به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، جمهوری اسلامی ایران از ۵ سال گذشته که بحران جنگ داخلی در سوریه و حمایت کشورهای مختلف از تروریست ها برای سرنگونی دولت این کشور آغاز شد همواره بر طبل جنگ ستیزی کوبید.
این تلاش ایران تنها به اظهارات مقاماتمان خلاصه نشد و در همین راستا ایران همواره با کشورهای مختلف منطقه به بحث و گفتگو در خصوص راه های سیاسی موجود برای حل بحران سوریه پرداخت تا این که این روزها خبر از اقدامات عملی کشورهای منطقه در این زمینه منتشر می شود.
پس از این که هفته گذشته سه کشور ایران، سوریه و روسیه در تهران آخرین نشست صلح در مورد سوریه را برگزار کردند امروز خبری مبنی بر تلاش کشورهای دیگر منطقه در این زمینه منتشر شده است.
فعال توئیتری عربستان که طی سالهای اخیر با افشای وقایع پشت پرده خاندان سعودی شهرت زیادی کسب کرده خبر داد که 4 کشور مصر، امارات، اردن و عمان تلاش دارند تا به حکومت سوریه برای بازسازی در نبرد با گروههای تروریستی کمک کنند.
این درحالی است که عربستان با این طرح عربی مخالفت کرده و آنرا پایانی بر آنچه که انقلاب سوریه مینامید، میداند.
مجتهد در ادامه نوشته که تلاشهایی برای اقناع سعودیها برای پذیرش طرح 4 کشور عربی در جریان است و سفر «علی مملوک» رئیس دفتر امنیت ملی سوریه به عربستان و دیدار با «محمد بن سلمان» ولیعهد این کشور در همین راستا بوده است.
براساس این گزارش، محمد بن سلمان مخالف سر سخت بازسازی حکومت سوریه است و به علی مملوک گفته شده بود که در دیدار با محمد بن سلمان کمی نرم برخورد کند تا زمینه تغییر شرایط فراهم شود.
مجتهد مدعی شده که محمد بن سلمان وعده داده که عربستان سعودی در طرح بازسازی نظام سوریه در صورت به تاخیر افتادن پیوستن ریاض به آن، کارشکنی نخواهد کرد.
تردید بن سلمان برای پیوستن به ائتلاف 4 کشور عربی به این دلیل است که وی تحت تاثیر گزارشهای اطلاعاتی امریکا و ترکیه قرار دارد که تاکید میکنند حکومت بشار اسد دوام نخواهد آورد و حساب باز کردن روی وی اشتباه است.
مجتهد با اشاره به اختلاف در میان کشورهای عربی در قبال پرونده سوریه مینویسد که در مقابل محور مصر، اردن، امارات و عمان برای کمک به دمشق؛ محور دیگری با حضور عربستان، ترکیه، قطر و آمریکا همچنان بر آموزش شبه نظامیان میانهرو برای مقابله با دولت سوریه و گروههای تکفیری تاکید دارند.
مجتهد میافزاید که عربستان و آمریکا باور دارند که نیروهای آموزش دیده برای حضور در سوریه باید با همه گروههای جهادی بجنگند ولی قطر و ترکیه تاکید می کنند که تنها باید داعش هدف حمله نیروهای آموزش دیده باشد.
پایان پیام/
نظر شما