عباسعلی جعفری ، معاون بهره وری اقتصادی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفتگو با خبرنگار سرویس قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به اینکه تحول اقتصادی در سازمان اوقاف به معنای تبدیل سرمایه راکد وقف به سرمایه ای پویا و فعال است ، اظهارداشت: شناخت سرمایه وقف ، ترسیم وضعیت مطلوب، تببین نقشه راه اقتصادی و تامین نیروی انسانی لازم ابعاد این تحول است.
وی با اشاره به اینکه بازدید از رقبات به منظور شناسایی و به روز رسانی اطلاعات با فرمتی جدید براساس دستورالعمل های جدید انجام می شود ، تصریح کرد : حدود 184 هزار 893 موقوفه در کشور داریم که 167 هزار و 131 موقوفه متصرفی است که در مجموع دارای 905 هزار و 208 رقبه است و از این تعداد ، 709 هزار و 721 رقبه منفعتی است .
جعفری با اشاره به اینکه 85 درصد رقبات منفعتی دارای رابطه استیجاری هستند و 18 دردصد فاقد سند اجاره است ، گفت : 44 درصد رقبات منفعتی هم اکنون بدون درآمد هستند و 56 درصد نیز درآمدزا هستند.
معاون بهره وری اقتصادی سازمان اوقاف و امور خیریه اضافه کرد : 55 درصد موقوفات کشور مسکونی ، 11 درصد تجاری ، 30 درصد کشاورزی و 4 درصد بصورت سایر کاربری هاست .
وی با اشاره به انجام پروژه های سرمایه گذاری در موقوفات گفت : در سال 89 پروژه های سرمایه گذاری 40 درصد مسکونی و 35 درصد تجاری بود که در سال 93 این پروژه ها به سمت 23 درصد مسکونی و 60 درصد تجاری سوق پیدا کرد که نشان از جهت گیری سرمایه گذاری ها به سوی پروژه های دارای توجیه اقتصادی است.
جعفری خاطرنشان کرد : از محل سرمایه گذاری بر روی موقوفات ، 1550 رقبه جدید ایجاد شده و یا در حال ایجاد است.
نظر شما