به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین حمزه هادی استاد اخلاق حوزه علمیه، شامگاه(۱۳مرداد) در نشستی با موضوع خانواده در مدرسه علمیه خواهران نرجس(س) یزدانشهر اظهار داشت: کلمه اهل در قرآن در معانی مختلفی به کار رفته، از جمله این معانی، که معنای بسیار مقدسی است، خانواده است.
وی گفت: در آیه 6 سوره تحریم آمده است:«یا اَیّها الذین آمنوا قو اَنفُسکم و اَهلیکم ناراً ..» هرکسی دربرابر خانواده اش مسئول است و باید آنها را از گمراهی نجات دهد.
وی افزود: مهمترین اهداف تشکیل خانواده رسیدن به آرامش روحی، رسیدن به تکامل، حفظ دین، بقای نسل و انجام وظیفه الهی است.
استاد اخلاق، ادامه داد: نام دیگر خانواده حیات مشترک است و برای اینکه این حیات واقعاً حیات دار باشد، باید اصول آن حفظ شود که هفت اصل برای آن وجود دارد.
حجت الاسلام هادی، اولین اصل را چگونگی معاشرت نیکو دانست و تصریح کرد: خداوند خطاب به پیامبرش می فرماید: ای پیامبر اگر تو آداب معاشرت نمی دانستی همه از اطرافت پراکنده می شدند.
وی افزود: معاشرت از آنجایی که از باب مفاعله است دو طرف دارد و برای داشتن معاشرت نیکو باید دید طرف مقابل چه کسی است.
وی در ادامه اظهار داشت: اصل دوم همفکری و همگامی است، در حیات مشترک بین اعضای خانواده باید همفکری وجود داشته باشد.
استاد اخلاق، ادامه داد: سومین اصل رعایت حقوق طرف مقابل و اصل چهارم تأمین نیازها می باشد که انسان باید نیازهای افراد خانواده را بشناسد و آنها را تأمین کند.
وی خاطرنشان کرد: پنجمین اصل، اصل تقسیم کار است، دریک حیات مشترک هرکسی باید کارهای مربوط به خودش را انجام دهد، یعنی مرد کارهای مربوط به خودش را و زن و فرزندان نیز کار های مربوط به خودشان را انجام دهند.
حجت الاسلام هادی، اضافه کرد: اصل ششم، خود نگه داری و مداراکردن و اصل هفتم عزیز طرف مقابل شدن است.
پایان پیام/
نظر شما