زمینه برای حضور بیشتر مردم در مدارس علمیه فراهم شود

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام والمسلمین بنی هاشمی گفت: حضور مردم در مدارس علمیه بسیار کم است.

حجت الاسلام والمسلمین سید جلال بنی هاشمی، مدیر مدرسه علمیه نبی اکرم (ص) و امام جماعت مسجد جامع آشتیانی‌های تهران در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان اظهار داشت: بعد از پیروزی انقلاب برنامه ها و مناسبت های دینی مانند نماز جمعه، لیله الرغائب، اعتکاف، عید غدیر و ... با استقبال بیشتری از سوی مردم مواجه شده است.

 

حوه نتوانسته زمینه ساز حضور مردم در مدارس علمیه شود

وی با بیان اینکه این برنامه ها بیشتر در مساجد و هیئات برگزار می شود، خاطرنشان کرد: یکی از نقاط ضعف حوزه این است که نتوانسته است زمینه ساز حضور بیشتر مردم در مدارس علمیه باشد؛ حضوری که علاوه بر آشنایی بیشتر مردم با دیرپاترین مرکز دینی در اسلام، می تواند زمینه ساز استقبال و تعامل روزافزون مردم با روحانیت و طلاب شود.

 

مدیر مدرسه نبی اکرم (ص) با ابراز تأسف از اینکه این فضا باوجود گذشت 36 سال از انقلاب هنوز شکل نگرفته است، تصریح کرد: باید مدیران ارشد و تصمیم گیرندگان کلان حوزه علمیه تدابیری برای رفع این وضعیت که زیبنده نظام اسلامی نیست بیندیشند. چگونه است که مردم مسلمان ایران با فضا و سبک زندگی طلاب آشنا نیستند و اگر معدود فیلم ها و سریال ها نبود، میزان اندک فعلی این آشنایی نیز وجود نمی داشت!

 

وقف نامه از موانع حضور مردم در مدارس است

وی اضافه کرد: حوزه، مسجد و هیئت از دیرباز مهمترین مراکز تجمع نیروهای انقلابی هستند و در این میان حضور مردم در مدارس علمیه بسیار کم است؛ به ویژه که واقفین برخی مدارس در وقف نامه تأکید کرده اند حضور غیر طلاب در مدرسه جایز نیست و این کار را برای مدیران برای برگزاری برنامه ها در مدارس و حضور هرچه بیشتر مردم سخت و بعضا غیرممکن کرده است!

حجت الاسلام والمسلمین بنی هاشمی با اشاره به اینکه تعامل میان حوزه و مسجد برای تربیت اخلاقی و تهذیب طلاب و عموم مردم به ویژه جوانان بسیار کم رنگ است، اظهار داشت: هرجا این تعامل افزایش یافته شاهد گسترش روزافزون معارف الهی در میان مردم بوده ایم.

 

برنامه های مناسبتی در مدارس برگزار شوند

وی با تأکید براینکه تصمیم گیرندگان و راهبران اصلی حوزه های علمیه و مساجد سراسر کشور باید با هم اندیشی بستر را افزایش این تعامل افزایش دهند، گفت: بی شک برگزاری مراسم هایی مانند عمامه گزاری طلاب در مسجد، جشن های مناسبتی در مدرسه، اجرای کلاس های اخلاق در مسجد، برگزاری جلسات تعلیم قرآن در مدرسه و ... از مهمترین راهکارها برای افزایش این تعامل است.

امام جماعت مسجد جامع آشتیانی‌ها در پایان با اشاره به اینکه عده ای با طرح این مسئله که حوزه مانند دانشگاه است و همانطور که عموم مردم حضور چندانی در دانشگاه ها ندارند لزومی برای حضور مردم در مدارس علمیه وجود ندارد، اظهار داشت: این عده چند نکته اساسی را درنظر نمی گیرند؛  اولا مردم به طور سنتی در تعامل با روحانیت بوده اند و از آنان تأثیر می پذیرند؛ ثانیا دانشگاه عمدتا فضای علمی است هرچند فعالیت های تربیتی و دینی نیز در آن صورت می گیرد اما مدرسه به دلیل اینکه محل تحصیل علوم دینی و برگزاری کلاس های اخلاق و مجالس روضه ومولودی است با استقبال آحاد مردم روبرو خواهد شد.

پایان پیام/

کد خبر 475772

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha