سامانه موشکی علیه ایران؛ جدیدترین نمونه همکاری آمریکا و متحدان عرب واشنگتن

خبرگزاری شبستان: پرونده هسته ای ایران و مذاکرات کشورمان با قدرت های جهانی برای حل این موضوع، یکی از مهمترین مسائل سیاسی – امنیتی جمهوری اسلامی است. بعد از سالها مذاکره، اکنون طرفین علی رغم باقی ماندن شکافهای متعدد، بر امکان تصویب جمع بندی مذاکرات در کشورهای خود اتفاق نظر دارند و خود را آماده اجرای توافق برجام می کنند.

خبرگزاری شبستان: پرونده هسته ای ایران و مذاکرات کشورمان با قدرتهای جهانی برای حل این موضوع، یکی از مهمترین مسائل سیاسی – امنیتی جمهوری اسلامی است. بعد از سالها مذاکره، اکنون طرفین علی رغم باقی ماندن شکافهای متعدد، بر امکان تصویب جمع بندی مذاکرات در کشورهای خود اتفاق نظر دارند و خود را آماده اجرای توافق برجام می کنند.در نهایت مناقشه بیش از یک دهه ای بر سر برنامه صلح آمیز هسته ای اتمی ایران در 23 تیرماه 1394 به توافقی جامع (برجام)منتهی شده است که در 29 تیر توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد طی قطعنامه 2231 به رسمیت شناخته شد.

این توافق در سطح منطقه مخالفان جدی مانند عربستان و اسرائیل دارد.این دو برای همراهی با آمریکا و البته با حمایت آمریکا دست به ابتکار تازه ای زده اند : سپر دفاع موشکی!در این زمینه ایالات متحده آمریکا برای اطمینان دادن به شرکای منطقه ای خود در حاشیه جنوبی خلیج فارس علاوه بر سفرهای متعدد مقامات این کشور به این منطقه اقدام به دعوت از سران کشورهای عرب به آمریکا کرد و در قالب نشست کمپ دیوید سعی کرد برای نگرانی های این کشورها در این خصوص راه های مشخص و ابتکاری ارائه دهد. در این بین اعلام طرح آمریکا برای استقرار یک سیستم دفاع موشکی مشترک در حاشیه جنوبی خلیج فارس مساله ای است که در کنار تعهدات معمول آمریکا برای کمک های تسلیحاتی به این کشورها، به نظر می تواند ابراز رضایت این کشورها را تا حدی به همراه داشته باشد.

مشخص است که با ایران هراسی مستمر قصد آمریکا شکاف بین جمهوری اسلامی ایران و همسایگان است.خرید های تسلیحاتی اعراب از آمریکا و انگلستان و فرانسه، به دلیل نبود درک درست در میان حکام آنان است. آنها گمان می‌کنند که با خرید سلاح با پول نفت از امنیت خود پاسداری کرده و در مقابل ایران قدرتمند می شوند. حال آنکه ایران ، متکی به قدرت دیگری است و موشک صرفا یک ابزار است.نظامهای دیکتاتوری عرب سنی خلیج فارس ، در 5 سال گذشته بیش از 50 میلیارد دلار ، سلاح پیشرفته ، تهاجمی و سنگین خریده اند تا از امن تر گردند.

چیستی سپر موشکی:

این طرح سپر موشکی نیست، چماق موشکی است. این طرح اول بار در سال 2001 در وزارت جنگ آمریکا (پنتاگون) تصویب شد و در سال 2006 نیز مورد تجدیدنظر نهایی قرار گرفت و 500 میلیون دلار بودجه برای آن اختصاص یافت. براساس طرح (PGS) آمریکا کلاهک‌های هسته‌ای موشک‌های خود را با مواد انفجاری غیرهسته‌ای آماده عملیات می‌کند.ازاین‌رو بسیاری از موشک‌های مستقر در عرشه کشتی‌ها و زیردریایی‌ها و موشک‌های مستقر در خشکی برای ماهیت جدید با کلاهک‌های غیرهسته‌ای آماده می‌شوند.

هدف نهایی این طرح آن است که دولت آمریکا بتواند در مدت 60 دقیقه بدون نیاز به جابه‌جایی عظیم نیروی انسانی و تجهیزات فوق‌العاده نظامی اهداف خود را در سراسر کره زمین هدف قرار دهد. سپر دفاع موشکی آمریکا در منطقه که علی‌رغم تمام ادعاها، شواهد و قرائن راهبردی حکایت از طراحی آن برای مقابله با موشک‌های ایران دارد. مقامات آمریکایی ادعا می‌کنند که هدف از استقرار سامانه مذکور، مقابله با تهدیدات موشکی ایران است. در حال حاضر، این سامانه‌ها فاقد توانائی مقابله با تعداد بسیار زیاد و حجم سنگین حملات موشک‌های بالستیک است. در امریکا برای مقابله با تهدیدات مذکور، به ترتیب سیاست مهار در قبال چین، سیاست کنترل در قبال روسیه و سیاست بازدارندگی به عنوان یک قدرت هسته‌ای در حال ظهور، در قبال ایران پیش‌بینی شده است.

یکی دیگر از اقدامات دولت اوباما به­منظور مقابله با ظرفیت موشکی ایران همکاری با متحدان منطقه­ای خود از جمله رژیم صهیونیستی و اعراب بوده است. مركز مطالعات راهبردي و بين‌المللي اعلام كرد آمريكا براي مقابله با توان فزاينده موشكي ايران، تجهيزات دفاعي مورد نياز را در اختيار عربستان سعودي قرار مي‌دهد.

این بدین معنی است که آمريكا و عربستان سعودي در تهديد و مهار برنامه موشکی ايران و نيز در تضمين امنيت خليج‌ فارس و جريان ثابت صادرات نفت منطقه منافع مشتركي دارند. همچنین یکی از مقامات امریکایی اعلام کرده است شرکای منطقه­ای آمریکا در خاورمیانه می بایست قابلیت­های خود را برای نابودی موشک­های ایران بر روی زمین قبل از شلیک ارتقا دهند.با این حال اقدامات فراتر از این نیز در این رابطه پیش­بینی شده است. گام ضروری از سوی امریکا افزایش توان مقابله با موشک­های ایران پس از شلیک است که عربستان سعودی، امارات، کویت، و قطر میلیاردها دلار را صرف خرید سیستم­های موشکی «پاتریوت» و «تاد» کرده ­اند.

در مقابل ایران تلاش کرده است تا یک سامانه بازدارنده منطقه‌ای شامل موشک‌های زمینی، دریایی و موشک هواپرتاب ایجاد کند.همه این توانایی ها متناسب با نوع تهدیدات در اختیار حزب الله و حماس نیز قرار گرفته است. به این خاطر است که اسرائیل از توانایی نظامی حزب الله لبنان ، سخت نگران است. کمک‌های ایران به جبهه و محور مقاومت در غرب آسیا که علیه اسرائیل در حال نبرد هستند ؛ خصوصا حزب‌الله لبنان، حماس و جهاد اسلامی فلسطین یکی از اصلی ترین راهبردهای جمهوری اسلامی ایران در مقابله با بزرگترین دشمن منطقه‌ای اسلام یعنی رژیم نامشروع و غاصب صهیونیستی است؛ کمکهایی که خصوصا در جریان نبردهای غزه در دو جنگ 22روزه و 51 روزه اخیر خود را نشان داد و راکت‌های فجر 5 ایرانی بعد از سالها، میدان جنگ فلسطینیان را به عمق سرزمین‌های اشغالی ازجمله پایتخت این رژیم یعنی «تل آویو» کشاند.

بهنام خسروی


پایان پیام/

کد خبر 475490

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha