افتتاح بخش های جدید و توسعه یافته مسجد بازار امین السلطان+عکس

خبرگزاری شبستان: بخش های جدید مسجد حمزه سیدالشهدا(ع)بعد از گذشت یکسال از آغاز به کار عملیات توسعه و گسترش با حضور جمعی از مردم و کسبه بازار امین السلطان افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با ورود به چهار راه مولوی، کمی که به سمت ایستگاه های تندرو می رویم، با یکی از قدیمی ترین بازارهای شهر تهران مواجه می شویم. بازار امین السلطان که امروز درست بر سر در ورودی بازار پلاکارد بزرگی از وضعیت و ساخت مسجدی که در دل بازار قرار دارد نصب شده است. حدود یک سال است که عملیات تجدید بنا و گسترش آن در حال پیگیری است.

 

ورودی بازار امین السلطان در چهار راه مولوی و پلاکارد مرتبط با توسعه مسجد

 

http://uupload.ir/files/x9cz_dsc_0002.jpg

وارد بازار می شوم و از زیر طاق های قدیمی و نیمه مخروبی که مسبب ایجاد سایه برای خریداران و البته حجره های فروشندگان شده است عبور می کنم تا کم کم رایحه آشنای اسپند مشام ام را پر می کند؛ وارد مسجد می شوم. جمعیت به تدریج در حال ورود به مسجدی هستند که امروز بعد از گذشت یکسال تغییرات فراوانی داشته و قرار است افتتاح شود.

 

از آنجایی که هنوز شبستان زنانه مسجد کامل نشده است بانوان در مسجدی که همان حوالی شاید به اندازه سیصدمتر بالاتر از مسجد «حمزه سیدالشهدا(ع)» واقع شده است نماز می خوانند اما متولیان مسجد با این وصف مرا به همان شبستان نیمه ساز هدایت می کنند چراکه فضای دیگری برای بانوان در اختیار ندارند.

 

به طبقه بالا می روم، به نسبت سال گذشته فضای این طبقه متفاوت شده است اما هنوز کار دارد. کارگران ساختمانی همچنان در این طبقه مشغول به کار هستند. یک زیرانداز برایم می آورند و من منتظر می شوم.

 

لحظاتی قبل از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر/مامومین در حال ورود به شبستان تازه ساز مسجد

http://uupload.ir/files/93p_dsc_0004.jpg

 

اقامه نماز جماعت به امامت حجت الاسلام «نوری»

http://uupload.ir/files/iwzb_dsc_0027.jpg

نماز جماعت ظهر و عصر به امامت حجت الاسلام «نوری» اقامه می شود و پس از نماز حجت الاسلام «فاطمی مهر» امام جماعت مسجد منبر می رود.

 

امروز مصادف با شهادت حضرت حمزه سیدالشهدا(ع) است و به همین دلیل ساختمان جدید مسجد امروز افتتاح می شود. این جملات سرآغار صحبت های اوست.

 

حجت الاسلام فاطمی مهر در ادامه می گوید: همه ساله در مسجد برنامه ای به مناسبت شهادت حضرت حمزه سیدالشهدا(علیه السلام) برقرار بوده است، بنای ما این بود که امسال سه روز را مجلس داشته باشیم که امکان پذیر نشد اما از سال آینده از هشتم شوال مصادف با سالروز تخریب بقیع تا پانزده شوال مفصلا برنامه خواهیم داشت.

 

وی در بخش دیگر صحبت های با اشاره به شخصیت حضرت حمزه سیدالشهدا، اظهارکرد: حضرت  از نظر نسب و حسب جایگاه بسیاری بلندی دارند، ایشان حمزه بن عبدالمطلب هستند، عبدالمطلبی که رییس مکه و قریش بود. مادر ایشان نیز «هاله» دخترعموی آمنه، مادر پیامبر گرامی اسلام بوده است. خود نیز عموی پیامبر بود و دو سال از نظر سنی از حضرت بزرگ تر بود.

 

سخنرانی حجت الاسلام فاطمی مهر، امام جماعت مسجد حمزه سیدالشهدا(ع)

http://uupload.ir/files/gf0v_dsc_0040.jpg

امام جماعت مسجد حمزه سیدالشهدا(ع) ادامه داد: حضرت حمزه لقب اسدالله، اسدالرسول و سیدالشهدا را دارد. حمزه در سال دوم بعثت اسلام را می پذیرد. با ورود او به اسلام سران قریش فهمیدند که اسلام مدافع سرسختی پیدا کرده است لذا بسیاری از نقشه هایشان از بین رفت. حمزهشجاع بود و این شجاعت اش در جنگ ها زبانزد خاص و عام بود.

 

وی افزود: حمزه به شکار شیر می رفت، روی کلاه خودش پر شتر مرغی قرار داشت که نشان از پیروزی داشت. او همواره این پر را جلوی کلاه خودش داشت. در یکی از جنگ ها سوال کردند که او کیست که پر شترمرغی را بر جلو کلاه خودش بسته است، پاسخ داند حمزه است، جواب داد: او طومار سپاه ما را در هم ریخت.

 

آنچه که مسجد برای ادامه بازسازی به آن نیاز دارد

http://uupload.ir/files/8gzx_dsc_0021.jpg

وی با اشاره به جریان اسلام آوردن حمزه گفت: تا سال دوم بعثت که حمزه اسلام آورد در کل 62 نفر اسلام آورده بودندو صدر اسلام بود شرایط بسیار سخت بود. پیامبر(صلی الله علیه و آله وسلم) بسیار از سوی مشکریم در آزار بود. آمده است که حمزه رفته بود شیر شکار کند و پیامبر کنار کوه صفا نشسته بود. ناگهان ابوجهل و همراهان اش وارد شدند و ابوجهل به پیامبر ناسزا گفت و بعد شکمبه شتر را به حضرت پاشید اما پیامبر سکوت کرد. آمده است که غلام حمزه در این جمع نشیته بود و رفت جریان را برای حمزه تعریف کرد. حمزه دوان دوان بازگشت و با کمانی که همراه اش بود بر سر ابوجهل زد و سر او شکافت و خون سرازیر شد، سپس نگاهی به او و جمع کرد و گفت: چرا با برادرزاده من اینگونهرفتار می کنی؟ مگر نمی دانی که من به آیین او در آمدم؟، این چنین بود که حمزه به عنوان یکی از بزرگترین یاوران پیامبر رسما وارد میدان شد.

 

بخش شبستان زنانه مسجد که در حال ساخت است

http://uupload.ir/files/3gsw_dsc_0023.jpg

در ادامه این مراسم علاوه بر ذکر مصیبت به مناسبت سالروز شهادت حضرت حمزه، مسجد حمزه سیدالشهدا(علیه السلام) رسما بعد از گذشت یک سال از تاریخ گسترش و توسعه فعالیت خود را از سر گرفت و هم اکنون شبستان بخش برادران پذیرای نمازگزاران است.

 

بر پایه این گزارش، همچنان بخش های قابل توجهی از مسجد نیمه ساز باقی مانده است که خیرین می توانند با مراجعه یا تماس با دفتر مسجد در جریان روند فعلی قرار بگیرند و کمک های نقدی و غیر نقدی خود را به مسجد ارسال کنند.

 

گفتی است مراسم افتتاح مسجد حمزه سیدالشهدا(علیه السلام) روز گذشته، 10 مرداد ماه برگزار شد.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 476186

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha