حجت الاسلام حفیظ الله فولادی عضو هئیت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم با اشاره به اینکه مد و مدگرایی از مسائل مهم و روز جامعه امروز ما شده است گفت: جامعه ما جامعه جوانی است و از طرفی مقوله مد ناظر بر یک نوع پیروی از ذوق و سلیقه است که تنوع خواهی عنوان می گیرد که فرد را به سمت ان گرایش پیدا میکند.
وی افزود: به توجه به جامعه ارتباطی، رسانه و شبکه های مجازی افراد در قالب اطلاعات تصویری مواردی را مشاهده و دنبال می کند که می تواند حامل هجمه شدید فرهنگی باشد.
عضو هئیت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ادامه داد: رسانه غربی در قالب تهاجم فرهنگی با زبان فارسی الگوهایی که بومی نیستند را معرفی کرده و فرد را به سمت تنوعی غیر اسلامی حرکت می دهد و جوان به جهت روحیه تنوع طلبی همیشه از موارد جدید و غیر بومی با عنوان مد پیروی می کند که هیچ سنخیتی با مقوله فرهنگی و بومی فرد در جامعه ندارد.
پسران در پیروی از مد گوی سبقت را از دختران ربودند
حجت الاسلام فولادی تصریح کرد: آرایش مو، نوع اصلاح موی سر، پوشش جوانان دختر پسر و... این سوال را ایجاد می کند که چرا جوانان و اینکه چرا پسران در این عرصه گوی سبقت را از دختران گرفته اند که به عنوان مثال می توان به ساپورت پوشی پسران اشاره کرد.
وی اظهار داشت: هر چند عمده وجود چنین فضایی به خاطر جوان بودن جامعه زمینه بروز و ورود الگوهای تربیتی و رفتاری فضاهای خارجی از سوی رسانه همراه با هجمه های غربی بوده که توانسته سطح ذهنی و نگاه جوان را در خصوص پیروی از مد سیطره بخشد.
عضو هئیت علمی پزوهشگاه حوزه و دانشگاه یاد آور شد: در دهه 60 به برکت انقلاب مردم جامعه ازروحیه خوباوری بیشتری برخوردار بودند چرا که فضای انقلابی و اسلامی توانسته بود فرهنگ خورباوری را در جوانان بوجود آورد.
حجت الاسلام فولادی خاطر نشان ساخت: بعد از جنگ و بروز تکنولوژی کم کم فضا به جایی رسید که جای نگرانی را در جامعه بوجود آورد که غلبه این فضا درعصر حاضر کمی سنگین تر شده است.
عدم توجه به عناصر بومی و فرهنگ پوششی جوانان، جامعه را دچار آسیب می کند
وی ابراز داشت: مد ناظر برعناصر متعددی است که اگر این عناصر در جامعه برنامه ریزی، طبقه بندی نشود و مصداق روشنی پیدا نکند جوان تحت تاثیر فضای القاء شده قرار گرفته و نوع پوشش، آرایش و رفتارش برخلاف عناصر فرهنگی و بومی جامعه خواهد شد.
عضو هئیت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ادامه داد: جوانان اغلب تنوع طلب و نوع خواه هستند و جامعه می تواند درارائه مصادیق والگوهای رفتاری و پوششی متناسب با فرهنگ بومی جامعه و رعایت موازین دینی و اسلامی ازورود فرهنگ پوشش نامناسب غرب جلوگیری کند.
حجت الاسلام فولادی با اشاره به اینکه مراکز تولید پوشاک توجهی به سلیقه مخاطب ندارد و با استفاده از قالب، آرم و برچسب های معروف به ناخودآگاه سبب می شود فرد جذب این نوع محصولات شود که لازم است دراین راستا مسئولین نظارت بیشتری بر اتحادیه تولیدات پوشاک داشته باشند.
نقش موثر متولیان هدایت فکری و فرهنگی جامعه در افزایش سطح آگاهی مردم
وی افزود: برخی افراد درواقع متولی و پرچم دارهدایت فکری جامعه هستند که باید از روی عقلانیت و فرهنگ بومی جامعه وسطح آگاهی مردم را افزایش دهند.
عضو هئیت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه گفت: با توجه به تنوع طلبی و گسترش الگوهای پوششی مناسب و نامناسب غربی و بومی مسولین وظیفه دارند با نظارت بر تولیدات، توجه به نیاز مخاطب، استفاده از الگوهای مناسب فرهنگی و بومی، یک الگوی پوششی مناسب را برای مخاطبین جوان جامعه طراحی کنند تا علاوه بر حفظ حریم جامعه از ورود و بروز پدیده مدگرایی غربی و پیروی از آن جلوگیری کنند.
پایان پیام/
نظر شما