به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محمود صلاحی شب گذشته (1تیر) در دیدار با نایب دوم مجلس شورای ملی افغانستان گفت: جمهوری اسلامی ایران و افغانستان از گذشته بسیار دوری دارای روابط سیاسی و اقتصادی گسترده و عمیقی بوده اند.
وی با اشاره به اشتراکات فراوان میان 2 ملت از نظر دین و مذهب مشترک، زبان، فرهنگ و مرز مشترک افزود: به رغم خواست دشمنان، باید ارتباطات میان دولت ها و ملت ها قوی تر دنبال شود.
صلاحی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از ابتدای شکل گیری و در دروان دفاع مقدس، پذیرایی خیل مهاجران افغان بوده و در همه موارد از افغانستان حمایت کرده است، تصریح کرد: هم اکنون در مدارس استان خراسان رضوی 60 هزار دانش آموز افغانی مشغول به تحصیل هستند و در مجموع هزار و 200 دانشجو نیز در دانشگاه های استان در کلاس های درس حاضر می شوند.
وی خاطرنشان کرد: توسعه مناسبات فرهنگی و اقتصادی در دستور کار قرار دارد و با توجه به نزدیکی خراسان رضوی با ولایت هرات، مبادلاتی در حوزه های مختلف بین این 2 استان صورت می گیرد.
صلاحی با اشاره به تولید محصولاتی در کشور افغانستان که مورد نیاز خراسان رضوی گفت: این استان آمادگی خریداری تمامی دام های افغانستان و قسمتی از خشکبار و میوه جات این کشور را دارد.
احمد بهزاد، نایب دوم مجلس شورای ملی افغانستان نیز در این دیدار با تقدیر از خدمات جمهوری اسلامی ایران در حمایت از مردم و دولت افغانستان در دوران جهاد اسلامی و در دوران شکل گیری دولت جدید، از ایران به عنوان حامی صادق و راستگوی دولت و مردم افغانستان یاد کرد.
وی افزود: توسعه مناسبات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بین 2 کشور باعث امن تر شدن منطقه می شود و نقش به سزایی در عدم حضور بیگانگان در منطقه دارد.
نایب دوم مجلس شورای ملی افغانستان گفت: آنچه امروز بیش از همه مردم و دولت افغانستان را به خود مشغول کرده، پدیده شوم تروریسم است که بیشترین هزینه انسانی مبارزه با آن را افغانستان در منطقه پرداخت می کند.
بهزاد تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بهتر از سایر کشورها افغانستان را درک می کند چرا که این مراحل را پس از پیروزی انقلاب اسلامی پشت سر گذارده و از تمامی توطئه های دشمنان سر بلند بیرون امده است.
وی گفت: پویایی اقتصاد، علم آموزی و آگاهی از جمله مواردی است که در کاهش ناهنجاری ها و بزه های اجتماعی تاثیرگذار است و ما مصمم هستیم این موضوع را در بین مردم افغانستان نهادینه کنیم.
پایان پیام/
نظر شما