اخلاق حرفه ای در مطبوعات یکی از گمشده های ماست

خبرگزاری شبستان: جنتی معتقد است بی توجهی به اصول اخلاقی در جامعه ای که مدعی ارزش های دینی است به خصوص در برخی نشریات که مدعی ارزش های دینی و انقلابی هستند زشتی مضاعف دارد.

به گزارش خبرنگار شبستان، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در مراسم روزی برای خبرنگار که در تالار وحدت برگزار شد ضمن تبریک روز خبرنگار گفت: گرامی می داریم یاد همه شهیدان خبرنگار را که جان خود را در راه عقیده از دست دادند به ویژه شهید صارمی که این روز را با یاد ایشان روز خبرنگار نامیدند.

 

جنتی با بیان اینکه رسانه با یک فرصت شگفت انگیز در حال پیشرفت است، عنوان کرد: این وضعیت سبک زندگی را دچار تغییر کرده است، اگر ما نسبت خود را با این تحولات مشخص نکنیم با یکی از دو خطر افراط یا تفریط مواجه می شویم یا با هویت دینی و ملی خود بیگانه خواهیم شد و آنچه دیگران دیکته می کنند می پذیریم و یا اینکه از سر تاسف، تعصب کور جلوی نقل و انتقال اطلاعات را می گیریم و خود را منزوی می کنیم. هر دوی این روش ها در دنیای کنونی پاسخ نمی دهد.

 

وی تصریح کرد: آنچه ما آن را دنبال می کنیم اعتدال است، پاسداری از هویت ملی و فرهنگ ملی خود و هم اینکه فضا را باز کنیم تا خود را همراه تحولات جهانی پیش ببریم.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه الگوهای سنتی که ما دنبال کردیم در این جهان پاسخ نمی دهد، بیان کرد: اگرچه تا چند دهه قبل تنها ارتباط ملت ها از طریق دولت ها و فضای دیپلماتیک رسمی بود امروز ملت ها، شبکه های اجتماعی، شبه دولت ها و قدرت های غیررسمی هستند که حرف اول را می زنند و بازیگر این صحنه شده اند.

 

جنتی با بیان اینکه در جنگ نرم باید از قدرت نرم به خوبی استفاده کنیم، اظهار داشت: یکی از مولفه های جنگ نرم و بنیادهای اصلی قدرت نرم رسانه است و به همین جهت دیپلماسی رسانه از اهمیت زیادی برخوردار شده است.

 

به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در شرایط کنونی و با وجود چهره ای که از ما در دنیا ساختند به خصوص در یک دهه قبل نیاز شدید به بهره گیری از دیپلماسی رسانه ای داریم.

 

جنتی معتقد است: تعاملات بین رسانه ای، ظرفیت های جدید و میدان دادن به روزنامه نگاران گام مهمی است که باید به صورت سیاست جدی مورد توجه قرار گیرد.

 

وی با بیان اینکه فضای مجازی امروزه اهمیت ویژه ای پیدا کرده است، گفت: در این فضا هر ملتی که تولیدکننده باشد و نه مصرف کننده، پیشرو خواهد بود و در جنگ نرم پیروز می شود. در این فضا کسانی موفق می شوند که با اقتضائات روز آشنا باشند، احساساتی عمل نکنند و درگیر تحمیل های منسوخ شده نشوند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: همه تجربیات ما نشان می دهد که خفقان و خمودگی مطبوعات با استبداد و استبدادی بودن حکومت رابطه مستقیم دارد. جامعه ای که در آن مطبوعات نشاط نداشته باشند و نتوانند سخن خود را بگویند به سمت دیکتاتوری پیش می رود.

 

جنتی بیان کرد: یکی از بنیادهای اساسی جمهوری اسلامی ایران استقلال و آزادی است و در قانون هم به تعدد رسانه ها و آزادی بیان تاکید شده است. در این صورت دولت باید تلاش کند این بخش قانون به درستی اجرا شود.

 

وی یکی از گمگشته های امروزی را اخلاق حرفه ای در مطبوعات دانست و افزود: متاسفانه امروز بی توجهی به اصول اخلاقی در برخی مطبوعات دیده می شود. این امر در جامعه ای که مدعی ارزش های دینی است بخصوص برای برخی نشریات که مدعی ارزش های دینی و انقلابی هستند زشتی مضاعف دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: ما معتقدیم به فرموده انقلاب رسانه یک دانشگاه است و مردم از این دانشگاه الگو می گیرند، برای همین باید ببینیم چه الگویی به جامعه تحویل می دهیم.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در این 2 سال ارتباطم با رسانه ها بیشتر شده است، گفت: متاسفانه می بینم که حقوق شهروندی در برخی از رسانه ها نادیده گرفته می شود و چون اعتقادات یا مشی سیاسی عده ای را نمی پذیرند در رسانه ها به آنها توهین می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 477523

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha