به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، دکتر انوشیروان محسنی بندپی، رئیس سازمان بهزیستی کشور امروز (15مرداد) در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه کارت شناسایی معلولیت معلولان کشور بین معلولین توزیع می شود، گفت: مشخصات، شدت و نوع معلولیت در آن ذکر شده است.
وی، عنوان این کارت را ICF خواند که قابلیت استفاده ملی و بین المللی دارد، یادآور شد: فارس در حوزه توانبخشی موفق عمل کرده است.
این مقام مسئول با یادآوری این مطلب که در رابطه با اشتغال زایی افراد تحت پوشش توسعه صندوق های کارآفرینی فارس فارس از جمله استان های موفق بوده است، تاکید کرد: در فارس 120 هزار معلول داریم و 30 هزار نفر خانواده بی سرپرست تحت حمایت بهزیستی هستند.
وی با اشاره به اینکه در سفر خود به فارس از مرکز فرهنگی و تفریحی معلولان فارس واقع در سپیدان بازدید شد که 35 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، افزود: در شیراز فضایی برای آسیب دیدگان اجتماعی پیش بینی شده که 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، همچنین ساختمان اداره کل بهزیستی فارس در حال حاضر 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در سه ماه آینده به بهره برداری می رسد.
دکتر محسنی بندپی با تاکید بر اینکه چهار هزار و 300 در مراکز آموزش فنی و حرفه ای آموزش می بینند، یادآور شد: 400 فرزند بی سرپرست در مراکز بهزیستی فارس نگهداری می شوند.
وی، پیشگیری از بروز و شیوع آسیب های اجتماعی و معلولیت ها را مهمترین هدف این سازمان دانست و تاکید کرد: رصد آسیب های اجتماعی، شناسایی گروه های آسیب پذیر و ارتقا اطلاعات جامعه در این خصوص از جمله سرفصل های بهزیستی است.
معاون وزیر رفاه، کار و امور اجتماعی با یادآوری این مطلب که یک میلیون 100 هزار نفر معلول در کشور تحت پوشش هستند، افزود: البته تعداد معلولین بیش از این رقم است.
وی، نوع، کیفیت کار و همچنین خدمات بهزیستی فارس را مورد تایید خواند و اظهار داشت: فارس جز پنج استان اول کشور میزبان کودکان کار است و از این رو ارائه خدمات مددکاری، روانشناسی، افزایش مهارت برای این کودکان در دستور کار بهزیستی قرار دارد.
دکتر محسنی با اشاره به اینکه تیم های تخصصی بهزیستی در کلاس های مددکاری و مشاوره توان علمی خود را نسبت به توانمندسازی و افزایش مهارتی این کودکان را به کار گیرند، اضافه کرد: 327 کودک در سال گذشته ساماندهی شدند که 32 درصد ایرانی بودند و از تعداد مذکور 72 درصد کودک کار و 28 درصد کودک خیابانی بودند که بعد از استان تهران، استان خراسان رضوی بیشترین آمار کودکان خیابانی را دارد.
پایان پیام/
نظر شما