به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام به نقل از روابط عمومی استانداری این استان، محمدرضا مروارید، در دیدار با رییس سازمان امور عشایری کشور اظهار کرد: یکی از مهم ترین برنامه های استان ایلام برای تامین آب، اجرای طرح سامانه گرمسیری است که به منظور انتقال آب رودخانه سیروان از استان کردستان آغاز و تا رودخانه چنگوله مهران ادامه دارد.
مروارید، تاکید کرد: بخش زیادی از زمین های کشاورزی استان ایلام در صورت تکمیل شدن این طرح سیراب و مراتع مورد نیاز عشایر نیز از آثار و نتایج آن بهره مند می شوند.
استاندار ایلام یادآور شد: طرح اسکان عشایر از برنامه های راهبردی دولت در سال های گذشته بوده است و اگر عشایر بصورت مجتمع در یک مکان اسکان یابند، خدمات رسانی با آنان با سهولت بیشتری انجام می شود.
به گفته وی، برنامه ریزی سازمان امور عشایری باید به گونه ای باشد که عشایر به صورت یک فصل ییلاق و یک فصل قشلاق تردد کنند.
مروارید استفاده مشترک عشایر و دام های آنان از چشمه های آب را از عوامل ایجاد کننده تنش آبی دانست و اضافه کرد: باید هر چه سریع تر ضمن جداسازی منابع آبی، مکان هایی را برای استفاده دام های عشایر در نظر گرفت.
استاندار ایلام گفت: این استان از ظرفیت بالایی در حوزه تولید محصولات دامی برخوردار است و با دارا بودن طبیعت بکر و دست نخورده در کنار فرهنگ و آداب و رسوم مردمانش، می تواند به مکانی برای جذب گردشگران تبدیل و از این محل درآمد خوبی نصیب استان شود.
مروارید افزود: معاونت مناطق محروم و روستایی نهاد ریاست جمهوری برنامه های متعددی برای حمایت از ساکنان این مناطق در نظر گرفته که باید سازمان امور عشایری با این دفتر هماهنگ شده و زمینه جذب اعتبارات این حوزه را افزایش دهد.
ساماندهی و اسکان عشایر دو برنامه عمده امور عشایری کشور است
رییس سازمان امور عشایری کشور در ادامه در این دیدار گفت: ساماندهی و اسکان عشایر در سایت های معین دو برنامه اصلی این سازمان در سال 94 است.
کرمعلی قندالی اظهار کرد: ساماندهی کوچندگان از دیگر برنامه های این سازمان در سال جاری است.
وی افزود: ایجاد راه، تامین آب، سوخت فسیلی، بیمه دام و عشایر، شبکه های آبرسانی، انرژی های نو و زنجیره تولیدی گوشت قرمز از دیگر برنامه های است که با هدف ساماندهی عشایر آنها را انجام می دهیم.
قندالی تاکید کرد: دومین برنامه ما در سال جاری موضوع اسکان عشایر است که در واقع با تاکید بر داوطلب بودن عشایر در مناطقی که استعداد استقرار جمعیت برای فعالیت های جدید تولیدی در زمینه های کشاورزی، زراعت، باغبانی و دامپروری فراهم باشد، انجام می شود.
به گفته وی، مطالعاتی در این خصوص انجام می شود تا سایت های اسکان تعیین شوند و پس از آن ابتدا منابع تولید، اشتغال و در نهایت بحث استقرار عشایر در این سایت ها اجرا می شود.
وی در خصوص اهداف سفر به استان ایلام گفت: دیدار با مسوولان ارشد استان بمنظور رایزنی برای جذب اعتبارات مناسب برای رفع مشکلات جامعه عشایری مهمترین هدف ما برای انجام سفرهای استانی است.
قندالی در خصوص پروژه آب روستای میدر از توابع بخش هلیلان نیز یادآور شد: پروژه ای که امروز بازدید کردیم در واقع برای تجهیز منابع آب کشاورزی است که امسال ایستگاه تحت پمپاژ و خط انتقال اصلی تا مزارع با اعتباری بالغ بر 130 میلیارد ریال به اتمام می رسد.
رییس سازمان امور عشایری کشور گفت: با بهره برداری از این طرح، حدود 350 لیتر آب در ثانیه از سرشاخه های رودخانه سیمره برای مشروب کردن 350 هکتار از اراضی که بیشترشان دارای سیستم آبیاری قطره ای هستند تامین می شود تا در این اراضی باغات و مزارع کشاورزی ایجاد شود.
۹هزار و 736 خانوار با جمعیت 60 هزار نفر معادل 11 درصد جمعیت استان ایلام را جامعه عشایری تشکیل می دهند که این جامعه همراه خود یک میلیون و 400 هزار راس دام سبک و سنگین دارند.
پایان پیام/
نظر شما