به گزارش خبرنگار شبستان، روح الله نقدی پور بیرگانی، مسئول پژوهشکده مجازی محیط زیست امروز در همایش بانوی آب با اشاره به اهداف سازمان بسیج جامعه زنان در عرصه محیط زیست گفت: به منظور حضور موثر و سازمان یافته اعضای جامعه مرتبط با محیط زیست در راستای احیای حفظ، توسعه و دفاع از ارزش ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی این سازمان اهدافی از قبیل بومی سازی اصول مدیریتی محیط زیست بر مبنای تفکر بسیج، توسعه مبانی نظری، فرهنگی، اعتقادی و تفکر ناب بسیجی برای رفع مشکلات زیست محیطی، فعال سازی و جریان سازی افکار جامعه در راستای اهمیت و صیانت از محیط زیست و تربیت آموزش و ارتقای سطح آگاهی های عمومی جامعه در مقوله محیط زیست را دنبال می کند.
وی با اشاره به نقش زنان در ترویج فرهنگ حفظ محیط زیست اظهار کرد: بروز بحران های اجتماعی، فرهنگی و محیط زیستی در نقاط مختلف جهان باعث شده تا جهان متوجه این امر شود که روند فعلی محیط زیست جوابگوی حفظ بقای انسان ها روی زمین در درازمدت نخواهد بود.
وی با بیان اینکه امروزه حفظ محیط زیست به عنوان یکی از ارکان مهم توسعه پایدار در سطح جهان مطرح شده است، تصریح کرد: دستیابی به آن بدون مشارکت راستین و آگاهانه مردم ممکن نیست بنابراین زنان را که نصفی از پیکر جامعه را تشکیل می دهند نمی توان از این امر مهم و حیاتی مستثنی دانست.
نقدی پور ادامه داد: زنان به دلیل نقش مهم که در اداره خانه، تربیت فرزندان، کشاورزی، بهداشت خانه، مواد مصرفی و مواد دیگر زیست محیطی دارند می توانند به حیث یک نیروی فعال جهت ترویج فرهنگ محیط زیست نقش ایفا کنند.
وی با بیان اینکه آموزش و آگاهی دهی برای ترویج فرهنگ محیط زیستی، آموزش و آگاهی لازم برای زنان نقش بسزایی در تغییر رفتار زیست محیطی افراد جامعه به ویژه زنان دارد، خاطرنشان کرد: زنان باید نسبت به چگونگی عملکرد و نقش خود در کاهش آلودگی های محیط زیستی و همچنین چگونگی صرفه جویی در مصرف منابع آگاهی لازم را کسب کنند.
مسئول پژوهشکده مجازی تحقیقات محیط زیست با اشاره به اینکه ساماندهی و تشکل های سازمانی برای بالا بردن میزان مشارکت و آگاهی رسانی زنان در سطح جوامع، تشکیل گروه های رسمی و محلی به عنوان تشکل های مرجع برای آموزش و آگاهی رسانی زنان بسیار مفید است، افزود: این تشکل ها با ارایه الگوهای مناسب زیست محیطی می توانند نقش برازنده در تغییر رفتار زنان شرکت کننده به وجود آورند.
وی ادامه داد: زنان همواره با توجه به بافت فرهنگی، سنتی و اجتماعی جوامع مختلف که در آن زندگی می کنند با موانع گوناگون روبرو هستند که دولت باید در هموار ساختن و از میان برداشتن هرچه بیشتر موانع فراراه زنان تلاش کنند.
وی ناشناخته بودن نقش کلیدی زنان در بخش کشاورزی، نادیده گرفتن تجارب زنان در بخش کشاورزی، عدم دسترسی زنان به شغل مناسب، عدم آگاهی از عواقب بد محیط آلوده و اطفال و خانواده ها، نبود برنامه های آگاهی دهی محیط زیستی در روستاها، عدم آگاهی در رابطه به نقش گیاهان در ذخیره سازی آب های زیرزمینی و جلوگیری از فرسایش خاک از جمله مشکلات فراراه زنان می باشد.
وی با بیان اینکه خودسازی، علم آموزی و کسب معرفت، مسئولیت شناسی و خدمتگذاری، اعتدال، منطق و اقتدار از جمله وظایف جامعه زنان در حوزه محیط زیست است، تصریح کرد: کسب معرفت و افزایش آگاهی و گسترش علم از ضرورت های رفتار اسلامی و انقلابی است که بدون توجه به آن نمی توان در مورد طوفان های حوادث و شبهات روزگار مقصد عالی را در پیش گرفته و بدان رسید.
وی ایجاد شناسایی و شبکه سازی تشکل های محیط زیستی دارای تفکرات بسیجی، تشکیل بانک اطلاعاتی از تشکل های محیط زیستی دارای تفکرات بسیجی اعضای جامعه و شناسایی منابع و برنامه ریزی جهت تامین اعتبارات مورد نیاز سازمان بسیج جامعه زنان و ارایه گزارش به سازمان بسیج و مستضعفین را از جمله ماموریت های این سازمان در عرصه محیط زیست برشمرد.
وی با اشاره به نقش حیاتی زنان در صرفه جویی و محیط زیست گفت: متاسفانه در جامعه ما فرهنگ غلطی در مورد مصرف جا افتاده است به این صورت که هرچه بیشتر یعنی بدون حساب و کتاب و در هر مورد مصرف کنیم نشانه ثروتمند بودن است اما زنان می توانند نقش موثری در الگوی مصرف جامعه داشته و سرمشق فرزندان و دیگر افراد محیط اطراف خود باشند، اگر می خواهیم فردایی سالم و دنیایی قابل سکونت برای فرزندان و نسل های آینده داشته باشیم باید در روش مصرف خود تجدیدنظر کنیم.
پایان پیام/
نظر شما