلام حرکت میکنند پول خرج نمی کنیم.
این استاد سطح عالی حوزه علمیه با انتقاد از سستی موجود در زمینه ساختن مساجد و مدارس علمیه تصریح کرد: در ترکیه همین اردوغان، برای ظاهر کاری در تمام اروپا با نقشه مسجد ایاصوفیه، مسجد ساخته است و در حال حاضر کشورهایی همچون هلند، نروژ و اسکاندیناوی در این زمینه فعال هستند.
پایان پیام/
نظر شما