به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، چهارمین نشست کمیته دانشگاهیان ستاد بزرگداشت دهه کرامت، عصر روز گذشته ششم مردادماه در دانشکده فنی شریعتی به منظور بحث و بررسی پیرامون برگزاری «جشنواره ملی بانوی کرامت» برگزار شد.
در این نشست، حجت الاسلام حمیدرضا سلیمانی، مسئول شورای هماهنگی جشن های مردمی دهه کرامت با اشاره به سه هجرت مهم در تاریخ اسلام که منشا مبارکی در جهان اسلام و جهان تشیع بوده است، گفت: شایسته است، دانشگاه ها کار پژوهشی و علمی در مورد این سه هجرت داشته باشند و ارتباط این قضایا را با انقلاب اسلامی مورد بررسی قرار دهند.
وی هجرت نبی مکرم اسلام از مکه به مدینه، هجرت امام حسین (ع) از مدینه به مکه و بعد به کربلا و هجرت امام رضا (ع) از مدینه به مرو را سه هجرت مهم در تاریخ اسلام برشمرد و گفت: بسیاری از امامزادگان به دنبال هجرت امام رضا(ع) به مرو شکل گرفتند زیرا که بسیاری از امامزادگان به خاطر فضای معطر وجود امام رضا (ع) به ایران می آمدند و امروز بالغ 8 هزار امامزاده در کشور ما ثبت شده اند که هر کدام ستارگان فروزانی هستند که از ایران محافظت می کنند.
وی بیان کرد: جهان اسلام امروز دچار بلاهای مختلفی است. امروز حرکت تکفیری های داعش مسلمانان را درگیر کرده است اما می بینیم که ایران را نهایت آرامش و ثبات فرا گرفته است.
حجت الاسلام سلیمانی با اشاره به تاریخچه تاسیس شورای هماهنگی جشن های مردمی دهه کرامت گفت: موضوع دهه کرامت از سال 86 مطرح شد. در ابتدا تلاش کردیم که در شورای فرهنگ عمومی درباره شورای دهه کرامت مصوبه ای داشته باشیم که مورد موافقت قرار نگرفت اما همزمان با سفر مقام معظم رهبری که با آغاز دهه کرامت همراه بود، مقام معظم رهبری در ابتدای سخن شروع دهه کرامت را تبریک گفتند و همین گره از کار ما باز کرد و بعد از آن تشکیل این شورا مورد تصویب قرار گرفت.
وی گفت: دهه کرامت از اول ذی القعده ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) آغاز و تا یازدهم ذی القعده میلاد امام رضا (ع) ادامه دارد. در مورد حضرت شاه چراغ (ع) جشنواره ها و برنامه های بسیاری صورت گرفته بود، به همین جهت به شورای فرهنگ عمومی پیشنهاد شد روز ششم ذی القعده به روز بزرگداشت آن حضرت نامگذاری شود و بعد از آن روز پنجم ذی القعده هم به روز نام امامزادگان نامگذاری شد.
مسئول شورای هماهنگی جشن های مردمی دهه کرامت ادامه داد: برای بزرگداشت دهه کرامت 31 دستگاه و نهاد در طول سال برنامه ریزی جدی دارند و هر سال بر رونق برنامه های دهه کرامت افزوده می شود. در چند روز اخیر که نشست شورای هماهنگی جشن های دهه کرامت در شیراز برگزار شد، اعلام شد که 100 برنامه در سراسر کشور در ارتباط با حضرت شاه چراغ (ع) قرار است از سوی دستگاه ها و نهادها برگزار شود.
وی در ادامه با استناد به این سخن پیامبر(ص) که فرمود: هنر رسالت من دوست داشتن اهل بیت (ع) است، گفت: اگر ما می خواهیم این دوستی را به اثبات برسانیم برای هر محبتی مقدمه ای است و مقدمه محبت اهل بیت (ع) معرفت نسبت به آنهاست. در دهه کرامت ما به دنبال معرفت افزایی هستیم که این نیازمند برنامه ریزی هدفمند، منسجم به ویژه در مراکز تخصصی است و در حال حاضر کمیته دانشگاهیان دهه کرامت ها در این زمینه خوش درخشیده است.
این نورباران معارف اهل بیت (ع) جامعه دانشگاهی را بیمه می کند. کمیته دانشگاهیان فرصتی است برای تحقق شعار همدلی و همزبانی این شعار باید در جایی به نمایش درآید و بهترین زمان برای نمایش آن همان دهه کرامت است.
جشنواره بانوی کرامت جشنواره ارزشمندی است و باید گفت چنین جشنواره های به ظاهر کوچک به پروژه های بزرگ تبدیل خواهد شد و امروز شاهدیم که جشن های دهه کرامت در 200 نقطه از جهان برگزار می شود.
وی اظهار کرد: برای نبرد با الگوهای غربی باید الگوهای برتر اهل بیت (ع) را به همگان نشان داد برای این کار باید از وجود صاحب نظران، متفکران و اندیشمندان بهره برد.
نکته دیگری که در این زمینه لازم است مورد توجه قرار گیرد این است ورود ما در چنین فعالیت ها و برنامه هایی زیبا است اما نباید در وسط کار از انجام فعالیت ایستاد، بلکه بنا به فرموده پیامبر (ص) استمرار یک حرکت از شروع آن مهم تر است. بنابراین باید شروع چنین برنامه هایی( جشن های دهه کرامت) همراه با استمرار باشد.
وی همچنین گفت: امام خمینی (ره) 2 مولفه تلاوت قرآن و انس با قرآن و استمداد از اهل بیت (ع) را مورد توجه قرار می دادند، توصیه ما این است که ارتباط خود را با قرآن مستحکم کنید.
در ادامه، حجت الاسلام ابراهیم نژاد، معاون فرهنگی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها به ارایه گزارشی در مورد نحوه برگزاری جشنواره بانوی کرامت پرداخت.
پایان پیام/
نظر شما