ضرورت نهادینه شدن فرهنگ عذرخواهی و عذرپذیری/ نباید از جمع بندی مذاکرات ذوق زده شویم

خبرگزاری شبستان: امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه از ابتدای پیروزی انقلاب هرگز در پی بمب اتم و سلاح هسته ای نبودیم اما این نه به خاطر توپ و تشر آمریکا بلکه به خاطر عقیده خودمان، گفت: نباید از جمع بندی مذاکرات ذوق زده شویم بلکه باید منتظر بررسی مراحل قانونی متن باشیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام و المسلمین سید احمد خاتمی در جمع نمازگزاران دانشگاه تهران در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران  تصریح کرد: البته آمریکایی ها در این مدت نیز رجزخوانی کردند یعنی به قول خودشان مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته ای شدند که این مطالب دروغ هایی برای افکار عمومی خودشان است.


وی گفت: از ابتدای پیروزی انقلاب هرگز در پی بمب اتم و سلاح هسته ای نبودیم اما این نه به خاطر توپ و تشر آمریکا بلکه به خاطر عقیده خودمان.


حجت الاسلام و المسلمین خاتمی افزود: ما طبق سیره ائمه هدی (ع) نمی توانیم آب شرب دشمن را آلوده کنیم چه برسد به این که سلاح هسته ای بسازیم، اتفاقاً سلاح هسته ای نیز از همان جنس آلوده کردن آب دشمن است، در نتیجه این غرب نیست که مانع از تصمیم ماست بلکه این دین ماست که اجازه چنین کاری نمی دهد.


وی گفت: این رجزخوانی ها و گزینه های روی میز که درباره ایران می گویند از آغاز خلقت نیز بوده است و پاسخ قرآن به دشمنان این است که رهروان راه حق همیشه با این تهدیدات مواجه بودند بنابر این شما هر کاری می توانید بکنید اما ما پای دینمان ایستاده ایم.
خطیب موقت جمعه تهران تاکید کرد: به دنبال هیچ جنگی نیستیم، جنگ افروزی نمی کنیم، اما اگر آمریکایی ها شانس خود را بخواهند امتحان کنند شک نکنند که آن ها با هواپیما نیروهای خود را می آورند اما با تابوت به شهرهایشان برمی گردند، بنابر این بدانند در جنگ هوایی نیز ما تا عمق خاک دشمن آن ها را تعقیب خواهیم کرد.


وی با یادآوری اینکه وزیر امور خارجه آمریکا گفته است شعار مرگ بر آمریکا کمکی به مسئله نمی کند بلکه احمقانه است گفت: واقعیت این است که سخن کری خود احمقانه است چرا که ریشه مرگ بر آمریکا به عملکرد خودشان برمی گردد.
حجت الاسلام و المسلمین خاتمی افزود: کیست که جنایت عربستان در یمن و صهیونیست ها در فلسطین و تروریست ها در سوریه را ببینند اما دست آمریکا را در این جنایت ها نبیند، آن ها در همه جای دنیا به ویژه جهان اسلام فضولی می کنند بنابراین حقشان است که مردم بگویند مرگ بر آمریکا.


خطیب جمعه تهران با بیان این که شعار مرگ بر آمریکای ملت ایران احساساتی نیست بلکه ریشه در قرآن دارد گفت: در آیه 148 سوره نساء خداوند می فرماید انسان نباید حرف بد را فریاد بزند مگر این که مظلوم واقع شود و ملت ایران نیز از جانب آمریکا 50 سال است که مورد ظلم و ستم واقع شده است که کودتای 1332، حمایت کامل از رژیم ضد انسانی پهلوی و حمایت از صدام نمونه بارز آن هاست که به ملت ایران ظلم شده است، بنابر این حق ملت است که بیشتر از هر زمان مرگ بر آمریکا بگویند و این عین خردورزی است.


وی تاکید کرد: ما با این مرگ بر آمریکا فریاد ظلم ستیزی خود را به دنیا صادر کردیم و اکنون در کشورهای اسلامی و کشورهای عربی از جمله بحرین و یمن به عربی الموت لامریکا سر می دهند.

 

امام جمعه موقت تهران همچنین خطبه نخست نماز جمعه این هفته را به ضرورت نهادینه کردن فرهنگ عذرخواهی و عذرپذیری و تاثیر آن در حل مشکلات خانواده ها و جامعه پرداخت.

 

حجت الاسلام و المسلمین سید احمد خاتمی یکی از اصول ستودنی در زندگی دینی را وجود فرهنگ عذرخواهی و عذرپذیری دانست و گفت: اگر این مهم در جامعه نهادینه شد از بسیاری از دعواها و اختلافات که گاهی اوقات سر از کشتارها درمی آورد کاسته خواهد شد.


وی افزود: زمانی که بین دو تا چند نفر اختلافی پیش می آید مسلمان وظیفه دارد که با پادرمیانی پرونده دعوا را ببندد و مانع از ایجاد پیامدهای ناگوار شود و این خواست اسلام است.


حجت الاسلام و المسلمین سید احمد خاتمی گفت: در این زمینه البته توجه به ضابطه مند و قانونمند بودن مهم است، یعنی باید دقت کنیم که چگونه عمل کنیم که از ابتدا به خطا نرویم که نیاز به عذرخواهی داشته باشد و در این باره امام صادق (ع) تاکید می کنند که انسانی که ضابطه مند عمل نکند خودش را ذلیل و حقیر کرده است، بنابراین باید کاری کرد که از ابتدا به خطا نرفت تا به عذرخواهی بینجامد.


وی افزود: در صورتی که مرتکب خطا شدیم عذرخواهی کردن را نشانه عقل و خردورزی بدانیم، بنابراین پدر و مادرها و اعضای خانواده زمانی که بینشان مباحثی پیش می آید دست از لجاجت بردارند چرا که لجاجت کار آدم های نابخرد و سفیه است که این خود مشکلاتی جبران ناپذیر برای خانواده و جامعه بوجود می آورد.


امام جمعه موقت تهران عذرخواهی و عذرپذیری را در نگاه اسلام یک ارزش دانست و گفت: اینکه فردی در برابر عذرخواهی دیگران عذرپذیر نباشد رفتارش نابخردانه است بنابراین اگر عذرپذیر باشیم این مساله باعث عطوفت، مهربانی، مردانگی و مروت میان افراد جامعه خواهد شد.


حجت الاسلام و المسلمین سید احمد خاتمی افزود: البته بخش مهمی از عذرخواهی و عذرپذیری به مسئولان برمی گردد، به عنوان نمونه در صورتی که فردی به هر علتی از او عملی مشاهده شد مسئول بالاتر نباید بلافاصله دست به توبیخ و تنبیه بزند بلکه ابتدا باید علت آن را جویا شود و سعی در پذیرش عذر آن فرد داشته باشد و بی جهت دست به اقدامات ناگهانی نزند.


امام جمعه موقت تهران گفت: همه وظیفه داریم فرهنگ عذرخواهی و عذرپذیری را در جامعه گسترش دهیم تا از ناملایمات و دعواهای بیجا و مساله ساز جلوگیری کنیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 475880

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha