به گزارش خبرگزاری شبستان ، سايت المانيتور در گزارشي نوشت: پس از امضاي برجام، تغييرات متعددي در تعاملات منطقه اي پيش بيني مي شود.
اولا، ايران در حال گسترش تعاملات منطقه اي خود است. سفرهاي اخير «محمد جواد ظريف» به قطر، کويت و عراق، سيگنال هايي براي پويايي جديد بين المللي بود. همچنين به نظر مي رسيد اين اقدام، دعوت غرب براي فشار بر عربستان سعودي بود تا آن کشور را به پذيرش يک رويکرد سازنده تر در منطقه وادارد. به نظر مي رسد اين اقدام موثر واقع شد زيرا «جان کري» وزير خارجه آمريکا از اين سفرها استقبال کرد. علاوه بر اين به نظر مي رسد هدف از سفرهاي ظريف افزايش سطح همکاري هاي شوراي همکاري خليج فارس (GCC) با ايران و تشويق اين کشورها براي کنار گذاشتن رويکرد خصمانه شان بود. ظريف در توييتر خود درباره اين سفرها نوشت: مذاکرات بسيار عالي بود ... مذاکرات بيشتري در پيش است.
انتظار مي رود «ظريف» دور دوم سفرهاي پس از امضاي برجام را به زودي آغاز کند و تاکنون، لبنان از کشورهاي مقصد سفرهاي بعدي ظريف اعلام شده است.
دوما، آمريکا تلاش هاي فعالانه و موفقي را براي جلب حمايت متحدان عرب خود از برجام آغاز کرده و با برگزاري جلسات اخير با وزراي خارجه شوراي همکاري خليج فارس در قطر، کري موفق به جلب بيانيه حمايتي شوراي همکاري خليج فارس از توافق هسته اي شد.
سوما، روسيه فعالانه در تلاش است تا با آمريکا و قدرت هاي منطقه اي - از جمله شوراي همکاري خليج فارس و ايران - براي گسترش همکاري هاي منطقه اي به تعامل برسد. حضور اخير «سرگي لاوروف» در نشست دوحه و شرکت يافتن وي در نشست سه جانبه با «عادل الجبير» و «کري»، از جمله اين تلاش ها است.
با وجود اين تحولات مثبت، برخي قدرت هاي منطقه اي همچنان به دنبال سياست هاي فعلي خود هستند و از پذيرش نقاط مثبت امضاي برجام سرباز مي زنند.
عربستان سعودي، از سوي ديگر، در حالي که بنا به گزارش ها «پيام هاي مثبتي» را به ايران فرستاده است، به ظاهر به دنبال مقاومت عليه ايران است. در آستانه سفر منطقه اي ظريف، بحرين - از متحدان نزديک رياض - اتهاماتي را عليه ايران مطرح و سفير خود را از تهران فراخواند.
پایان پیام/
نظر شما