استاد بهزاد یکی از ستون های فرهنگی جامعه نخبگان ادبی و هنری است

خبرگزاری شبستان: استاندار کرمانشاه، ابراز کرد: جدای از تاثیرات ادبی و فرهنگی، شخصیت انسانی، متانت و مناعت طبع استاد بهزاد الگو است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از استانداری کرمانشاه، مراسم نکوداشت استاد یداله بهزاد کرمانشاهی با حضور چهره های برجسته ای همچون استاد علی اشرف نوبتی(پرتو)، دکتر میرجلال الدین کزازی، استاد شهرام ناظری، استاد محمد علی سلطانی، استاد محمد جواد محبت، استاد علی اکبر مرادی و دیگر بزرگان و جمعی از هنردوستان در محل سالن انتظار کرمانشاه برگزار شد.

 

مهندس ابراهیم رضایی بابادی، در این مراسم اظهار کرد: کرمانشاه از دیر باز یکی از مراکز مدنیت، تمدن، دانش و فرهنگ ایران شهری است و در قرون متمادی انسان های بزرگی از دامان این کهن دیار بر خاسته اند.

 

وی افزود: از سپیده دم طلوع اسلام به این سو، زنان و مردانی در وجوه گوناگون دین و دانش بشری در این دیار برخاسته اند که رد پایشان به جاودانگی پیداست که از آن جمله احمدبن مِعقل قرمیسینی(کرمانشاهی)، بانو شهده دینوری خوشنویس و دبیر صاحب آئین، ابوالقاسم ملاپریشان دینوری، زنگنه امیر کبیر عصر صفوی و ایضا زنگنه سپهسالار ایران در عصر قاجاریه و آموزگار و مربی میرزا تقی خان امیرکبیر، طهماس قلی خان"وحدت کرمانشاهی"، میرزا رضای کلهر، ملک الشعرا سلطانی کرمانشاهی، رشید یاسمی و بزرگی چون استاد بهزاد یاد کرد که همه از برآمدگان و بالیدگان این کانون جوشان مدنیت در ایران می باشند.

 

استاندار کرمانشاه، در ادامه با تجلیل از استاد بهزاد ابراز کرد: استاد بهزاد یکی از ستون های فرهنگی جامعه نخبگان ادبی و هنری هستند که وجود ارزشمند آنها محرک چرخ های پیشرفت جامعه است. استاد بهزاد از جمله ﻯ این ستون های سترگ است که به جرات می توان گفت نظیر او در این آب و خاک، نادر بوده است لذا چیزی که با مطالعه ﻯ زندگی نامه ﻯ او برای من بسیار جذاب بود نحوه ﻯ زیستن او بود. استاد بهزاد از محضراستادان بزرگی همچون جلال الدین همایی، بدیع الزمان فروزان فر، احمد بهمنیار، دکتر محمد معین، دکتر ذبیح اله صفا و دیگر افرادی که هر یک ستون های تاریخ پژوهش ادبی ما هستند بهره‌ها برده و توشه‌ها اندوخته بود.

 

رضایی، با بیان اینکه استاد بهزاد شخصیت جامع الاطرافی بوده است و تک بعدی نبوده، تصریح کرد: استاد بهزاد شخصیتی سیاسی نبود و دلمشغولی های فرهنگی و هنری داشت؛ اما هیچ گاه بی تفاوت به جامعه نبود از همان جوانی که دلبسته مبارزه برای ملی شدن صنعت نفت بود تا پایان عمر دلمشغول رشد و توسعه ﻯ کشور بود و او همچنین همچنین او چتر حمایتی برای شاگردان علاقمند به حوزه های روزنامه نگاری، نویسندگی، شاعری، خوشنویسی، نقاشی و کتابخوانی مطرح بوده است.

 

وی خاطرنشان کرد: شاید سبک زندگی ایشان نسبت به زمانه امروز کهن به نظر می رسید؛ اما بهزاد هیچگاه  کهنه اندیش نبود. استاد میر جلال الدین کزازی که در جمع ما حضور دارند جمله جالبی در مورد ایشان گفته بودند که: "بهزاد به شیوه‌ی کهن شعر می‌سرود؛ اما با این همه، سروده‌های او رنگ و آهنگ نوآیین داشت. گاهی حتی به گونه‌ای به فرهنگ و زبان بومی کرمانشاهی می‌گرایید.

 

استاندار کزمانشاه، ادامه داد: جدای از تاثیرات ادبی و فرهنگی استاد بهزاد، شخصیت انسانی، متانت و مناعت طبع ایشان واقعا الگو است که البته باید گفت همه این سجایای اخلاقی یادآور فرهنگ پهلوانی این مرز و بوم است بنابراین در آموزه های دینی و فرهنگ جمعی مردمان ما از قدیم مراعات بزرگان و اهمیت نخبگان مورد تاکید و توجه بوده است و جامعه ای که شأن و شکوه نخبگانش را دریابد حتما متوقف و منزوی نخواهد ماند و مانند موجودی زنده در تکاپوی تکامل و توسعه پیش خواهد رفت.

 

وی همچنین با اشاره به حضور استاد کزازی در این جمع اظهار داشت: در جمع ما استاد کزازی حضور دارند. تلاش هایی که ایشان در زمینه شاهنامه پژوهی داشته اند و آثار مهمی که در زمینه  شناخت اساطیر و زبان کهن پارسی داشته اند بر کسی پوشیده نیست و حظ دیدار ایشان همیشه مغتنم است.

 

استاندار کرمانشاه، با بیان اینکه از حضور آقای محمدعلی سلطانی و دیگر بزگانی که در محضرشان هستیم سپاسگزارم گفت: همچنین بسیار خوشحالم که در این جمع آقای شهرام ناظری حضور دارند که طی دو سال گذشته چند بار با او که یکی از ستون های موسیقی کشور است در کرمانشاه دیدار داشته ام. به سهم خود از توجه و تعهد ایشان به فرهنگ و مردم کرمانشاه تشکر می کنم.

 

رضایی، برگزاری این مراسم و نشست ها را در راستای تقدیر و ارج نهادن به مقام شامخ اساتید و بزرگان عرصه هنر بسیار مهم عنوان کرد و گفت: امروزه بیش از گذشته نیازمند معرفی و پاسداشت شخصیت های فرهنگی، علمی و ادبی اینچنینی هستیم تا بتوانیم ترسیم خوب و مطلوبی از آینده فرهنگی استان و در سطح بالاتر کشور داشته باشیم. وظیفه ﻯ ما این است که تا آنجایی که می توانیم نقش بزرگانی همچون استاد بهزاد را در توسعه فرهنگی استان به صورت برجسته معرفی کنیم.

 

وی در پایان گفت: خوشبختانه از بدو آغاز به کار دولت تدبیر و امید سطح فعالیت ها و برنامه های فرهنگی به طور غیر قابل مقایسه ای به نسبت قبل افزایش پیدا کرده است و باز هم به دنبال ارتقای آن هستیم. و امیدواریم که روز به روز حضور و رفت و آمد بزرگان فرهنگی به استان بیشتر شود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 475955

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha